Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van szüleimnek, hogy...

Igaza van szüleimnek, hogy naplopó lusta ember lettem?

Figyelt kérdés

Azt mondják szégyenlenek hogy ilyen lusta lettem. Van munkám, igaz ülőmunka de meg tudok élni belőle önállóan. Viszont az igaz hogy otthon nem vagyok hajlandó megkezdeni a második műszakot mint ők, nem dolgozom munka után hülyére magam a kertben vagy az udvaron, inkább elmegyek a barátaimmal vagy egyedül sétálni a városba vagy filmezek itthon. De mondjuk se főzni se mosni se takarítani nem kell rám.

Most az hogy nekik az az élet hogy meló után otthon gályáznak míg el nem alszanak hogy gyerekkorom azzal telt hogy sehova soha nem mentünk mert otthon mindig volt munka és én nem így élem az életem azért most egy lusta naplopó vagyok tényleg?

2022. szept. 18. 16:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
63%
Ez egy elég kényes téma, mivel ha otthon élsz családtagként, akkor elvárható, hogy részt vegyél a ház körüli és a benti munkákban is, hiszen nem szállodában laksz. Az, hogy nem kell rád se főzni, se takarítani, se mosni, az mit jelent potosan? Megrendeled/megfőzöd magadnak a kaját, kitakarítod a saját szobádat és kimosol magadra, de amúgy a többiekkel nem törődsz, nekik semmiben nem segítesz? Ha ez így van, engem is irritálna szülőként az életfelfogásod és nem szeretnék ebbben a formában veled egy fedél alatt élni, arra kérnélek, hogy költözzön el és legyél teljesen önálló, ahol úgy élsz, ahogy neked tetszik.
2022. szept. 19. 11:06
 12/25 anonim ***** válasza:
86%

A kertes házat,az azzal járó életet a szülők választották.

Ha olyan nagy öröm nekik,akkor miért mástól várják el,hogy gondozza?

Csak,mert ott lakik?

Ez olyan,mint amikor nekem az edzés a hobbim,de mindenkit lefikáznék,mert nem edz.

2022. szept. 19. 11:16
 13/25 anonim ***** válasza:
52%
11.16, Nem egészen a "szülők választották", hanem ezt a munkát végzik pl azért is pluszban már évtizedek óta, mert a gyerekei(k)nek így tudnak megfelelő otthont biztosítani, többek között azt a házat, amiben az a szoba van, amiben a kérdező "önálló" szobát is, azt a mosógépet is, amivel a kérdező nagy valószínűséggel "önállóan" mos. Ennél azért kicsit összetettebb ez a dolog, a legritkább esetben csak hobbi a kertművelés a szülők részéről, manapság meg főleg, amikor mindennek az ára az egekig szökik.
2022. szept. 19. 11:45
 14/25 anonim ***** válasza:
52%
11.16, ezt úgy hívják, kölcsönös teherviselés. Igen, azért, mert épp ott lakik, azaz lakhatást biztosít a szülő, illik besegíteni a ház körüli munkákba, a karbantartásba is. A kérdező szobája nem az űrben van, az is a ház része, a házat pedig a benne lakó családtagok, különösen ha már felnőttek, együtt szokták karbantartani.
2022. szept. 19. 11:51
 15/25 anonim ***** válasza:
70%

Csak egy kérdés!

Ha elmegy a szobából,ki fogja megcsinálni?

A szülők.

Akkor kit fognak b-szogatni ezek a lehúzó mártírok?

2022. szept. 19. 15:26
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Ismertem olyat,akinek annyi virág volt,hogy 1 óra volt a locsolás,és elvárta volna,hogy minden nap a gyereke csinálja.

2022. szept. 19. 15:35
 17/25 anonim ***** válasza:
0%

15.26 Szintén csak egy kérdés. Leesne-e a koronája a felnőtt fiatalnak, ha részt venne a családi életben, fájna-e örömet okozni az őt tisztességgel felnevelő szülőknek azzal, hogy részt vállal a ház körüli munkákban a gyerek, ha már ő is ott él?

Igen, ismerem a kész panelválaszokat. A szülő vállalta a gyereket és nem fordítva, a szülő döntött úgy, hogy szülessen gyereke, a szülő kötelesége eltartani, amíg nem önálló, stb, stb.

És ekkor eljuthatunk oda is, hogy a "lehúzó, mártír" szülők mennyivel jobban jártak volna, ha inkább kissámlit csinálnak az ilyen egocentrikus, önző gyerekek helyett, vagy eljuthatunk oda is, hogy tiszteljük, szeretjük egymást egy családban és segítjük egymást.

2022. szept. 20. 11:00
 18/25 anonim ***** válasza:
80%

A tisztelet ott kezdődik,hogy nem tapossuk a másikat!

Nem illetjük jelzőkkel.

És fel kellene fogni,hogy a gyerekük fiatal,nem nyugdíjas életet akar élni.

Ha ők így élnek az ő dolguk,de ne kényszerítsenek rá mást!

Én biztos nem élnék ilyen környezetben,a kapcsolatot is minimalizálnám,a mentális egészségem érdekében..

2022. szept. 20. 11:37
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

És,nem egocentrikus hanem tartás.

Igen,az ilyen emberek ne vállaljanak gyereket!

Éljenek a házért,a külvilágnak megfelelve,a 4 fal között játszmázva.

2022. szept. 20. 11:42
 20/25 anonim ***** válasza:
72%

A véleményem nem változott, aki lehúzó mártírnak nevez egy olyan szülőt, aki évtizedekig munka után "2. műszakban" dolgozik azért, hogy fenntarsa az otthont, amiben a gyerekei nevelődnek, egocentrikusnak és önzőnek tartok.

Nem, ez bizony nem a nyugdíjas élet, hanem ez a valóság, ezt kell tenni időnként azért, hogy megéljenek az emberek, vagy önállósodni tudjanak. Igen sok fiatalt ismerek, akik reneteget dolgoznak az 1. műszak után is és olyanokat is, akik otthon termelnek ezt-azt.

2022. szept. 20. 12:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!