Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldre költözök, normális...

Külföldre költözök, normális ha rosszul érzem magam mert egyedül hagyom anyámat?

Figyelt kérdés
nincsenek egyutt a szuleim mar tobb eve, egyedul lakom anyammal. nincsen parja, csak mi vagyunk egymasnak, jo kapcsolatban vagyunk. munka miatt kulfoldre koltozom, meghozza jo messzire. nem tervezek visszajonni mar az orszagba, csak latogatoba. tehat kb evente 2x 3x kisebb idore. 20 eves vagyok, anyam pedig mondja, hogy ne hagyjam itt ot. nekem nem lesz annyira nehez kint, de rosszul erint hogy “itthagyom ot”. hiaba ez az elet rendje.
2022. szept. 18. 08:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%
Én is 20 éves vagyok, nekem is mondták szülők itthon velük így, úgy, hát én őszintén most azt mondtam vagy egyetem vagy külföldre megyek de ide haza nem többet. Romániából vagyok székely, megélni meglehet de magasabb az életszínvonal magyarba s nyugaton még nagyobb, 2 hét múlva megyek egyetemre bejuttam, nyaranta sem akarok már haza jönni többet. 10 éves korom óta keményen dolgoztam családi gazdaságba besegittettem suli melett, munkahelyt még annyit se kelett dolgozni sokszor. Annyiba jó volt sok mindent megtanultam, de már egyszer ide haza nem jövök többet élni, s itt Romániában pedig dolgozni munkásként végképp nem, saját vállalkozásban igen. Én azt mondom menj amíg megteheted. Amúgy oda kint ha tudsz dolgozni akkor a kert kolbászból van, M1re ne hallgass hazudoznak össze vissza. Sok sikert kívánok!
2022. szept. 18. 11:06
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

Ebből az országból menekülni kell!

Oktatás, egészségügy romokban.

Kösz, Orbán!

2022. szept. 18. 11:07
 13/20 anonim ***** válasza:
84%
Normális, hogy így érzel, de nem kéne. Ahogy anyukádnak sem kéne azt mondania, hogy ne hagyjad őt itt. Anyukádnak be kell látnia, hogy te is felnőtt vagy, el kell engednie, a saját utadat kell járnod, nem maradhatsz örökre ott vele. Ha nem is most 20 évesen, de pár éven belül úgy is elmennél, mert valószínűleg összeköltöznél valakivel/családot alapítanál/bármi. Szóval na, előbb-utóbb úgy is el kell engednie, nem élhetsz vele örökre, ez az élet rendje. Gondolom ő se szívesen élt volna örökké a saját anyukájával, mert anyukád is elkezdte egy ponton élni a saját, független életét. Nekem pl. anyukám 21 éves volt, amikor apukámmal Magyarországra költöztek. Fiatalok voltak, de egyikőjük szülője sem akadályozta meg őket. Mindkettőnek a szülei megvoltak utána. Most már a szüleik (a nagyszüleim) sem fiatalok, de a mai napig napi szinten vannak programjaik a barátaikkal, nem unatkoznak, hanem élvezik az életüket. Feltalálták magukat, nem állt meg az életük azután, hogy a szüleim elköltöztek fiatalon. Anyukád is meglesz, lehet majd valamilyen úton-módon szerez barátokat, esetleg párkapcsolatot is.
2022. szept. 18. 11:24
 14/20 anonim ***** válasza:
93%

"úgy látszik a befektetés nem fog soha megtérülni."

De, ott fog megtérülni, amikor majd a kérdező külföldről tudni fogja fizetni neki a csilivili idősotthont a nyomortanya szoc.otthon helyett pl.

2022. szept. 18. 11:27
 15/20 anonim ***** válasza:
16%

Mit lehet kint, amit itthon nem?

Kimész, egy valag pénz elmegy lakhatásra, megélhetésre. Ott sincs semmi ingyen, nem holnap lesz saját lakásod.

Itthon ketten kényelmesen megélnétek, a lakás/ház a tiéd lesz majd.

Ha mész, teljesen jogosan köt valakival majd egy eltartásit, ha nem akar idős korára egyedül maradni.

2022. szept. 18. 11:39
 16/20 anonim ***** válasza:
95%
Ha igazán szeret, akkor azt nézi, hogy neked jó legyen, és nem akar visszatartani, csak azért, mert ő akkor egyedülmarad. Mondom ezt úgy, hogy egyedül nevelem a gyerekeim, nincs párom, gyakorlatilag senki rokonom nincs, tehát én is valószínűleg egyedül maradok majd ilyen helyzetben.
2022. szept. 18. 11:45
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

Azért nem mindegy, hogy a lakbér + rezsi a külföldi jövedelmet 15%-a, vagy mondjuk arra keresel, mint itthon. Senki nem azért megy ki, hogy kifizesse rezsire, lakhatásra, és utána kuporgasson, mint itthon, messze jobban megéri. Éltem már Angliában is, most Ausztriában élünk, teljesen más, mint Magyarországon. Ne dőlj be a M1-nek.

2022. szept. 18. 11:53
 18/20 anonim ***** válasza:
92%
A saját életedet éld, ha most nem jol csinalod akkor az minden továbbira si kihat.
2022. szept. 18. 12:54
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

és akkor ha most azt mondjuk, hogy maradj itthon, hogy anyuka ne durcizzon, akkor lemondod a munkát, elmész inkább valami szrt csinálni amihez kedved sincs, és leéled úgy az életed hogy haláláig még csak pasid se lesz, mert akkor "elhagyod őt"?

az egyetlen ember akinek joga lett volna azt kérni tőlem 18 évesen, hogy ne menjek, az az imádott, idős, beteg nagymamám, (első unokája vagyok és csak ő van életben nagymamák közül kicsi korom óta). azt kérte, hogy menjek, ahova szeretnék, csináljak, mait akarok, és csak akkor jöjjek vissza, ha ott mégsem leszek boldog, mert neki az a legnagyobb öröm ha nekem jó életem lehet.

2022. szept. 18. 17:53
 20/20 anonim ***** válasza:
En csam országon belül költöztem messzire, de nalam is ugyanez a helyzet.
2022. okt. 6. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!