Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnál is útálja a család a...

Másnál is útálja a család a hétfő reggeleket a munkakezdés/iskola miatt a család? Ez normális?

Figyelt kérdés

2022. szept. 12. 16:12
A kérdező szavazást indított:
igen
talán
nem
81 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
99%
Persze ez teljesen általános jelenség. Hiszen vége a hétvégének, amikor lazithattunk valamennyire kötetlenebbül élhettünk két napig, úgyhogy ilyenkor meg jön a hétfői depi :(
2022. szept. 12. 16:18
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

*utálja.

De ez miért meglepő?

2022. szept. 12. 16:28
 3/20 anonim ***** válasza:
69%
Ha a szülők látványosan utálják, rágörcsölnek a hétkezdetre, a gyerekek is átveszik ezt a mintát.
2022. szept. 12. 16:29
 4/20 anonim ***** válasza:
85%
Gyerekkoromban anyám a vasárnapokat gyűlölte, mert akkor kellett mosnia-vasalnia a hétre előre.
2022. szept. 12. 16:48
 5/20 anonim ***** válasza:
15%
Nem mert ha olyanon van akkor hétfő kedd szerdára ig írom a szabadnapom így csak 2 napot dolgozom😁
2022. szept. 12. 17:04
 6/20 anonim ***** válasza:
98%

En nem azt mondom, hogy minden hetkoznap reggelt utalok, de amiota dolgozom es gyerekem van, nem egyszeru elindulni, az biztos.

Bar mar ovis, egesz gordulekenyen mennek a reggelek, de meg mindig van heti olyan ket alkalom, amikor oriasi siras es hiszti van valamin es igy kell elindulni.

Na ezeket a reggeleket gyulolom.

2022. szept. 12. 17:08
 7/20 anonim ***** válasza:
28%
Persze, ha mindenhol azt látja az ember, hogy ilyen-olyan szar a hétfő, utálni kell, akkor az pszichésen úgy is fog hozzá állni. Ha kedden kezdődne vagy péntelen a hét akkor azokat a napokat utálnák. Ez egyszerűen csak hozzáállás, és döntés kérdése. Ha elkezdesz úgy állni hozzá, hogy de jó, hétfő, akkor egy idő után nem lesz depressziós a családod sem...
2022. szept. 12. 17:09
 8/20 anonim ***** válasza:
97%

Én amíg a közoktatásban voltam, gyűlöltem, mert kezdődött a számonkérés és a végeláthatatlan idegeskedés, meg tanulás, mert ott sosincs olyan, hogy elég.

Mikor nyáron gyárban dolgoztam, szintén éreztem egyfajta utálatot, de sokkal kevesebbet, mert bár voltak húzós napok, de a 8 óra leteltével mehettem haza, ahol már nem görcsöltem, mert nincs hatással, hogy mit csinálok a másnapi munkámra.

Egyetemen már teljesen jó volt, ott kevesebb a számonkérés és csak azok előtt izgulok. Ez pl a második hét, nem kellett mára semmi, így teljes nyugalommal készülődtem reggel.

Nyáron elkezdtem egy irodai-ho-s munkát, amiatt sincs semmi stressz rajtam, mert kedvesek, jófejek a kollégák és az elvárások teljesen reálisak és teljesíthetők.

Szerintem azok utálják a hétfőket, akik onnantól telibe kapják a negatív megerősítéseket a héten...

2022. szept. 12. 17:20
 9/20 anonim ***** válasza:
73%
Hétfőt? Az összes hétköznap reggelt utálom.
2022. szept. 12. 17:42
 10/20 anonim ***** válasza:
82%
Az emberek (legalábbis én) a kötelező kötöttséget utálják, pláne a hétfővel kapcsolatban. Mint mikor látsz magad előtt egy hatalmas hegyet, amit meg kell másznod, mert a hátadnak szegezik a lándzsát. Nincs mese. Nincs visszaalvás. Menned kell. Ha nem teszed meg, szigorúbb helyeken kirúgnak. Az ember megy egyszer, kétszer, százszor, ezerszer... Egy életen keresztül. Ez bár civilizációsan már egy bejáratott dolog, de evolúciósan nem. Oké, kivéve a hangyákat :D De az ember a főemlősöktől származik. A főemlősök maguk alakították ki a saját kötelezettségeiket. Ha éhesek voltak, ettek. Ha menekülniük kellett, futottak. De nem volt a fa tetején egy főnökmajom, akik napórára pontosan megparancsolta a többi majomnak, mikor mit kell tenniük, különben nem kapnak élelmet. Az ember egy életen át nyögi azt a kötelezettségekbe történő hajszolást, ami evolúciósan nem indokolt. Nem csoda, sokan úgy érzik magukat, mint egy orangután, akire öltönyt erőszakolnak. A szabadság levegő, a kötöttség fuldoklás.
2022. szept. 12. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!