Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináltok, ha érdekel,...

Mit csináltok, ha érdekel, hogy mi van a gyereketekkel vagy, hogy hogy érezte magát egy programon?

Figyelt kérdés

nekem anyám rendszerint semmit, várja, hogy mondjam magamtól. Én meg úgy érzem, mintha nem is érdeklődne, sosem kérdez, stb. Merthogy ő úgy van vele, hogy mondom, ha akarom. Aztán többnyire unott arccal hallgat, vagy ha olyan a téma, akkor közbeszól, hogy nem érdekli. Aztán csodálkozik, hogy egyre kevesebb kedvem van beszélni hozzá. Szerinte teljesen normális a hozzáállása.

Szóval, ti hogy csináljátok, ha érdekel valami a gyereketekkel kapcsolatban?

2022. szept. 6. 13:10
A kérdező szavazást indított:
Véletlenül sem mutatok érdeklődést, majd mondja, ha akarja
Érdeklődöm
Egyéb (fejtsd ki kommentben)
46 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Ha meg kérdezné, jönne a: Tiszta ideg vagyok, anyám minden szrt kérdez állandoan. Nem vagyok már pisis, hogy beszámoljak minden lépésemröl, de nem száll le rolam! Brüüüüü!
2022. szept. 6. 13:18
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Azért van különbség, hogy valaki faggat vagy érdeklődik. Én nem is olyan éve tiniként nem gondoltam, hogy "beszámolok minden lépésemről és tiszta ideg vagyok, amiért apám mindent szrt kérdez állandóan". Nem mondom, unalmas volt, mert ugyanazok történtek velem, ami nekem nem volt unalmas, de kérdésre válaszként naponta ugyanazokat sorolni igen.
2022. szept. 6. 13:57
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Megkérdezem.

Mit kell ezen túlkomplikálni?

2022. szept. 6. 13:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
siman csak megkérdezem. Szóban:)
2022. szept. 6. 14:03
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
Milyen napod volt? Jó volt a program? Hogy érezted magad? Ezek olyan kérdések, aminek természetesnek kellene hogy elhangozzanak egy szülő-gyermek kapcsolatban. Próbáld ki!
2022. szept. 6. 14:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Tinikoromban minden ilyen kérdést vallatásnak fogtam fel, de hamar lejöttem róla.

-Szia, milyen volt a napod?

-Ó, nagyon jó, képzeld voltunk [itt és itt] érdekel?

-Igen/kicsit később

Így szokott lenni, soha nem maradt el, és nem volt nemleges válasz.

2022. szept. 6. 14:31
 7/9 mantis religiosa ***** válasza:
75%

Minden családban más a dinamika.

Megszoksz, vagy megszőksz.

- Milyen napod volt?

- Jó.

- Bővebben?

- Nem jó.

2022. szept. 6. 15:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Érdeklődöm ha úgy vna.
2022. szept. 6. 17:08
 9/9 anonim válasza:

Az édesanyámmal nagyon rossz kapcsolatom van/volt (nem ezért, nyilván), ő folyton faggatot mindenról, nagyon felhúzta magát, ha úhy határozott, hogy "túl kevés dolgot mondok neki el/ meséltem. Nagyon bántott/idegesített mindig ez a viselkedés, mert úgy éreztem, nem dönthetem el, hogy mit osztok vele meg és mit nem.

Lassan már 5 éve van az életemben egy hölgy, aki anya figuraként, néha barátnőként viselkedik, bizalmas és közeli a kapcsolatunk. Ő sosem faggatott, de ha belekezdek egy történetbe, mindig érdeklődik és rákérdez dolgokra. Nagyon szeretem, hogy így viselkedik. Úgy érzem, hogy bízik bennem annyira, hogy ha van valami fontos az életemben, akkor úgyis meg fogom vele osztani a dolgot, legyen az pl.: hogy valakivel randizgatok, új barátok, új érdeklődés, problémák, stb.

2022. szept. 6. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!