Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeretek hazamenni, mert...

Nem szeretek hazamenni, mert nem lehetek önmagam?

Figyelt kérdés

Apàm 65 éves, én 29/N. Vidéken lakik, de nem szeretek hazamenni, mert nem bírja feldolgozni, hogy van valakim, egyszer elmondtam neki, és nem akart hallani sem róla, egyből letiltotta a témàt, azt mondta, senkit ne vigyek oda, mert őt nem érdekli senki, meg a tanulàssal kell foglalkozni, meg majd engem is felcsinàlnak aztàn ott maradok a gyerekkel. Csak azért vàr haza, hogy levàgjam a hajàt meg bevàsàroljak neki. Csak az egyetemről beszélhetünk, de semmi màs személyes dologról nem.

Ő ezt nagyon nem veszi észre. Régen nem ilyen volt, de egyedül él, remete, megkeseredett, senki nem kell neki.

Én nagyon szerettem őt, mindig azt mondja eközben, hogy csak én vagyok neki, meg kérdezgeti, mikor megyek, de közben ezt csinàlja velem...

Soha nem megyünk sehova, soha nem csinàlunk semmit együtt. Úgy érzem, csak kihasznàl, de ennyi.

Nem akarok próbàlni beszélni vele, mert nem lehet, csak a sajàt sz.ràt hajtogatja, màs véleményére abszolút nem kïvàncsi.

Sajnàlom is, mert egyedül van, de az ő érdeme...

Mi lehet a megoldàs?

2022. szept. 3. 08:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos el kell fogadnod hogy ez az ember akit szerettél már nincsen.

Meg lehet próbálni szembesíteni azzal, hogy mennyire egyoldalú ez a kapcsolat így, mennyire nem fair, hogy miközben Te minden segítséget megadsz neki, ő semmilyen döntésedet nem fogadja el, nem fogadja el hogy felnőttél, És igazából nem is szeret őszintén önmagadért.

De én nem fűznék ehhez sok reményt.

2022. szept. 3. 08:52
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
Úgy kell viselkedned és beszélned vele, mint egy felnőtt nő, hogy úgy is kezeljen. 29 évesen a legtöbben már dolgoznak, családon gondolkodnak, nem egyetemre járnak, de ha mégis (pl doktori) inkább kezelik munkahelyként mint iskolaként. Tudatosítanod kell benne, hogy már te is ebben a korban vagy. Akár el is mondhatod neki ezt. A program részét nem értem a kérdésnek. Ha szeretnèl menni valahová mond el neki vagy szervezd meg te vagy elmész majd a pároddal. Ha az édesapád nem vevő az ilyesmire nem lehet belekényszeríteni. Ha meg várod csak hogy “csinàljunk már valamit”, akkor meg nem kell meglepődni ha gyerekként kezel. Menj haza ha segíteni kell, amúgy pedig éld a felnőtt sajàt èleted.
2022. szept. 3. 08:58
 3/12 A kérdező kommentje:
Olyan, mintha nem ismerném őt, és ő sem engem. Nem tudom, mi volt vele fiatal koràban, nem ismerem az érzéseit, de ő se tudja, mit szeretek, stb.
2022. szept. 3. 08:59
 4/12 A kérdező kommentje:
Ezt csinàlom, màr évek óta dolgozom, eltartom magam, nekem nincs szükségem anyagi tàmogatàsra, de mint felnőtt, szükségem lenne a tanàcsaira, ràlàtàsra, màr ha tudna gondolkozni. Nyílvân ezeket se fogom megkapni soha, mert beleragadt a sajàt múltjàba, ahol szenved... De ez sem àllapot, hogy a pàromat még sose làtta, és ha terhes leszek?! Akkor mi lesz?? Meg ezt hogy gondolja, mi nem kellünk, de a pénz amit megkeresek, meg a törődés az igen?! Visszafele ezért egy csepp szeretet se jàr? Hogy lehet ennyire önző valaki, minden ok nélkül
2022. szept. 3. 09:03
 5/12 A kérdező kommentje:
Neki csak az engedelmes kislànya kell, senki màs. De én meg nem vagyok màr kislàny.
2022. szept. 3. 09:06
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Akkor nem értem miért sírsz ennyire meg vágysz az apai rábólintásra egy kapcsolathoz. Igen, bazi nehéz, ha ilyen a család, de ettől a te életed nem àll meg. El kell kezdeni a saját családod/életed építeni. Néha megpróbálni az öreggel újrakapcsolódni, de ha nem megy ez van. Marha nehéz, de le kell vâlni aztán hátha egyszer ő is meglágyul.
2022. szept. 3. 09:17
 7/12 anonim ***** válasza:
51%
Éld a saját életed, ne mástol függj.
2022. szept. 3. 09:31
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Régen nem ilyen volt, de egyedül él, remete, megkeseredett, senki nem kell neki."

Nem lehet, hogy apukádnak depressziója van, ami nincsen felismerve és kezelve?

Elváltak az szüleid, vagy esetleg megözvegyült az apukád?

Írod, hogy régen nem ilyen volt. Milyen volt korábban kettőtök kapcsolata?

2022. szept. 3. 09:34
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
Nem kell meglátogatnod őt. Senki sem kötelez rá. Esetleg ha érdekel az öröksége, akkor lehet tenni magad, de valószínűleg nem ér semmit, amije van. Lelki terrorért pedig nem kell utaznod.
2022. szept. 3. 09:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kötelező dolgok az életben:

-Folyadek bevitel.

-Táplálék bevitele.

-oxygen

-széklet űritese

-alvás

Minden más választható az életben.

2022. szept. 3. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!