Van itt olyan gyerek aki demens szülőt àpol hogy bírod? Mit csinálsz amikor úgy érzed energiád végéhez értél? 31/n
"Mondjuk éld az életed. Miért ápolod? Kinek jó ez?"
Egyedül kegyetlen dolog ez, bárki rokon segítsége jó lehet és ha nagyon muszáj az otthon sem ördögtől való, de ez a válasz undorító volt. Miért ápolja? Mert mondjuk szereti a szülőjét annyira, hogy nem dobja el egyből, mert dolog van vele? Ez undorító hozzáállás 1estől...
Otthonba adtuk, de szerintem túl későn. Két év ment el az életünkből, és addigra mindketten belerokkantunk.
Apa választása volt, én viszont ugyanúgy belecseppentem kamaszként, mert suli után míg apa haza nem ért, nekem kellett ellátni papát (apa testvére nem igazán törődött a helyzettel).
Apa fogyott vagy 15 kg-t, alig aludtunk, folyamatosan attól féltünk, hogy mikor gyújtja ránk véletlen a házat, vagy szökik el.
Mentálisan bromira megterhelő volt egy 82 éves idős ember ellenkezése, főleg, mivel én pont semmit nem tudtam vele csinálni.
Apának időnként odacsapott, mikor felmérgelődött (pont mint egy dacos kétéves), nekem nem. Sokszor nem ismert meg, de szerencsémre felmérte, hogy egy fiatal lány vagyok, akit nem kéne ütni, etc.
Ha apa kerülne ilyen helyzetbe az első pillanttól kezdve intézném az otthont, vagy fizetnék ápolót, de én sohasem gondoznám szaksegítség nélkül.
Tudom, mivel jár, és köszönöm, de nem kérek belőle többé.
A kedves, aranyos demens ember romantikus vágyálom és semmi köze a valósághoz - csak erról sokaknak fogalma sincsen.
Engem azzal fenyegetnek hogy kötelességem anyagilag gondoskodni róluk.
Van ilyen törvény szerintük.
Van ilyen törvény?
28. Akar havi tízezret is rádkenyszeríthetnek...
Nem kellvezen aggódni. Sajat megelhetesedet nem veszélyeztetheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!