Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan gyerek aki...

Van itt olyan gyerek aki demens szülőt àpol hogy bírod? Mit csinálsz amikor úgy érzed energiád végéhez értél? 31/n

Figyelt kérdés
2022. szept. 2. 17:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
88%
Az én egyik régi tanáromnál ennél súlyosabb volt a helyzet. Ő se volt már fiatal egyáltalán, 71 éves volt, és otthon ápolta a 90+os demens apját, anyósát, ás apósát. Hárman voltak tehát fekvőbetegek a házban a bőven nyugdíjas korú tanáromra és feleségére bízva. De soha egyszer nem láttam bánatosnak a tanárurat. Fekete humorral, és cinikusan fogta fel az egészet. Nevetve mesélt otthon, mi a helyzet az "elfekvőben". Mindig azt mesélte az apjáról, hogy olyan az agya, mint egy feneketlen kút. Hiába tölt bele bármint az ember, semmi nem marad meg benne. Aztán nevetett. Szegények voltak, de ő mindig nevetett és mosolygott. Fogalmam sincs, honna merítette az erejét. Volt családja, unokák, dédunokák, de senki nem segített nekik. Buddhista tanok talán valóban segítenek az ilyen élethelyzetekben.
2022. szept. 2. 20:49
 22/30 anonim ***** válasza:
85%
A tanárod bölcs ember. Eleinte én lázadtam ez ellen az élethelyzet ellen. Nem értettem miért, miért pont én jártam így, hogy sok mindent fel kell áldoznom, igazából nem volt kötelező én döntöttem így. Ez egy tanítás, sokszor nagyon nehéz, vannak mély pontok mikor feladnád, de aztán mégis átlendülsz és jönnek jobb napok. Jobb napok, mikor könnyebb és át tudod gondolni az egészet, hogy mi miért történt. Persze ehhez kell egyfajta szemléletváltás, hogy nem biztos az, hogy az élmények gyűjtése a végső cél.
2022. szept. 3. 00:21
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Veled egyidős nő vagyok 31/N, én a nagymamám ápolom már 10 éve. Nagyon de nagyon nehéz tulajdonképpen az egész eletedrol/álmaidról mondasz le.
2022. szept. 3. 00:41
 24/30 anonim ***** válasza:
56%

"Mondjuk éld az életed. Miért ápolod? Kinek jó ez?"

Egyedül kegyetlen dolog ez, bárki rokon segítsége jó lehet és ha nagyon muszáj az otthon sem ördögtől való, de ez a válasz undorító volt. Miért ápolja? Mert mondjuk szereti a szülőjét annyira, hogy nem dobja el egyből, mert dolog van vele? Ez undorító hozzáállás 1estől...

2022. szept. 3. 03:30
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Otthonba adtuk, de szerintem túl későn. Két év ment el az életünkből, és addigra mindketten belerokkantunk.

Apa választása volt, én viszont ugyanúgy belecseppentem kamaszként, mert suli után míg apa haza nem ért, nekem kellett ellátni papát (apa testvére nem igazán törődött a helyzettel).

Apa fogyott vagy 15 kg-t, alig aludtunk, folyamatosan attól féltünk, hogy mikor gyújtja ránk véletlen a házat, vagy szökik el.

Mentálisan bromira megterhelő volt egy 82 éves idős ember ellenkezése, főleg, mivel én pont semmit nem tudtam vele csinálni.

Apának időnként odacsapott, mikor felmérgelődött (pont mint egy dacos kétéves), nekem nem. Sokszor nem ismert meg, de szerencsémre felmérte, hogy egy fiatal lány vagyok, akit nem kéne ütni, etc.

Ha apa kerülne ilyen helyzetbe az első pillanttól kezdve intézném az otthont, vagy fizetnék ápolót, de én sohasem gondoznám szaksegítség nélkül.

Tudom, mivel jár, és köszönöm, de nem kérek belőle többé.

A kedves, aranyos demens ember romantikus vágyálom és semmi köze a valósághoz - csak erról sokaknak fogalma sincsen.

2022. szept. 3. 08:01
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ideje keresni egy otthont!
2022. szept. 3. 10:57
 27/30 anonim ***** válasza:
87%

Engem azzal fenyegetnek hogy kötelességem anyagilag gondoskodni róluk.

Van ilyen törvény szerintük.

Van ilyen törvény?

2022. szept. 3. 15:09
 28/30 A kérdező kommentje:
Igen sajnos alaptörvényben leírták hogy a gyereknek kötelező gondoskodni a szülőktől......
2022. szept. 3. 16:24
 29/30 anonim ***** válasza:
75%
Az lehet, hogy kötelesség gondoskodni róluk, de nemva saját károdra!!!!!
2022. szept. 3. 17:14
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

28. Akar havi tízezret is rádkenyszeríthetnek...

Nem kellvezen aggódni. Sajat megelhetesedet nem veszélyeztetheti.

2022. szept. 3. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!