Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan gyerek aki...

Van itt olyan gyerek aki demens szülőt àpol hogy bírod? Mit csinálsz amikor úgy érzed energiád végéhez értél? 31/n

Figyelt kérdés
2022. szept. 2. 17:48
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
25%
Mondjuk éld az életed. Miért ápolod? Kinek jó ez?
2022. szept. 2. 17:52
 2/30 anonim ***** válasza:
96%

Én ápoltam szülőt. Ott húztam meg a határt. Szerencsére nálunk erről nem volt szó, más problémák voltak. Amikor baj volt, akkor sosem gondolkoztam rajta, csináltam. Amikor meg épp túl voltunk egy mélyponton, akkor meg könnyebb volt.

El sem tudom képzelni, milyen nehéz lehet neked! Veled érzek!

2022. szept. 2. 17:56
 3/30 anonim ***** válasza:
93%

1/1 Ez nem mindig lehetséges.

Nekem a nagyapámnál kezdődik a demencia bár nincs róla orvosi vélemény, de nem lehet magára hagyni, mert feledékeny elfelejt enni meg a gyógyszereit bevenni. 2 évvel ezelőtt elesett és eltörte kezét lábát, teljes 24 órás felügyeletet igényelt ami rám hárult. Nagyon nehéz volt de kibírtam, mára hozzászoktam, már csak kerekesszékkel tud menni 81 éves. Nekem a Buddha tanításai sokat segítettek, meg a testedzés. 30F

2022. szept. 2. 18:00
 4/30 anonim ***** válasza:
54%
Legtöbben azért szeretik is annyira a szüleiket, hogy fel sem emrül, hogy esetleg ne ápolná.
2022. szept. 2. 18:23
 5/30 A kérdező kommentje:
Szeretet ide ,vagy oda attól még nehéz és vannak iszonyat tehetetlen és kétségbeesett időszakok. Amikor fogalmad sincs mit kéne tenni ,vagy igazából nem is tudsz jót tenni....annál meg még rosszabb, hogy a rokonok inkább elzàrkoznak kb még megbeszélni se tudod a dolgokat, mert félvállról veszik
2022. szept. 2. 18:28
 6/30 anonim ***** válasza:
95%

4. De ez csak egy bizonyos állapotig lehetseges.

Amikor már 24óras felügyeletet igenyel, de mar jóval előbb is... mi lesz a sajat csaladjaval? A munkajaval?

Ha idegileg kikészül 8-10 ev ápoláscután, vele mi lesz?

Könnyű dobálózni a szsvakkal, de aki nem latott még demens embert, az ne itélkezzen...

2022. szept. 2. 18:29
 7/30 A kérdező kommentje:
Nekem élet az már lényegtelen hogy lesz e vagy nem😔 és tényleg szar hogy rád háritanak mindent ....holott nekem is úgyanannyi ,mint másnak ....
2022. szept. 2. 18:31
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
3as vagyok. Azt hozzá kell tennem, mikor már nem bírtam tovább segítséget kértem a rokonoktól. Mikor már ők is látták, hogy teljesen kikészülök akkor besegítettek. Azóta váltjuk egymást a felügyeletben. Ha nem bírod kérj te is segítséget valahogy, egyedül belerokkan az ember.
2022. szept. 2. 18:36
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyanyam, anyám, a nagynéném ápolták az Alzheimeres nagyapámat. Depresszió, idegosszeroppanas, állandó testi lelki kimerültség...A temetese napján eldontottek, soha többet, ha valaki apolasra szorul, az otthonba megy.
2022. szept. 2. 18:37
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Aki a feltétlen ápolasi kötelezettseg híve, olvasson bele ebbe...

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__nagyszul..

2022. szept. 2. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!