Van itt olyan gyerek aki demens szülőt àpol hogy bírod? Mit csinálsz amikor úgy érzed energiád végéhez értél? 31/n
Én ápoltam szülőt. Ott húztam meg a határt. Szerencsére nálunk erről nem volt szó, más problémák voltak. Amikor baj volt, akkor sosem gondolkoztam rajta, csináltam. Amikor meg épp túl voltunk egy mélyponton, akkor meg könnyebb volt.
El sem tudom képzelni, milyen nehéz lehet neked! Veled érzek!
1/1 Ez nem mindig lehetséges.
Nekem a nagyapámnál kezdődik a demencia bár nincs róla orvosi vélemény, de nem lehet magára hagyni, mert feledékeny elfelejt enni meg a gyógyszereit bevenni. 2 évvel ezelőtt elesett és eltörte kezét lábát, teljes 24 órás felügyeletet igényelt ami rám hárult. Nagyon nehéz volt de kibírtam, mára hozzászoktam, már csak kerekesszékkel tud menni 81 éves. Nekem a Buddha tanításai sokat segítettek, meg a testedzés. 30F
4. De ez csak egy bizonyos állapotig lehetseges.
Amikor már 24óras felügyeletet igenyel, de mar jóval előbb is... mi lesz a sajat csaladjaval? A munkajaval?
Ha idegileg kikészül 8-10 ev ápoláscután, vele mi lesz?
Könnyű dobálózni a szsvakkal, de aki nem latott még demens embert, az ne itélkezzen...
Aki a feltétlen ápolasi kötelezettseg híve, olvasson bele ebbe...
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__nagyszul..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!