Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan gyerek aki...

Van itt olyan gyerek aki demens szülőt àpol hogy bírod? Mit csinálsz amikor úgy érzed energiád végéhez értél? 31/n

Figyelt kérdés
2022. szept. 2. 17:48
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Anyukámmal csinálom de már ő se fiatal....
2022. szept. 2. 18:38
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
#8: és aki egyedüli gyerek és nincsenek közelben rokonai?
2022. szept. 2. 18:38
 13/30 anonim ***** válasza:
96%

9: hát igen, erről beszél3k.... szerintem senkitől sem elvárható h feladja a saját életét, gyerekeit, férjét, egészseget egy demens szulő miatt.

Én tuti ügyvedi letetbe helyezem h ha ilyen betegvlennék, vigyenek otthonba.

2022. szept. 2. 18:41
 14/30 anonim ***** válasza:
90%

Rakasd be otthonba.

Ne legyen amiatt lelkiismeretfurdalasod, hogy berakod, mert nem birod tovább.

Latogathatod barnikor kivéve amikor látogatási tilalom van.

Kicsinalja az embert.

2022. szept. 2. 18:53
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
12-es 8vagyok, nem tudom neki akkor más megoldást kell találnia, mint mondtam én sem tudtam hosszú távon egyedül csinálni. Nem tudsz elmenni dolgozni és az ápolási díj nagyon kevés. Sok erőt és kitartást kívánok a kérdezőnek, együttérzek veled.
2022. szept. 2. 18:55
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamámnak, amikor már nem bírta ellátni magát, kerestünk egy jó otthont. Azóta sokkal jobban van. Ott van társasága, adagolják a gyógyszerét, figyelnek rá. Hétvégente kihozzuk, évi 1-2-szer hosszabb időre. Szerintem ez így mindenkinek optimális.
2022. szept. 2. 19:15
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Én ápoltam, borzasztóan nehéz, tudom. És nem mindenki alkalmas rá.

A lakóhelyeden érdeklődd meg, van-e házi segítségnyújtás vagy hospice szolgálat (hospice keretében hozzánk pl. jöttek segíteni a fürdetésben).

Az jó, hogy anyukáddal meg tudod osztani legalább valamennyire a terhet. Ha végképp nem bírjátok, az otthon a megoldás...

Sok erőt kívánok nektek!

2022. szept. 2. 19:27
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Mi 4en vagyunk testvérek. 3unkat kizártak az örökségből, egy jó szót nem kaptunk tőlük soha. Intézetbeadással fenyegettek állandóan, később fizut le kellett adni mert "egyszer az a ház a miénk is lesz". Házimunka gyerek korunktól a miénk volt.

Na a legfiatalabb testvérünket nem bántották szerették biztatták lediplomáztatták.

Szerintem ő fogja ápolni őket, vagy idősotthonba rakni. Mert mi amivel tartozunk nekik, azzal a sok rosszal, inkább nem szeretnénk visszaadni.

Igyekszünk szeretetben nevelni a gyerekeinket, mert tudjuk hogy ez mennyire fontos.

2022. szept. 2. 19:30
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

A 9.-et végeztem el, mikor mamám agyverzést kapott, és elkezdődtek a bajok. Érettségi utánni Karácsonykor halt meg.

Viszonylag keveset ápoltam. Inkább a fürdetésnél meg az etetésnél segítettem, de épp elég volt látni, hogy mit tett anyámmal és a családdal az az egész, ahhoz hogy tudjam, hogy senkit se fogok sose ápolni.

Anyumnak amúgy 6 testvére is van. Egyik se segített érdemlegesen. Sőt, inkább csak minket mocskoltak...

2022. szept. 2. 19:34
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha még valaki úgy dönt, hogy nem érdekli a saját élete, akkor sem lehetséges olyan embert egyedül ápolni aki 24 órás felügyeletet igényel minden segítőszándék ellenére lehetetlen.

Vagy úgy lehet, hogy többen váltásban vagy külső segítséget kell kérni.

2022. szept. 2. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!