Vajon tényleg igaz az, hogy a szülő okosabb a
gyerekénél?
Figyelt kérdés
Nálam például apám mondta ezt sokszor. Sokszor vágta a fejemhez, hogy ő mindig is okosabb, tapasztaltabb lesz nálam. Ez nem rontja a gyerek önbizalmát?
Van amelyik igen, van amelyik nem. De tapasztaltabb mindig ő lesz a kora miatt.
2022. szept. 2. 17:15
3/16 Kólauborkával válasza:
Egyik sem igaz, még feltétlenül tapasztaltabbnak sem kell lennie, ha tini kora óta a kocsma és a TV az otthona… és igen, az ilyen rombolhatja az ember önbizalmát.
2022. szept. 2. 17:19
4/16 anonim válasza:
Aha, tehát szerinted MINDEN gyerek okosabb és tapasztaltabb az idősebbeknél. Meg önteltebb is mi?
2022. szept. 2. 17:21
5/16 anonim válasza:
Sok esetben igen a kor és a tapasztalat miatt, de ezt sosem szabadna hogy egy apa a saját fia fejéhez vágja. Majd felnősz, és magad is megtapasztalod. Sajnálom, hogy a te apád ezt mondta neked, az ő esetében biztos hogy nem volt igaza
2022. szept. 2. 17:25
6/16 anonim válasza:
egyénfüggő... ha apucinak 85 az IQ-ja, a gyereke meg egyetemista, akkor tuti hülyeség amit mond...
2022. szept. 2. 17:39
7/16 anonim válasza:
-Majd felnősz, és Te magad is megtapasztalod" így akartam helyesen írni. Így kellene hogy egy apa hasson a fiára, nem pedig az önbizalmát a porba taposni. Az apám számomra egy hős volt. Gyerekként mikor mesélt nekem, vagy mikor otthon munka közben megállt,fél kézzel hajítva félre a rönköt, hogy sípot vagy íjat készítsen nekem, vagy mikor a gyerekkoráról beszélt, ezek mind olyan pillanatok, amiket sosem fogok elfeledni, és ezek amik hozzájárultak ahhoz, hogy olyan felnőtt legyek, amilyenné váltam. Az a sok bátorítás, biztatás, tapasztalat amit átadott... na én ezeket adom tovább.
2022. szept. 2. 17:48
8/16 anonim válasza:
Max. tapasztaltabb, de van, akin ez sem segít.
2022. szept. 2. 17:59
9/16 Kólauborkával válasza:
Úgy látom néhány embernek nem tetszik, hogy életkor nem egyenlő a tapasztalattal és az ésszel, bölcsességgel, pedig ezek köszönö viszonyban sincsenek egymással, legfeljebb egy ideális ember esetében.
Én kérlek annyi alja paraszt 40-50 évessel találkoztam már (tehát ez még nem az a kor, amikor az testi folyamatok megadják magukat az öregkor hatásainak), hogy komolyan mondom középsikolában már tapasztaltabbak voltam náluk mind a papírmunkák, hivatali ügyek intézésben, mind a tanulásban és mind az asszonyhoz való hozzáállásban és még a munkában is, ez pedig már úgy lefedi az értelmes ember életének egy jó részét.
Szóval igazából csak kifejtettem a fentebbi válaszom, hogy miért nem igaz, hogy akár okosabb akár tapasztaltabb lenne egy szülő a gyermekénél... és azért mert teherbebszott valakit az nem egyenlő a gyereknevelési tapasztalatokkal sem...
2022. szept. 2. 18:12
10/16 anonim válasza:
Vagy-vagy, azért rengeteg minden számíthat, meg kérdés hogy miben okosabb stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!