Anyám megbolondult, apám pedig hagyja anyámnak ezt az undorító viselkedést. Mit lehetne tenni, rámegyünk tesómmal erre? (Hosszú, a leírásban a többi)
Anyám - harmadik éve, hogy - minden nyáron itthagy minket: a cég jóvoltából lemegy Keszthelyre dolgozni, nem is jön haza, csak nyár végén. Ott bulizik, szórakozik, jól érzi magát nélkülünk. Amivel nem is lenne baj, csak hogy elbxssza a pénzt, padlóra vágjuk magunkat anyagilag. Ő fizette sokszor a piát, meg nemcsak Keszthelyen voltak, hanem mennek össze-vissza, aztán minket kér számon, hogy hová tettük a pénzt, amikor mi 4-en sokkal kevesebből kellett megélnünk, mint ő egyedül.
5 napja jött haza, veszekedik, kiabál velünk mindenért. Mindennek elhord, pedig a nagy keszthelyi barátai előtt hogy istenített minket, hogy mi milyen jó család vagyunk.
És nem bír leállni, 5 napja jött haza, és már menne bsw koncertre, aztán tőlem kért 5 000-ret, a tesómtól meg 10-et bevásárolni. És akkor nem az az első, hogy kaját vesz, hanem most is cigit vett. Teljesen leszxr minket. És ez az új heppje, hogy nem főz csak 3 naponta, de másnak se engedi, hogy főzzön. Folyamatosan jön utánunk, folyamatosan triggerel a hxlyeségeivel. Van, hogy lekapcsolja a gázt, visszakapcsolom és nekem jön. Apám főzni akart lecsót, és fogta és belerakott egy üvegnyi delikátot direkt. Ez volt tegnap, és így kellett elmennünk iskolába ma, hogy este 10-kor még állt a bál, és tudom, hogy májusig állni is fog.
Már mondtuk neki nem egyszer, nem kétszer, hogy nyugodtan hagyjon itt minket, menjen Keszthelyre, vagy Pestre (az az álomvárosa pár hete), ha ott jól érzi magát.
Négyen voltunk itthon 3 hónapot, plusz néha itt aludt a bátyám barátnője, de soha egy veszekedés nem volt, soha egy hangos szóváltás. Volt, hogy összekaptunk pár dolgon, de annyi baj legyen.
Elköltözni még nem költözhetek el. Szeretnék előrehozottazni pár szakmai és humán tantárgyból, de ilyen családi háttérrel nem hiszem, hogy lehetne.
Kérdező! Itt azzal van a probléma hogy apád egy tutyimutyi ember aki ezt az egész cirkuszt hagyja. Te anyádra fogod ezt az egész sztorit, pedig nem csak ő a hibás.
Anyád is ember joga van olyan életet élni amilyet akar. Ha ez az élet nem összeegyeztethető egy családdal, nem tud anyaszerepben funkcionálni, nem tud társa lenni a férjének akkor el kell válni.
Ezt apádnak már régen látnia kéne és anyukádnak is. Egy válás nem azt jelenti hogy nem szeret titeket, csak azt hogy nem egy ritmusban életek, nem tudjátok egymást tolerálni. Apádnak felnőtt férfi módjára már régen be kellene ezt látni és a gyerekei felügyeleti joga mellett elválni. Anyukád meg mehet bulizni.
Senki sem korlátozhat egy másik embert, mert a személyi szabadság megsértését bünteti a törvény. Egy megoldás van, ha nem tudtok anyukád életmódjával azonosulni, akkor el kellene apádnak válni és anyagilag elkülönülni. De apád ezt nem teszi meg.
Nem tudna elég pénzt keresni vagy miért?
Ha apádnál lenne a felügyeleti jog akkor anyukád fizetne utánatok gyerektartást és mehetne szabadon szórakozni. Apukádnak el kellene menni egy ügyvédhez, hogy felmérje mi jár neki és milyen lehetőségei vannak a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban. Nem tudom hány gyerek van, ki hány éves?
Apáddal (is) van BAJ, aki ASSZISZTÁL a játszmákhoz, az anyagi ellehetetlenüléshez, mivel neki utalja a saját fizetését is, az ő számlájára - pontosan tudja hogy mi lesz a pénz sorsa.
Apádat vedd rá hogy gondolkodjon normálisan.
Ki mondta, hogy csak anyám a hibás? De ha nem lép, akkor mit tegyek? Még évekig kell tűrjek, már teljesen magamba fordultam, baráti kapcsolataimat leépítettem akarva-akaratlanul, izomrángásaim vannak a stressztől, és sokszor fel kelek éjjel és órákig nem tudok aludni.
Igen, joga van úgy élni ahogy akar. Nekem meg jogom van a nyugodt családi élethez, meg úgy en bloc a nyugodt élethez, alapból nagyon magasan van a stresszfaktor, nyomatják mindenhol a rezsis dolgot, meg csak azt hallom felnőttektől is, hogy idős korukban így meg úgy leépülnek az emberek és milyen szörnyű, meg akkor hogy emelkednek az árak, meg milyen alacsony a pályakezdők fizetése, de állandóan mamahotelezik azt, aki nem vesz fel a nyakába egy csomó hitelt és nem költözik el a 18. szülinapja előtt egy nappal és nem segít havonta több tízezrekkel a szülein, hogy meghálálja azt, amit a szülőnek alap kötelessége (lett volna) biztosítani (ruházkodás, élelmiszer, innivaló, tiszta környezet), + ha volt, ha nem, de a szeretetet is vissza kell köszönni. Vannak nekem is tinédzseres problémáim, fontos a társak véleménye meg van bennem egy kis szoc szorongás, meg itt van az érettségi, előrehozottazni szeretnék több tantárgyból. És akkor még itt van anyám, aki nem bír magával, folyamatosan bánt, majd bűntudatot kelt bennem, amiért egy kis qrvázás után nem fogadom a kedvességét úgy,ahogy ő azt elvárná. Mi gyerekek vagyunk, nekünk jogunk lett volna érzelmi biztonságban felnőni, nyugodt környezetben.
Apám is hibás, mert hagyja, de anyám is. Azt nem értem, hogy minek vállalt akkor így gyereket, ráadásul hármat is. Én nem akarom, hogy elváljanak? De nem rajtam múlik az egész.
Ezt anyám is megtehetné, hogyha büdös a család, és nem a gyerekek érdekei az elsők (füzeteket, tollakat venni hátrébb való, mint cigarettát venni meg bulizni), akkor ő is simán elmehetne már a rákba. Apám is.
Három gyerek van: én 16, öcsém 14, bátyám meg már nagykorú.
Érdekes az a munkahely hogy mi az oka annak hogy le kell vinni nyáron őket dolgozni.
Vagy nyaralni mennek?
Kedves kérdező!
Nem tudom, olvasod e még, amit írok most. Elolvastam a kommenteket. Az én véleményem azt súgja, hogy az anyuka biztosan tart egy pasit legalább, és azért is idegbeteg részben, mert amikor otthon van, nem lehet az imádott kis szeretőjével. Továbbá apukád, valószínűleg össze akarja még tartani a családot, biztos hogy szeret titeket. És abban reménykedik, hátha megváltozik a helyzet és minden rendben lesz, nem akarja szét szakítani a családot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!