Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám megbolondult, apám...

Anyám megbolondult, apám pedig hagyja anyámnak ezt az undorító viselkedést. Mit lehetne tenni, rámegyünk tesómmal erre? (Hosszú, a leírásban a többi)

Figyelt kérdés

Anyám - harmadik éve, hogy - minden nyáron itthagy minket: a cég jóvoltából lemegy Keszthelyre dolgozni, nem is jön haza, csak nyár végén. Ott bulizik, szórakozik, jól érzi magát nélkülünk. Amivel nem is lenne baj, csak hogy elbxssza a pénzt, padlóra vágjuk magunkat anyagilag. Ő fizette sokszor a piát, meg nemcsak Keszthelyen voltak, hanem mennek össze-vissza, aztán minket kér számon, hogy hová tettük a pénzt, amikor mi 4-en sokkal kevesebből kellett megélnünk, mint ő egyedül.

5 napja jött haza, veszekedik, kiabál velünk mindenért. Mindennek elhord, pedig a nagy keszthelyi barátai előtt hogy istenített minket, hogy mi milyen jó család vagyunk.

És nem bír leállni, 5 napja jött haza, és már menne bsw koncertre, aztán tőlem kért 5 000-ret, a tesómtól meg 10-et bevásárolni. És akkor nem az az első, hogy kaját vesz, hanem most is cigit vett. Teljesen leszxr minket. És ez az új heppje, hogy nem főz csak 3 naponta, de másnak se engedi, hogy főzzön. Folyamatosan jön utánunk, folyamatosan triggerel a hxlyeségeivel. Van, hogy lekapcsolja a gázt, visszakapcsolom és nekem jön. Apám főzni akart lecsót, és fogta és belerakott egy üvegnyi delikátot direkt. Ez volt tegnap, és így kellett elmennünk iskolába ma, hogy este 10-kor még állt a bál, és tudom, hogy májusig állni is fog.

Már mondtuk neki nem egyszer, nem kétszer, hogy nyugodtan hagyjon itt minket, menjen Keszthelyre, vagy Pestre (az az álomvárosa pár hete), ha ott jól érzi magát.

Négyen voltunk itthon 3 hónapot, plusz néha itt aludt a bátyám barátnője, de soha egy veszekedés nem volt, soha egy hangos szóváltás. Volt, hogy összekaptunk pár dolgon, de annyi baj legyen.

Elköltözni még nem költözhetek el. Szeretnék előrehozottazni pár szakmai és humán tantárgyból, de ilyen családi háttérrel nem hiszem, hogy lehetne.

2022. szept. 1. 14:40
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
94%

Azt tehetné hogy megmondja: ha ez a helyzet nem változik meg, akkor ő elválik.

A megváltozás az lenne, hogy vagy külön kassza, vagy apád számlájára menjen anyád fizetésének is egy része (ha ő képes takarékoskodni vele), anyád meg bizonyos összeget különítsen el a nyári dorbézolásra.

2022. szept. 1. 16:46
 22/45 anonim ***** válasza:
12%

Ha apukád kinövesztette volna a pöcsét, akkor anyád 1. nem qrna összevissza mindenkivel, 2. nem viselkedne úgy, mint egy idióta.

Szerintem pénzeli is a pasasát. szép...

2022. szept. 1. 16:59
 23/45 anonim ***** válasza:
14%
Anyukád egy pronyó, bírd ki, amíg nagykorú leszel, aztán viszonlátás.
2022. szept. 1. 17:08
 24/45 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem anyukádnak kapuzárási pánikban szenved.
2022. szept. 1. 17:18
 25/45 anonim ***** válasza:
18%
Anyád eléggé gyerekeszű.
2022. szept. 1. 17:21
 26/45 anonim ***** válasza:
71%
Apád miért nem válik?
2022. szept. 1. 19:43
 27/45 anonim ***** válasza:
86%

Neked azt mondja, hogy rüfke, meg kis k u r v a? Miért? Nem tűnik egy főnyeremény anyukának.

Egyetértek azokkal (már ha igaz a történet egyáltalán), akik úgy látják, ez egy játszma a szüleid között, mindketten találnak ebben a helyzetben valami értéket, ezért nem szakítják meg.

2022. szept. 1. 20:04
 28/45 anonim ***** válasza:
88%

Igen, játszma, csak az a baj, hogy a gyerekek kontójára megy...

Tényleg nehéz elképzelni hogy a pasi dühöng az "elszórakozott pénz miatt", ugyanakkor, a PÉNZT ELSZÓRAKOZÓ anyuka számlájára utaltatja a saját fizetését is! Nem túl életszerű.

2022. szept. 1. 20:18
 29/45 A kérdező kommentje:

Nem tudom igazából, nem nagyon látok bele az ilyen dolgokba, meg nem is vagyok mindenbe belevonva.

Hát ha apámnak vagy anyámnak használna a szép beszéd, akkor már rég nem így mennének a dolgok. Se apám, se anyám nincs tekintettel ránk, teljesen ki vagyok idegileg, az iskolába meg teljesíteni kell. De nehéz úgy tanulni, hogy anyám a hűtőt csapkodja, meg kiabál, apám meg nem tesz semmit vagy nincs is itthon.

Ezt nem értem 19/27.

Szokott ennél cifrábbakat is csinálni. Régebben, még amikor kisebb voltam egy veszekedéskor kiöntötte a kukát az ebédlőasztalra. Akkor is a kaján veszekedtek, hogy apám mondta, hogy anyám sose főz és mindig neki kell, pedig ő többet dolgozik, és csinált spagettit, aminek a tésztája asszem összeragadt vagy odaégett. És ott ettük a spagettit, és hát nem pont a kajára, de így az asztal közepére b.szta a kukában lévő dolgot, és ment nyilván a tányérra is. És akkor is mi voltunk a hibásak, mert felidegesítettük.

Meg még amiket leírtam: főzni akarok, felteszem a tésztát főni, és lekapcsolja a gázt, meg amikor takarékon van, akkor felveszi hogy odaégjen. Csináltunk egyszer muffint és felvette direkt és úgy odaégett, hogy villával kellett kikaparni.

2022. szept. 1. 20:20
 30/45 A kérdező kommentje:

Hát ezt az elválós dolgot is mondta már neki sokszor, ezen már túl vagyunk. Sokszor ezt csak dühében mondja, amikor felqrja valamivel anyám az agyát, hogy "Addig fogod ezt csinálni, amíg meg nem fogom a gyerekeket és itt nem hagylak téged a rákba", de utána meg amikor lenyugszik apám, akkor azt mondja, hogy ő csak miattunk marad mellette, mert egy gyereknek az anyjánál van a helye, és ő egy villámhárító, mert sokszor amikor velünk veszekszik, akkor közbeszól, megvéd minket. De utána meg vele veszekszik, úgyhogy sehogy se jó. Tényleg nem tudom mi tarthatja össze őket ennyire. Csokot meg semmit nem vettek fel, hitelük 2 éve járt le.

Nagyon szép kommentek vannak, ez igen!

Nem tudom miért nem válik. Többször beszélgettem már vele erről, fogalmam sincs, mindig mást mond ő is. Hitel, adósság nincs, távol áll tőlünk a vallás, a családban is volt már több válás. Indokok:

- "villámhárító" (megvéd minket úgy, hogy magára hívja fel a figyelmet)

- szereti (amikor sokáig jól megvannak, akkor mondja, hogy ezért, és hogy nem löki őt el erre a kis időre)

- nem akar vele vitatkozni meg pereskedni

- egy gyereknek az anyjánál a helye

És nagyon sok értelmetlen, meg üti egymást.

Igen, mondja. A rüfkét vagy rifkét amikor számonkérem én vagy anyám tőle, akkor mindig azt mondja, hogy az fiatal hölgyet jelent, pedig ő is tudja, hogy nem. A kisqrvára meg nem mer semmit mondani.

Legutoljára amikor mondta akkor ez volt: volt gofri a hűtőbe és én azt ettem. Mondtam a tesómnak, hogyha akar enni melegszendót, akkor menjen el kenyérért a boltba. A tesóm meg mondta, hogyha csak ő enne melegszendvicset, akkor azért nem vesz kenyeret. És ezért le kisqrvázott, hogy mi az, hogy nem megyek el kenyérért.

A rüfkét meg akkor szokta, amikor bejön a fürdőbe amikor fürdünk. És az a vicc, hogy nem is kopog meg semmi, és mindig kivédi magát azzal, hogy "Jaj, csak ezért meg azért jöttem, nem téged nézlek". És ha mondom hogy fú már, vagy istenem, akkor gúnyosan elismétli. Az agyamra megy komolyan mondom.

Hát most figyelj! Nem kell elhinned, nem szórakozásból írtam ki a kérdést, és nem is azért járok vissza kommentelgetni, mert még nem indult be suli és unatkozok mert a barik nem érnek rá. Vannak benne logikátlanságok, és én nem is tudok minden kérdést megválaszolni.

Amit tudok az az, hogy eleinte külön kasszán voltak, aztán váltottak közösre. Egy jó pár éve úgy megy mióta kb bejött az élet (vettünk kocsit, meg egy jobb szinten élünk), azóta kezeli anyám teljes mértékben a pénzügyeket. Ez is eleinte úgy volt, hogy most akarja bepótolni a nélkülözést (rossz anyagi helyzetbe kerültek hitel miatt). Kezdetben ránk költötte, abba ugye nem volt köszönet, mert csomó felesleges dolgot vett, egy csomó chipset, csokit, ruhát stb. felhalmozott. Most visszajött Keszthelyről, valami átkattant az agyába, és csak ő, csak ő, csak ő. Eddig is költött magára (körmös, fodrász, kozmetikus, masszázs), de most nagyon belendült.

2022. szept. 1. 20:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!