Anyám megbolondult, apám pedig hagyja anyámnak ezt az undorító viselkedést. Mit lehetne tenni, rámegyünk tesómmal erre? (Hosszú, a leírásban a többi)
Anyám - harmadik éve, hogy - minden nyáron itthagy minket: a cég jóvoltából lemegy Keszthelyre dolgozni, nem is jön haza, csak nyár végén. Ott bulizik, szórakozik, jól érzi magát nélkülünk. Amivel nem is lenne baj, csak hogy elbxssza a pénzt, padlóra vágjuk magunkat anyagilag. Ő fizette sokszor a piát, meg nemcsak Keszthelyen voltak, hanem mennek össze-vissza, aztán minket kér számon, hogy hová tettük a pénzt, amikor mi 4-en sokkal kevesebből kellett megélnünk, mint ő egyedül.
5 napja jött haza, veszekedik, kiabál velünk mindenért. Mindennek elhord, pedig a nagy keszthelyi barátai előtt hogy istenített minket, hogy mi milyen jó család vagyunk.
És nem bír leállni, 5 napja jött haza, és már menne bsw koncertre, aztán tőlem kért 5 000-ret, a tesómtól meg 10-et bevásárolni. És akkor nem az az első, hogy kaját vesz, hanem most is cigit vett. Teljesen leszxr minket. És ez az új heppje, hogy nem főz csak 3 naponta, de másnak se engedi, hogy főzzön. Folyamatosan jön utánunk, folyamatosan triggerel a hxlyeségeivel. Van, hogy lekapcsolja a gázt, visszakapcsolom és nekem jön. Apám főzni akart lecsót, és fogta és belerakott egy üvegnyi delikátot direkt. Ez volt tegnap, és így kellett elmennünk iskolába ma, hogy este 10-kor még állt a bál, és tudom, hogy májusig állni is fog.
Már mondtuk neki nem egyszer, nem kétszer, hogy nyugodtan hagyjon itt minket, menjen Keszthelyre, vagy Pestre (az az álomvárosa pár hete), ha ott jól érzi magát.
Négyen voltunk itthon 3 hónapot, plusz néha itt aludt a bátyám barátnője, de soha egy veszekedés nem volt, soha egy hangos szóváltás. Volt, hogy összekaptunk pár dolgon, de annyi baj legyen.
Elköltözni még nem költözhetek el. Szeretnék előrehozottazni pár szakmai és humán tantárgyból, de ilyen családi háttérrel nem hiszem, hogy lehetne.
Ezt nem biztos hogy értem, most el egy dolgozni tulajdonképpen?
És milyen munkát végez és kikkel?
Mert ez nagyban meghatározza vagy befolyásolja hogy mit lehet kihozni a helyzetből.
És amikor veletek van anyukád, akkor kikkel dolgozik és mit?
Ugyanaz a cég és kollégák csak nyárra levonulnak Balatonra?
Hát nem tudom, én nehezen hiszem el, hogy szeretőt tartana. Apám persze nem. Voltak/vannak gondjaik, de nem tudom. Ott mindenkivel (nővel, férfival) közvetlen volt a viszonya, meg hát nem titokban ment el bulizni, meg küldött videót is, hogy kint táncolnak a medencénél.
51 éves.
Apám egy kicseszett nagy hangember, ő is ezeket mondja, hogy kivágja macskástól-kutyástól a házból, de sokszor a veszekedések után még ő nyal neki. Azt is mondja, hogy meg fog hármunkat és elmegyünk egy albérletbe, de ez sose fog bekövetkezni. Most is váltig állítja apám, hogy nem viszi fel anyámat kocsival koncertre, de mindannyian tudjuk jól, hogy anyám vergődni fog, és hogy kussoljon, el fogja őt vinni, amikor a szemüvegemre is 2 hónapja várok már, de ekkor, meg akkor jelentkezzek be.
Nem igazán ad neki pénzt. Apám maszek alapon dolgozgat, onnan van neki valamennyi plusz, de sokszor az meg rámegy a csekkekre, számlákra. Ez nálunk úgy van, hogy apámnak a fizetése anyám számlájára megy, nála vannak a kártyák. Eleinte még közös kasszán voltak, nem tudom hogy, miért és mikor változott át így a helyzet, de már 4-5 éve biztos hogy így van. És olyan 3-4 éve kezdődött el az, hogy neki mindent, nekünk semmit. Például tőlünk elvárná, hogy mindennap borítsunk össze két kenyeret, tegyünk bele szalámit meg vajat és azt együk, de ő amikor dolgozik, akkor még innivalót se vesz magának, hanem azt is ott veszi a kisboltban 300+ forintokért veszi magának a fél literes innivalókat, meg a kaját. Ne vegyünk magunknak zsemlét, ne vegyünk magunknak szendvicset, se pizzát, se ásványvizet, se semmit, de neki jut naponta 1000 forint ilyenekre.
Ha külön kasszán lennének, akkor biztos nagy csudázás lenne, de szerintem apám nem lépi ezt meg. Még mielőtt jön a kérdés: nem vagyunk hívők, nem faluban lakunk, nem tudom, hogy miért vannak még együtt.
Akkor nem kell elhinni:)
Valamennyire zavarja, mert a munkatársát amikor anyám megpuszilta, akkor apám elfordult. Nem tudom miért nem szól, bár májusba is mondtuk neki, hogy ne hagyja, hogy anyám elmenjen, mert megint szxrba leszünk anyagilag őmiatta, mert ezaz, hogy nincs látszatja, hogy ő máshol dolgozik.
Ő van élet-válságban? Könyörgöm, minket készít ki! És sosem kér bocsánatot, csak úgy tesz, mintha mi se történt volna, vagy mintha mi aláztuk volna meg. Nem lehet elmenni vele sehova, mert szégyenít. Meg nem a gyerekeit nézi, hanem a barátait. Velünk sose beszélt olyan szépen, mint a barátaival. Hol mondana a keszthelyi cimbiknek olyat, hogy rifke meg kiskxrva?
Én felőlem akár örökre elmehet, mert ez, ami itt folyik ez minden, csak nem család. Állandóan a veszekedések, a viták, a csxsztetések, írkálunk egymásnak a tesóimmal, hogy mikor van itthon anyánk, mert akkor későbbi busszal megyünk haza.
Mi ez a munka ami miatt ennyire kivetkőzik magából?
Nem lehet munkahelyet váltania? És akkor megváltozna.
Egy nagyobb utazási irodánál dolgozik, és van egy ilyen lehetőség, hogy nyárra elmehet dolgozni máshová, és lehet választani. 4 éve, amikor először ment, akkor csak egy hónapig volt távol, utána már az utóbbi 3 nyarat ott töltötte. Ott hozott és ottani emberekkel dolgozik, nem mindenki odavalósi, mert van, aki szintén az ilyen lehetőség miatt megy (pl: Szolnokról is mennek).
Itt viszont a saját munkatársaival dolgozik, nagyrészük helyi, vagy szomszédos településről való.
Mivel apád fizuja is anyád számlájára megy, ezért ez biztosan "így jó neki", hogy elfolyik a pénz.
Ha nem lenne ez jó neki, akkor tenne ellene.
Lehet hogy titokban élvezi, hogy "a nő uralkodik felette", vannak férfiak akik ezt élvezik. Az ő fizuját is eldorbézolja. HÁT NE CSODÁLKOZZON!
"elvisz minket albérletbe" -> ugyan, így is alig éltek meg mint mondod, albérlet-árak meg az egekben, persze ez régiónként áltozhat de akkor is... Az is vinné a pénzt meg az ottani rezsi...
Apádra se lehet hatni hogy a fizuját kezelje külön?
A játszma részese ő is.
Masszívan benne van, hogy "mindig így alakulnak a dolgok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!