Anyu tulajdonképpen átvágta apámat, hazudott nekem és ezek után még ő tesz nekem szemrehányásokat? Van értelme ezt neki szóvá tenni, vagy hagyjam a fenébe?
Szeptemberben koliba költözöm.(kb 80 százalékban magamat fogom eltartani, még mielőtt nekemugrana valaki) Otthon az egyetlen működőképes számítógép a laptopom volt, amit anyuval közösen használtam, nyilván viszem magammal. Ennek apropóján még múlt hónap elején pedzegette anyu, hogy nem akarom-e újra cserélni, mert hát csak jobb lenne nekem, meg akkor ő tudná használni a régebbit. Mondtam, hogy nem szeretném, annyira nem fontos, végül két hétig ennyiben is maradt, mire megint pedzegette a témát, hogy csak le kellene cserélnem másikra, majd ők apuval kifizetik, válasszak én, nyilván bizonyos kereteken belül. Meg is lepődtem, mert eddig minden telefonomra (arra a kettőre), az előző laptopomra is nekem kellett összegyűjteni a pénzem (diakmeló, vagy ünnepekre kapott pénzek, állandó zsebpénzem csak suli-koli időszakban volt, annak a nagyrésze meg elment közlekedésre, higiéniai cuccokra, meg ha rosszabb volt a kaja, akkor arra), de mondom legyen, ő tudja, meg is lett rendelve a kiválasztott eszköz. Még mielőtt megjött, már tett ilyen furcsa megjegyzéseket, hogy majd eldöntöm, hogy a régit, vagy az újat akarom használni, apu és úgyse tudja megkülönböztetni a kettőt.(Aput nem nagyon érdeklik az ilyen dolgok, neki a mai modern dolgokból elég annyi, hogy van egy gombos telefonja, meg amikor éppen nem szerel, akkor néz valami random dokumentumfilmet antv-ben, vagy Spongyabobot, tehát nála ez tényleg ilyen darab-darab kategória) Ja meg anyu közölte velem, hogy ha apu kérdezné, akkor nem annyiba került, amennyibe, hanem ötvenezerrel kevesebbe.
Aztán végül megérkezett. Azóta valahányszor használom a laptopot, szóvá teszi, hogy az az övé, meg más családtagok előtt azzal járat le, hogy ő miattam nem tudja használni a gépét, mert használom...
Tehát tulajdonképpen hazudott nekem és apámnak abban, hogy nekem szánta, plusz apámnak, akinek nagyobbrészt anyu kezeli a fizetését (mive anyu intéz minden bevásárlást, befizetést) még kamuzott is az összegről. És ezek után ő tesz nekem szemrehányásokat, hogy használni merészeltem azt, ami eredetileg úgy volt előadva, hogy nekem szánta, cserébe megkapja a régebbi gépemet.
Abba, hogy ők mit, hogyan beszélnek le egymással, abba nem fogok beleszólni, szóval a hazugságot apu felé nem szeretném tisztázni, lévén, hogy semelyikőjükkel nincs jó kapcsolatom bizonyos okok miatt.
Csak az bosszant fel, hogy anyám mondhatta volna legalább nekem azt, hogy figyelj, nem értek hozzá, segíts választani. Tökre nem az a bajom, hogy nem kaptam valamit meg, amit eredetileg nem is akartam. Hanem az, hogy először megpróbált rábeszélni egy nagyobb kiadásra, hogy neki jó legyen, aztán miután ez nem jött be, hazudozott nekem, majd ezek után ő tesz megjegyzéseket, és nem csak négyszemközt, hanem a nagymama előtt, vagy épp a nagynéném előtt.
Nyilván ezek után nem kell, viszem magammal a régebbi gépemet, oszt heló, de gondoltam rá, hogy szóvá teszem neki, hogy össze-vissza hazudozott. Viszont nem tudom, hogy van-e értelme. Eddig bármi olyan volt, hogy mondott valamit, aztán nem az lett, és szóvá tettem, én letten önző, hazugnak titulálva, ő meg vérig sértve ordított egy sort, mert ha már érvei nincsenek, legalább tud hangosan kiabálni...
Tartok tőle, hogy ha szóvá tenném, ismét ez lenne, vagy közölné, hogy nesze, vigyed, és akármi a válasz, hallgathatom a szemrehányást.
Én biztos h apám jelenlétében, letenném a gépet majd mondanám
"nincs ezzel gond h akartál magadnak egy gépet, csak akkor miért mondtad azt h nekem veszed? Akkor x ezer forint értékben (és itt a valós összeget mondanám) olyat választunk ami a te igényeidnek kell, nem olyat amilyen nekem KELLETT VOLNA"
A többi családtag előtt is szóba hoznám "ja anyám nekem is vett gépet, csak ő használja es nem vihetem el 😅"
Tudja csak meg mindenki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!