Szerintetek van értelme lecserélni a laptopomat egy jobbra csak "szülői nyomás" miatt?
A "szülői nyomáson" van a hangsúly, ezért szülő-gyerek kategória.
Szóval én két éve vettem kb kétharmadrészt részt saját pénzből, a szüleim csak szülinapi ajándékként járultak hozzá. Teljesen jól működik, amire én használom arra megfelel, persze, nem lennék szomorú, ha nem a leggyengébb beállításon kéne játszanom azt az egyetlenegy játékot, amim van, de csak ezért nyilván nem cserélném le. Fontos megjegyeznem, hogy anyuval közösen használom, ami nem zavar, mert nem egy időben érünk rá többnyire, na meg van külön felhasználói fiók.
Viszont én szeptembertől más városban fogok tanulni, ritkán fogok hazajárni, szóval nyilván viszem magammal. Anyu meg ennek apropóján elkezdte pedzegetni, hogy biztos jól működik-e, meg ilyenek. Ahogy kivettem az az elképzelése, hogy venni akarnak nekem egy másikat, bizonyos keretig választhatok is egyébként, és akkor ő tudná használni azt, ami most az enyém.(Mert egyébként nincs más működő számítógép itthon, de amúgy nem létszükséglet pl munkához, vagy ilyesmi)
Viszont én nem tudom, hogy jó-e ha ebbe belemegyek. Mármint az a baj az ilyen "spontán ajándékokkal", ami nem szülinap/karácsony, hogy utólag a fejemhez van vágva, hogy mennyibe került az nekik.
Ha meg végén arra fut ki, hogy akkor fizessem is magamnak, akkor nyilván off, mert mint mondtam, egyébként nincs szükségem újra, nem indokolt a csere. Csak ha nem erre akarnak a szüleim rávezetni, hanem arra, hogy ők akarják fizetni, akkor nem tudom, hogy mennyire rossz ötlet elfogadni, annak fényében, hogy esélyes, hogy fel lesz hánytorgatva minden kisebb-nagyobb nézeteltérésnél.
Én erre azt tudom mondnai, hogy az őszinteség és a kommunikáció rendkívül sok kellemetlenségtől meg tud kímélni.
Soha nem értettem, mi értelme van az ilyen "gondolatolvasási gyakorlatoknak"? Találjuk ki, hogy anyuci mit akar, miközben csakazértsem mond semmi konkrétumot.
Bár normális körülmények között egyébként sem szokták az ajándék összegét az ajándékozott fejéhez vágni. Ha nálatok ez a helyzet, akkor semmiképp nem mennék bele. Szükségem nincs rá, felesleges konfliktusforrásra pedig pláne nincs.
Ne akard kivenni a szavaiból, hanem beszéljétek meg. A mostani gép a tiéd, nyilván, ha kapnál egy jobbat, az neked jó üzlet, ha cserébe a tiéd otthon marad. Ezt nem gondolom ajándéknak, hiszen az egész arról szól, hogy anyukád ne maradjon gép nélkül, és nem a te szükségleted.
Ezen nincs mit felhánytorgatni, ha meg nekik ez szokásuk, akkor azt fogod hallgatni, hogy az új gép miattad kellett, ha magának veszi is. Úgyhogy ha kifizetik menj bele, és borítékold a későbbi problémákat, de egyik füleden be, másikon ki.
"Mármint az a baj az ilyen "spontán ajándékokkal", ami nem szülinap/karácsony, hogy utólag a fejemhez van vágva, hogy mennyibe került az nekik."
Ezek után semmiképp se mennék bele a cserébe. Mondd meg nekik, hogy neked ez így pont jó és mivel a tiéd, viszed majd magaddal. Saját maguknak a saját pénzükből azt vesznek, amit akarnak, téged meg hagyjanak békén. Ha vesznek, akkor is inkább ezt vidd el magaddal, ezzel kihúzod a méregfogát a felhánytorgatásnak.
Ha meg amiatt háborognak, hogy nincs otthon működő szgép, annyival ritkábban menj haza, hogy ritkábban hallgasd a károgásukat.
"Ahogy kivettem az az elképzelése"
Mi lenne, ha egyenesen kommunikálnál vele, ahelyett, hogy képzelegsz?
#4-essel értek egyet. Én a helyedben megkérdezném anyukámat őszintén, köntörfalazás nélkül, hogy miben találta hibásnak/hibásodónak, a mostani gépedet. Amennyiben igazak a feltételezéseid, akkor nem fog tudni mondani semmi konkrétat, max. hebegni-habogni, valamit. Ha ez megtörtént, mondd meg neki, hogy: "Na látod, én sem találok semmi kivetnivalót a gépemmel kapcsolatban, nekem ez így pont jó, és viszem is magammal a suliba szeptembertől!".
Nem a te hibád/felelősséged, nem te tehetsz róla, hogy ez az egy gép van a háztartásban, vegyenek egyet maguknak is akkor. Ennyi.
"Mi lenne, ha egyenesen kommunikálnál vele, ahelyett, hogy képzelegsz?"
Mi lenne, ha az anyja egyenesen megmondaná, mit akar?
Kérdező, kénytelen leszel megkérdezni, mit akar igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!