Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek van értelme...

Szerintetek van értelme lecserélni a laptopomat egy jobbra csak "szülői nyomás" miatt?

Figyelt kérdés

A "szülői nyomáson" van a hangsúly, ezért szülő-gyerek kategória.

Szóval én két éve vettem kb kétharmadrészt részt saját pénzből, a szüleim csak szülinapi ajándékként járultak hozzá. Teljesen jól működik, amire én használom arra megfelel, persze, nem lennék szomorú, ha nem a leggyengébb beállításon kéne játszanom azt az egyetlenegy játékot, amim van, de csak ezért nyilván nem cserélném le. Fontos megjegyeznem, hogy anyuval közösen használom, ami nem zavar, mert nem egy időben érünk rá többnyire, na meg van külön felhasználói fiók.

Viszont én szeptembertől más városban fogok tanulni, ritkán fogok hazajárni, szóval nyilván viszem magammal. Anyu meg ennek apropóján elkezdte pedzegetni, hogy biztos jól működik-e, meg ilyenek. Ahogy kivettem az az elképzelése, hogy venni akarnak nekem egy másikat, bizonyos keretig választhatok is egyébként, és akkor ő tudná használni azt, ami most az enyém.(Mert egyébként nincs más működő számítógép itthon, de amúgy nem létszükséglet pl munkához, vagy ilyesmi)

Viszont én nem tudom, hogy jó-e ha ebbe belemegyek. Mármint az a baj az ilyen "spontán ajándékokkal", ami nem szülinap/karácsony, hogy utólag a fejemhez van vágva, hogy mennyibe került az nekik.

Ha meg végén arra fut ki, hogy akkor fizessem is magamnak, akkor nyilván off, mert mint mondtam, egyébként nincs szükségem újra, nem indokolt a csere. Csak ha nem erre akarnak a szüleim rávezetni, hanem arra, hogy ők akarják fizetni, akkor nem tudom, hogy mennyire rossz ötlet elfogadni, annak fényében, hogy esélyes, hogy fel lesz hánytorgatva minden kisebb-nagyobb nézeteltérésnél.

2022. júl. 10. 18:54
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#5 Egyenes kommunikáció a családommal. Vicces. Próbálj egyenesen rákérdezni bármire egy olyan embernél, aki ilyen kezdeményezésre veszekedni kezd instant.

#10 Ezt is úgy vettem, hogy saját. Mint írtam az volt az ajándék, hogy beszálltak az árába, de nagyobb részt én fizettem. Nélkülük is meglett volna.

2022. júl. 10. 21:29
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"Az a baj, hogy nincs szükségem felesleges konfliktusra, viszont akármi a válaszom, úgyis lesz."

Ha tényleg ilyen mérgező a viszonyotok, akkor érdemes megfogadni a konfliktusoktól való védekezés elsődleges alapelvét: ha egy választás minden kimenetele konféiktust eredményez, érdemes azt a kimenetelt választani, amiben kevésbé vagy támadható.

"Ha elfogadom a pénz miatt, vagy ha nem, akkor azért, mert megint nem lesz működő számítógép otthon."

Ne haragudj.... de nem te vagy az ő szülője. Szerintem anyukád elég nagy lány már ahhoz, hogy gondoskodjon a szükségleteiről.

"Őket ismerve meg maguknak tuti nem fognak venni, ebben biztos vagyok."

Ez van.

Nem tudom, hány évesek vagytok, de egy felnőttnek már tényleg illene gondoskodnia magáról. Ha neki erre nincs szüksége, akkor ne vegyen. Ha meg van, akkor vegyen. Ennyi. Innentől ez nem a te problémád.

"Próbálj egyenesen rákérdezni bármire egy olyan embernél, aki ilyen kezdeményezésre veszekedni kezd instant."

Akkor meg végképp nem kell belemenni a buta kis játékaikba.

Ha meg ennyire rossz a kapcsolatotok, akkor én végképp nem aggódnék azon, hogy tud-e majd Facebookozni.

2022. júl. 10. 21:42
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"nyilván viszem magammal"

Ennyi.

A többi csak arról szól, hogy félsz attól, mi lesz a véleménye.

A te géped. Viszed. Miért nem tökmindegy, hogy mi a véleménye?

Ha előre tudod, hogy balhé lesz, akkor egyszerű: ne mondd el neki már most, hogy viszed, hanem egyszerűen csak majd akkor fogd és vidd, hogy mire balhézni kezdene, már ne is legyél ott.

2022. júl. 10. 21:56
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Rohadt egyszerű a szitu. Te elköltözol, viszed a laptopot, a szüleidnek nem marad, így venni kell. És úgy gondolják, te nagyobb hasznát veszed az újnak, nekik a régebbi is megfelel.

Fogadd el.

2022. júl. 10. 21:57
 15/20 anonim ***** válasza:
83%
Win-win szitu, neked lesz akkor egy új, nekik meg marad ez.
2022. júl. 10. 22:00
 16/20 Katona Dius ***** válasza:
91%
Én is azt mondanám, fogadd el és tartsák meg a régit. Később felhánytorgatni, hogy azt ők vették... Mivel ezt meg te vetted, mondhatod nekik, hoyg végül is cseréltetek, és ők akarták a régebbit.
2022. júl. 10. 22:02
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintetek van értelme lecserélni a laptopomat egy jobbra csak "szülői nyomás" miatt?

A "szülői nyomáson" van a hangsúly"

Csak amiatt nincs értelme.

2022. júl. 10. 22:04
 18/20 anonim ***** válasza:
80%
olcs sz@rt vennének , dehogy lenne jobb..
2022. júl. 10. 23:21
 19/20 anonim ***** válasza:
79%

Ugyanaz vagyok, aki a 8. számú választ írta. Úgy is ki tudod "húzni" a "méregfogát" a dolognak, hogy - mivel még csaknem fél év van karácsonyig, alig hagytuk el az év közepét - te összespórolsz egy olcsóbb laptopra valót (használt irodai laptop nem olyan drága, szülőknek meg szövegszerkesztésre, internetezésre untig, bőven elég), - és vásárolsz - akár használtan - egyet.

Én pl. tudok olyan számítástechnikai szaküzletet is, ahol kimondottan ilyesmivel IS foglalkoznak.

2022. júl. 11. 07:23
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha akarnak venni egyet, akkor segíts annyival, hogy a megadott kereten belül keresel egyet, ami nekik megfelelő és árban is reális. Ha találsz egyet, mutasd meg nekik, hogy ezt vegyék meg, de maguknak, szuper kis gép. Akkor nekik is lesz, de nem téged rángatnak/zsarolnak az új gépre hivatkozva később. A kifogásokat meg ne hallgasd meg (mi neked akartunk venni, nekünk elég jó a tiéd, stb.), csak mondd el az érveid és ennyi.
2022. júl. 11. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!