Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik így velem...

Miért viselkedik így velem anyám, ha biztatásra lenne szükségem és/vagy valami pozitív dolog történhetne? Hogy hagyhatnám figyelmen kívül?

Figyelt kérdés

Mindig is ilyen volt...

Egyetemen vizsgaidőszakban, amikor tanulnom kellett, illetve pl. most, hogy tegnap hívtak, hogy jövő hét pénteken mehetek állásinterjúra egy tanult területemhez kapcsolódó, számomra érdekes helyre, igen gyakran szologat be, többé-kevésbé burkoltan lehülyéz, lebolondoz, lek*rváz, lerondáz, felnagyítja a hibáim, mások bezzeg mennyivel jobbak, nekem esélyem sincs... Meg amikor tanulni akartam, mindig akkor szinte minden nap hívott vendégeket és tartott traccspartit, meg tök hangosan nézte a facebook videókat (kis házban élünk). Ha akármilyen kedvesen is szóltam miatta, a következő reakciót adta: "nehogymá' ne legyen életünk", "terrorban tartasz minket azzal, hogy folyton a tanulásra hivatkozol".

Bezzeg "nem érti", és mindig mindenki másra fogja, hogy az önbizalmam egyenlő a nullával, akkor bezzeg kevesebbet cseszeget, ha nincs semmi jó kilátásban és ezért el vagyok keseredve. Néha ilyenkor viszont lelustáz, "szarsz bele mindenbe", mondja...

Ami érdekes, az az, hogy a testvéreimmel nem ilyen, hanem rendes, támogató.

Nem tudom, mitévő legyek, mert tudom, mi lenne a megoldás hosszú távon, épp ezért nyugodtan akarok elmenni állásinterjúra, hogy legyen pénzem elköltözni.

2022. aug. 19. 21:42
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
100%
És akkor mik a karrierlehetőségeid, utcaseprő? Innentől kezdve lehúzod magad a vécén, mert mások sokkal különbek? Ez a te döntésed lesz, és csak magadat hibáztathatod a következményekért, nem az anyádat. Az egyetlen életed is a tied, nem az övé! Föl kéne nőni, nagyon itt az ideje!
2022. aug. 20. 19:00
 22/54 A kérdező kommentje:

De én nem vagyok okos, nem vagyok tehetséges

Élnem se kellene igazából

2022. aug. 20. 19:02
 23/54 A kérdező kommentje:
Lehet, azért ilyen velem anyám, mert egy genetikai selejt vagyok
2022. aug. 20. 19:04
 24/54 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológushoz menj, a gyakori nem arra való, hogy idegen nyafogókat győzködjünk, hogy ők értékesek. A saját életed, a te kezededben van a döntés, hogy jó lesz vagy rossz.
2022. aug. 20. 19:07
 25/54 A kérdező kommentje:
Könnyen beszélsz
2022. aug. 20. 19:12
 26/54 anonim ***** válasza:
100%
A gyakorin nem tudunk pszichoterápiát alkalmazni, menj szakemberhez, az tud segíteni, mi nem. De a durva önbecsmérlő állítások magadba sulykolásával jobb lenne, ha leállnál, ne idegenektől várd, hogy majd lebeszélnek!
2022. aug. 20. 19:31
 27/54 A kérdező kommentje:
Jó, elmegyek, megpróbálom
2022. aug. 20. 19:35
 28/54 A kérdező kommentje:
Mármint az állásinterjút
2022. aug. 20. 19:35
 29/54 anonim ***** válasza:
100%
Ez a beszéd kérdező! Hajrá!
2022. aug. 20. 19:37
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem te kapod meg, azt sem azt jelenti, hogy nem vagy alkalmas. Hanem volt szimpatikusabb, vagy ismerős. Egy állásra rengetegen jelentkeznek!

De! Ha így álsz hozzá az nem jó.

Magabiztosnak kell lenned!

Ne stresszelj!

2022. aug. 20. 21:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!