Felnőttként sok éves terápia során ráébredtem, hogy gyerekkoromban molesztált az apám. Ezer szép emlékem is van a gyerekkoromból, és rengeteget támogatott fizikailag és anyagilag felnőtt életemben is. Nem érdemelte meg a megbocsájtást?
Figyelt kérdés
Teljesen össze vagyok zavarodva.2022. aug. 14. 22:18
11/43 anonim válasza:
Engem is erdekel reszletesebben.
12/43 anonim válasza:
Aha, fürdött az apjával, és ez molesztálás? Meglepi, a fürdés nem szexuális erőszak...
13/43 anonim válasza:
Erről még beszélgess kicsit a terápián, mert úgy tűnik még nem értetted meg igazán, Mi Van. Nem tartozunk semmivel a szüleinknek, maximum ha szeretjük őket, szeretetből kellene feléjük fordulnunk, de ha bántottak, akkor fel kell fogni, el kell fogadni annak a súlyát - hogy ne legyél teljesen összezavarodva, ne magadban kelts lelkiismeret furdalást.
14/43 anonim válasza:
HA történt molesztálás, tök mindegy mit tett a későbbiekben, nem érdemel bocsánatot. De sanszos hogy itt nem erőszakról van szó, hanem egy lehúzós "terapeutáról"
15/43 anonim válasza:
Valahogy kétlem, hogy ha nem történt soha ilyen, akkor hamis emlékeket nem lehet ébreszteni sehogy. Bár lehet így másképp látom, hogy én mindig emlékeztem, hogy velem mi rossz történt.
16/43 anonim válasza:
Az ilyesmire jobb nem emlékezni, ha eltemette a tudatalatti, akkor az jobb, ha lenn marad.
17/43 anonim válasza:
Csakhogy nem emlékszik. A terapeuta dumálta be neki.
18/43 anonim válasza:
18, bizonyos traumát az agy direkt próbál törölni.... azt elő lehet hozni, de beledumálni ami nem volt soha, azt kétlem...
19/43 anonim válasza:
#16-os.
Még,ha történt is abuzus,nem biztos,hogy a gyereknek is "rossz" volt.Én olvastam valahol,hogy a gyereknek kimondottan kellemes volt és még orgazmusa is volt.Amit később nagyon szégyellt,de ez megtörtént.
20/43 anonim válasza:
"18, bizonyos traumát az agy direkt próbál törölni..." Tisztában vagyok vele, bántalmazott vagyok, éppen ezért hiszem hogy erősen sántít amit a kérdező molesztálásnak hisz. Az nem úgy működik hogy kitörlődik mintha soha nem lett volna trauma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!