Nem vagyunk gazdagok. Nem tudunk mindent megadni a gyerekeknek. Persze amit lehet megpróbálunk. Állandóan azt halljuk a két nagyobbtól, hogy ezt meg azt miért nem tudjuk megengedni magunknak. Más családnál is van ilyen?
Ennyi idős korban már nehéz szemléletet alakítani.
Már csak annyi tehetsz értük, hogy kilököd őket a fészekből, hogy repüljenek, ahogy tudnak, aztán annyi.
Eddig is alájuk tettél mindent, és mi lett az eredménye???
A szüleim egy csomó mindent megengedhettek volna maguknak is, nekem is, de sose szórtuk a pénzt. Emlékszem, gyerekkoromban volt, hogy egy akkoriban menőnek számító társasjátékot (!) nem vettünk meg, mert az értékéhez képest pofátlan ára volt. És szépen leültünk, és megbeszéltük, hogy ár/érték arányban nem éri meg. És beláttam, és utána már nem is fájt a szívem miatta. Szerintem a szüleim nagyon jól csinálták, mert mindig, minden valóban fontos dolog megvolt, nem csak a szükséges dolgok, de hobbiszinten is, de az ár/érték arányt azért belém nevelték egy életre.
Te már max. a kicsivel próbálkozhatsz.
"Nem vagyunk gazdagok."
A faszt nem. De legalább tudjuk, honnan tanult meg a gyerek átlag feletti színvonalra is fanyalogni.
Én is vállalkozó akartam lenni, mert hogy több szabadság :D A több pénz az lehet nagy koppanás lesz...de még ha több pénz is akkor is több munka, ezt b ekell vállalniuk ha ezt szeretnék...de ha ennyire ez megy akkor elkezdhetik most is, kitalálhatják hogy szereznek pénz elég idősek, kérj tőlük legalább néha önrészt a dologban, ha autóra kell, ha fesztiváljegyre kell, mond hogy megduplázod az összegyüjtöt pénzüket...
Nem tudok mit kezdeni honnan szednék ezt ha nem tőletek? Miért gondolnák kevésnek, ha nem lett volna minden túladva nekik és túl gyorsan? Iggen mindneki mindent emgadna a gyerekének, aki 10 évig bringára vágyott és csak aztán kapta meg, az már a másfél éves kolyoknek is megveszi a legjobb bringát, és mindig vesz újat ahogy nő...aztán nem érti miért nem értékes a gyerek számára a bringa. Hogy lenne már értékes? :D Ő nem vágyott rá 10 évig....születésétől alárakták, így az természetes hogy vna, és természetes hog y alegjobb, tehát az olcsób bmár nem is jó...mindenki meg akarja kímélni a gyereket a nélkülözéstől, és ez így van jól, de ne várjuk el tőlük akkor hogy értékeljék ami után sose kellett vágyniuk csak ott termett...
Ha kapod azt is amit nem kérsz, akkor onnan indulnak majd a vágyak, az lesz a nulla hogy ezeket már kapod...Szóval de, ninc silyen hogy ha te megadod a gyereknek amit te nem kaptál meg akkor neki minden vágya megvan és befogja, hát ő nem te vagy fiatalon, ő egy másik ember azzal a tapasztalattal hogy neki ez megvan. Ha te fiatalon vagy gyerekként kaptál ruhát, pedig a szüleidnek arra is alig jutott a te szüleid se mondták hogy nem kéne biciklire is vágyni örüljél hogy ruhád van mert nekem a te korodban nem volt. Ez most ugyanolyan.
Ezt mérd fel szerintem, hogy miért ne kérne többet? Persze hogy kér, az ember úgy müködik hog ymindig lesznek vágyai, és mindenkinek a saját ismert helyzetéhez mérten, a szegénynek a biztonság, a középosztálynak a kocsi, a gazdagabbnak egy új szép kocsi, a leggazdagabb is vágyik valamire pedig mondhatnák hog ymindene megvan befoghatná :D de nem fogja, ez az emberi működés, ne vedd el tőlük a vágyat, mellesleg komolyan kell mindegyiküknek egy külön kocsi? Nekem ez a fura ebben, hogy ahány ember felnő nálatok annak lesz egy kocsija? A ti kocsitok ilyne foglalt? és a két srácnak még osztoznia se kelljen egyen? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!