Nem vagyunk gazdagok. Nem tudunk mindent megadni a gyerekeknek. Persze amit lehet megpróbálunk. Állandóan azt halljuk a két nagyobbtól, hogy ezt meg azt miért nem tudjuk megengedni magunknak. Más családnál is van ilyen?
Kuld el oket diakmunkara ...
Majd rajonnek mi mennyit er.
"A két nagyobb megkapta az autót úgy, hogy még jogsijuk sincs." - ezt vajon hogy kell érteni?
Amúgy meg nem tudjak hol van a határ. Nekem egy lányom van, 8 pár márkás cipője volt tavaly egyszerre, és azzal jött, hogy kevés.
Nos... Azóta nem kap cipőt. Normális szülők vagyunk, (szerintem ti is azok vagytok abszolút) sokat beszélgettünk a sporolasrol, a hatarokrol... Vehetnek meg neki 10 pár cipőt is, az sem lenne elég x idő múlva. Így hát marad a korlát és a beszélgetések...
Szép... Én 14 évesen örömtáncot jártam, hogy külön szobám lett, és végre nem kell apámmal egy kihúzható ágyon aludnunk.
Ha ennyi nekik nem elég, takarodjanak el diákmunkára. A pofátlanságnak is van egy határa.
Ezek szerint a seggük is ki van nyalva. Hogy tudtok 2 autót megvenni, ha a gyerekeknek még jogsija sincs? Ezek szerint gazdagok vagytok, ha ez sem számít, ez milliós kiadás a semmire, ráadásul nektek kell fenntartani még évekig.
Ki kell tudni mondani hogy nincs, dolgozzanak meg érte! Akár otthon is, nem feltétlenül diákmunkában.
"Az a baj, hogy nem tudom mit kellene tenni."
Elvenni tőlük mindent és megdolgoztatni őket házimunkában, hogy kiérdemeljék.
Ha úgyis állandóan panaszkodnak, akkor ez már nem oszt s nem szoroz, de legalább meglepnéd őket valami szokatlannal.
Én ebből azt olvasom ki, hogy van két (közel?) felnőtt gyereketek nulla felfogással a realitásról. Ez sokkal nagyobb baj, mint hogy mit engedhettek meg magadoknak.
Amúgy a leírtak alapján az átlag magyar családnál tehetősebbek vagytok.
Kedves kérdező.
Amiket leírtál hogy mennyi mindenük van nekik, még többet is megadtál nekik mint amire szükségük lenne.
A gyerekeid elvannak kényeztetve. Ha nem tetszik valamelyiknek a jelenlegi állapot, akkor menjenek el dolgozni.
17-éves korom óta, minden nyáron minimum 1 hónapot dolgoztam. Iskola mellett meg be voltam fogva az otthoni munkába. Favágás, fahordás, fűnyírás...stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!