Csak én kívánom, hogy bár szigorúbbak lettek volna a szüleim?
A kérdés azokhoz szól akik úgy nőttek fel mint én, hogy kb semmi szabály nem volt, vagy csak nagyon lazák. Kíváncsi vagyok ez másokat hogyan érintett, előnyös volt-e, vagy sem. (A leírás elolvasása opcionális, nem szükséges a kérdés megválaszolásához.)
Nálunk nem volt semmi szabály, sem napi rutin. Emiatt sokkal később tanultam meg bizonyos társadalmi normákat, mint kellett volna (szerintem). Pl soha nem tűnt fel hogy lány létemre úgy káromkodok mint a vízfolyás, tényleg, gusztustalanul gyakran. Egészen addig amíg osztálytársam nem szólt érte. Azt sem tudtam nagyon sokáig hogy fogat kellene mosnom. Emlékszem, nagybátyám vigyázott rám, vagy 9-10 lehettem, és ő tanított meg rá. A tanulással egészen tizenegyedikig problémáim voltak, mert senki nem kérte számon rajtam, ezért általában nem írtam meg a házikat, és csak puskáztam/ átolvastam óra előtt. Utána álltam neki tanulni mert benőtt a fejem lágya és rájöttem hogy gyakorlaton nem tudok majd puskázni. Azt is nagyon bánom hogy a számítógép használatot nem korlátozták. Iszonyatosan kevés emlékem van arról, hogy kint játszok az udvaron vagy a barátaimmal, mert állandóan gépeztem.
akkor még nem vagy elkésve semmiről :)
ráadásul magadtól is rájöttél arra, hogy valami nem okés a nevelésedben.
még van időd tanulni, egyetemre menni. Megtanulhatod a normákat stb.
Előtted az élet :) Hajrá!
Ezen én is elgondolkodtam sokszor. Pitiáner dolgokban hatalmas szigor, pl. takarítás otthon. Abban túl sokat is elvártak szerintem. Kb. egyedül tartottam rendben az egész házat kívül-belül.
De cserébe mehettem, ahova akartam, amikor akartam. Nagyon korán lett komoly párkapcsolatom, korán is kezdtem a szexet.
Gimi első évében már rég túl voltam olyan dolgokon, amiken mások csak a végén vagy egyetemen lettek túl.
Akkor ez nem tűnt fel nekem. Most 30 éves vagyok, visszagondolok, örültem volna, ha a szüleim foglalkoznak velem, beszélgetnek velem, elmegyünk programokra, és nemet mondanak néha. Tovább tartott volna a gyerekkor.
Viszont sokáig azt hittem, velem van a baj, hogy 13 évesen már szexeltem, aztán elmentem terápiára, és rájöttem, hogy ez a szüleim hibája volt, ugyanis ők hanyagoltak el szinte teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!