Miert az anyak a szigorubbak a legtobb esetben?
Tisztaban vagyok azzal, hogy a gyermek es az anyuka kozottszorosabb kapcsolat van. Kialakul a terhesseg alatt egy kapocs, ami lathatatlanul is ott van a ket ember kozott.
Valoban igaz, hogy az anya szives szules utan egy masik testben dobog.
De megis, miert az anya az a szemely, aki szigorubb a gyermekkel?
Az apak sok esetben miert engedekenyebbek es hamarabb megenyhulobb bizonyos tettek/dolgok utan?
En is anyuka vagyok, igaz a lanyom meg csak 20 honapos, de erzem, hogy "szigorubban" fogom kicsit es hogy mas szemmel nezem, mint az apja.
Persze, o sem hagy ra szinte semmit, de a legtobb esetben enyhebben kezeli a dolgokat.
pl. most lett parketazva. A lanyom ugy gondolta, hogy zsirkretaval rajzol oda. Tudja, hogy a falra nem lehet, de a parkettat meg nem mondtam neki.
Meglattam es elvetem a kretakat. Azaz buntibe raktam oket. Alig vakartam fel a parkettarol, mar a kezebe volt ujra. A ferjem meg csak ramnezett kerdoen, hogy miert gond?!
Pedig tudta, hogy buntibe vannak a kretak. A lanyomnak is elmondtam, hogy miert nem kapja meg egy darabig.
Az Anya többet van az elején a gyerekkel, hisz általában ők maradnak otthon gyed-en, így ők nevelik míg az apa aki nappal dolgozik ritkábban látja a gyereket így engedékenyebb.
Bár nálunk ez pont fordítva van, és az ismerősöknél is.
Igen, ez igaz. Viszont elobb-utobb az anyuka is visszamegy dolgozni. De a szigor nem valtozik. Nem leaz engedekenyebb.
Legalabbia a kornyezetemben levo csaladoknal en ezt vettem eszre.
Az én tapasztalaton vegyes. Van, hogy az apa, van hogy az anya szigorúbb.
Ahol az anyuka szigorúbb, főként ilyen hétköznapi dolgokban, úgy vettem észre, hogy inkább a hagyományos családmodell dívik. Anya van többet a gyerekkel, ő ismeri egy picivel jobban a gyerek erényeit és hibáit, lényegében inkább az ő kezében van a nevelése. Az apa így többször megengedheti, hogy jó fej, engedékeny, laza legyen. Sőt, ha a háztartás vezetésének nagyobbik fele is inkább az anyára hárul, akkor általában ő fog jobban kiakadni például egy összefirkált parkettára, az apa ezt is lazábban kezelheti, mert nem ő fogja felkapargatni krétát.
Kivételek persze mindig vannak, de most általánosságban kérdeztél. Ez az én tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!