Hogy értessük meg a fiunkkal, hogy nem neki volt igaza, és ezért nem fogjuk kitagadni az unokatestvérét?
Sajnos volt egy balhé a fiam és a nővérem fia között. Az unokaöcsém egy jóval idősebb nővel van együtt már több mint 1 éve (ő 29, a barátnője 41), amiért érthető módon sok kritikát kapnak. Az unokaöcsém rendszerint elhallgatta ezeket,nem nagyon látszott hogy érdekelné. De most péntek este a fiam elkezdett gúnyolódni nőn (mondtuk már neki egy párszor, hogy ne csinálja, mert nem szép dolog), elkapta a nyakánál fogva és a nyitott ajtón át kidobta az udvarra...És azt mondta, hogy jobban jár ha lent marad a földön. Most pedig azt várja a fiam, hogy tagadjuk ki az unokaöcsémet, ne álljuk szóba vele, segítsünk neki haragudni. Mi már beszéltünk vele(az unokaöcsémmel) miután lenyugodott, valahol igazat is adunk neki, persze nyílván nem így kellett volna intéznie.
Viszont a fiammal nem lehet beszélni, ő csak szidja az unkatestvérét és azpn van hogy mindenhonnan ki kell tiltani. Hogy értetnénk meg vele, hogy ő is hibás a történtekért, és hogy békítsük ki őket?
Szerintem nagyon gáz ilyen fizikai erőszakhoz folyamodni. Tiszta ősember. Biztos hogy unokaocsivel elbeszelgetnek hogy az asszony is kiprovokalja majd nála ezt?
De nyilván nincs igaza a fiamnak sem.
Mégis azt gondolom hogy az unokaoccsnek illene elnézést kérnie, hogy így reagált, és akkor a fiad is biztos megbocsátana, és ő maga is bocsánatot kérne a cukkolasert.
És őszintén külön ijesztőnek találom, hogy az unokaocsi szo nélkül tűres tűr, majd egyszerre kitör belőle az állat. Még a vadállatok is morognak először nem pedig rárontanak a másikra.
Szóval én biztos nem igazolnék semmiféle tettlegesseget családon belül, akármennyire megsértették. Mi lett volna, ha véletlenül úgy hajítja ki, hogy betonszegonek csapódik a feje? Akkor is mindenki bólogatna, hogy minek kellett kotekednie? Inkább cikizte volna vissza, hogy neki még egy 40 éves csaj sem jönne össze, akkor lettek volna egalban.
Szerintem ne foglalj állást ebbe a vitába.
A fiad felnőtt 24 éves, ezt a problémát ő generálta, oldja is meg.
Ne tőletek várja a megoldást, hogy megkönnyítsétek az életét egy kitagadással, meg kizárással. Ha volt esze gúnyolódni, legyen esze megoldani a helyzetet. Én biztos nem segítenék neki ebben a szituban, tanulja meg. Ez a pofon most csak tanítójellegű volt, ha nem tanulja a leckét, lehet hogy legközelebb olyat kap mástól amitől nem kel fel.
Senkinek semmi köze ahhoz, hogy az unokaöcséd kivel van, főleg nem a te fiadnak :D.
Szóval megérdemelte. Mármint a fiad. Mindennek van határa, az unokaöcsinél most jött el az a pont, hogy elszakadt a cérna. Ennyi.
Kicsit gyász lehet hallgatni, hogy mindenki a te párodat szapulja, akár az ő háta mögött is.
Nem kell nektek senkit kibékíteni. Felnőttembere - gondolom. Majd megoldják maguk között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!