Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi joguk van a szüleimnek...

Mennyi joguk van a szüleimnek beleszólni abba, hogy hova megyek?

Figyelt kérdés

Szüleimmel lakok még, egyetemen tanulok és évközben kollégista vagyok. 2 éve egy forintot sem kértem tőlük. Kaját, kolit, utazást és egyéb dolgokat, mindent magamnak fizetek, diákmunkából és ösztöndíjból.

Az otthoni költségekbe nem fizetek bele, (azonkívül, hogy ritkán bevásárolok), de nem is nagyon vagyok otthon.

Most is dolgozom, de a szabadnapjaimon találkoznék a barátaimmal. Szerintem nem vagyok már olyan kicsi, hogy ne érhetnék haza éjfél körül vagy hogy ne utazhatnék ide-oda az országban... Idegesítő, hogy ennyire bele akarnak szólni, hogy mit tehetek, hova mehetek.

Szerintetek ameddig otthon lakom, addig beleszólhatnak mindenbe és neveletlen, tiszteletlen vagyok, ha nem fogadok nekik szót? (Nem vagyok már gyerek és elég sok mindent teszek azért, hogy jól tanuljak és pénzt is keressek.)

20L

2022. aug. 5. 14:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

Nézd. nekik joguk van bármibe beleszólni, neked jogod van ezt teljesen ignorálni. Nekik joguk van kirakni a házból, neked jogod van elkötlözni.

Normális családban nem szólnak bele a felnőtt gyerek életébe normál körülmények között. (értsd: nem hozol haza részeg, drogos, gyanús alakokat, normálisan viselkedsz, részt veszel a család életében)

2022. aug. 5. 16:44
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit takar az, h beleszolnak? Tanácsot adhatnak ez valo igaz.. tiltani azert mar nem. De mint ahogy vki irta is, nekik is meg kell tanulni elengedni a kezed. Ez a szuloknek sem konnyu feladat. Talan a legjobb az lenne, ha beszélnétek ezekrol.
2022. aug. 5. 16:52
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Szülői aggódás a gyerekéért. Tudasd hova mész, kikkel, de egy idő után megkérdezhetnéd tőlük, hogy ne akarjanak tudni minden lépésedről, hiszen nem vagy kisgyerek, tudsz magadra vigyázni. Mindezt ne megsértődve kérdezd, hanem szinte mosolyogva, jelezve feléjük, hogy furcsállod, hogy minden lépésedről tudni akarnak.
2022. aug. 5. 17:10
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Van a jogi meg a gyakorlati része jogilag pl mehetsz ahova akarsz, amikor akarsz.
2022. aug. 5. 18:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!