Mennyi joguk van a szüleimnek beleszólni abba, hogy hova megyek?
Szüleimmel lakok még, egyetemen tanulok és évközben kollégista vagyok. 2 éve egy forintot sem kértem tőlük. Kaját, kolit, utazást és egyéb dolgokat, mindent magamnak fizetek, diákmunkából és ösztöndíjból.
Az otthoni költségekbe nem fizetek bele, (azonkívül, hogy ritkán bevásárolok), de nem is nagyon vagyok otthon.
Most is dolgozom, de a szabadnapjaimon találkoznék a barátaimmal. Szerintem nem vagyok már olyan kicsi, hogy ne érhetnék haza éjfél körül vagy hogy ne utazhatnék ide-oda az országban... Idegesítő, hogy ennyire bele akarnak szólni, hogy mit tehetek, hova mehetek.
Szerintetek ameddig otthon lakom, addig beleszólhatnak mindenbe és neveletlen, tiszteletlen vagyok, ha nem fogadok nekik szót? (Nem vagyok már gyerek és elég sok mindent teszek azért, hogy jól tanuljak és pénzt is keressek.)
20L
Btk. 194. §
És nem, ezt nem írja felül a tulajdonjog ("ameddig az én házamban élsz!") sem.
"Az otthoni költségekbe nem fizetek bele"--->akkor mikor otthon vagy ők tartanak el--> az ő házukban "ingyen" élsz--->azt csinálod amit mondanak.
Sajnos ezt el kell fogadni vagy el kell költözni.
Szerintem a kulturált együttéléshez tartozik, hogy a veled egy háztartásban élőkkel tudasd, hogy mikor hova mész és kb. mikorra vagy várható (ha változik a program, akkor tudatni velük). Elvégre ez nem hotel, hanem otthon.
Engedély viszont nem kell. Ha balhéznak egyik vagy másik program miatt, azt el kell viselni, nekik is nehéz elengedni téged mint felnőttet, az ilyen "harcokat" meg kell vívni.
Akkor olyan 20 éves lehetsz? 18 után szerintem semmi közük hozzá, csak egy egészséges féltés fér bele. Főleg hogy független vagy tőlük anyagilag és már szellemileg is. Azt csinálsz, amit akarsz.
Hatos, te meg kérdezd meg munkahelyen a főnököd, hogy mit csinálhatsz otthon.
"Szüleimmel lakok még
Az otthoni költségekbe nem fizetek bele"
Vagyis egy ingyenélő vagy.
Előbb-utóbb levadászol majd egy csávót aki szintén megoldja, hogy legyen hol aludnod ingyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!