Normális, hogy az anyám ennyire félt egy horvátországi úttól? Ti féltenétek a gyereketeket hasonló helyzetben?
21 éves vagyok és a barátnőmmel utazunk Horvátországba. 400km-es út. Nos, nem attól félt, hogy egyedül megyek, hiszen önellátó felnőtt vagyok, hanem magától az úttól. Én friss jogsis vagyok és csak akkor vezetnék ha a barátnőm lesérülne/lebetegedne (de ne legyen ilyen), a barátnőmnek pedig másfél éve van jogsija.
Anyám szerint életveszély lenne, ha levezetne és tuti meghalnánk, balesetet okoznánk, nem tudnánk kezelni a forgalmat. A barátnőm már vezetett 300-400km-ket, minden nap vezet.
Az anyám könyörög, hogy ne menjek, nagyon aggódik, mindent bevet, hogy itthon tartson.
Szerintetek?
Elfogunk menni, mert már nem lehet lemondani, azért meg nem fogok fizetni, hogy nem is nyaraltam. Nyilván tudom, hogy elmehetek, mert nagykorú vagyok és én fedezem a részem, de az mennyire normális, hogy az anyám ennyire aggódik? Beleszólása max annyi van, hogy velük élek még.
Ti féltenétek a felnőtt gyereketeket egy azonos korú fiatallal egy idegen helyen levezetett 400km-es úttól?
21/Lány
38as vagyok, amúgy nő.
Kamionnal is levizsgáztam, melóba mentem eleget rutin nélkül külföldön is az elején (vizsgán se vezetettnek veled egybe többszáz km-t).
Amúgy szülő, persze hogy félt, de nem egyedül mész és nem csak Te vezetsz.
1. friss jogsisiként más autóját fixen nem vezetném, ugyanis nem vagyok nettó hlye.
Ha balesetet okozok, az gáz, és minden ktg rám hárul. Na, azt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!