Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy az anyám...

Normális, hogy az anyám ennyire félt egy horvátországi úttól? Ti féltenétek a gyereketeket hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok és a barátnőmmel utazunk Horvátországba. 400km-es út. Nos, nem attól félt, hogy egyedül megyek, hiszen önellátó felnőtt vagyok, hanem magától az úttól. Én friss jogsis vagyok és csak akkor vezetnék ha a barátnőm lesérülne/lebetegedne (de ne legyen ilyen), a barátnőmnek pedig másfél éve van jogsija.

Anyám szerint életveszély lenne, ha levezetne és tuti meghalnánk, balesetet okoznánk, nem tudnánk kezelni a forgalmat. A barátnőm már vezetett 300-400km-ket, minden nap vezet.

Az anyám könyörög, hogy ne menjek, nagyon aggódik, mindent bevet, hogy itthon tartson.

Szerintetek?

Elfogunk menni, mert már nem lehet lemondani, azért meg nem fogok fizetni, hogy nem is nyaraltam. Nyilván tudom, hogy elmehetek, mert nagykorú vagyok és én fedezem a részem, de az mennyire normális, hogy az anyám ennyire aggódik? Beleszólása max annyi van, hogy velük élek még.

Ti féltenétek a felnőtt gyereketeket egy azonos korú fiatallal egy idegen helyen levezetett 400km-es úttól?

21/Lány

2022. aug. 3. 10:27
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
63%

Van valami kütyü amivel nem kell a kapuknál várakozni hanem mehettek.

Nézzetek utána lehet megéri megrendelni

2022. aug. 3. 14:06
 32/43 anonim ***** válasza:
96%
31-es az az ENC, valóban jó cucc, de ha nem tud kölcsön kérni valakitől, nem biztos, hogy megéri. Jövőre kivezetik elvileg a kapus rendszert. Viszont a bankkártyás sor lényegesen gyorsabb, mint a kp-s.
2022. aug. 3. 14:17
 33/43 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy ennyire mondogatjátok a kaput. Nekünk sosem volt azzal gondunk. Apukám mindig tudta, hogy melyik napokon vannak kevesen, s sosem álltunk 3-4 percnél többet, maximum Zágrábnál.
2022. aug. 3. 15:46
 34/43 anonim ***** válasza:
96%
Gondunk nekünk se volt vele sose, pedig nem ehhez igazítottuk a nyaralást. Azért mondogatjuk leginkább, mert más, mint itthon, illetve azért mert eddig szerencsétek volt, be tud ám az ragadni - elég egy-két szerencsétlenebb ember, egy kis műszaki hiba, bármi. Már önmagában az tudja lassítani, ha valaki túl messze áll meg és leejti a jegyet, ki kell szállnia (viszonylag sűrűn előfordul). De ez a teljes útra igaz, nem csak a kapukra. Az ide vonatkozó rész puszta jó tanács volt, illetve mivel nincs nagy rutinotok, sokkal jobban leköti majd minden a figyelmeteket, a koncentrációtokat, könnyebben fáradtok agyban is. De tény, hogy a rutin a kanapéról nem fog jönni, csinálni kell. Csak tartsátok észben, hogy hiába tettétek meg már az utat többször is, ez most más, máshogy fáraszt, máshogy terhel. Közben az jutott még eszembe, hogy ha megosztod anyukáddal a helyzetedet Google mapsen, lehet ad számára egy kis megnyugvást, hiszen, ha te nem is jelentkezel valamiért (nem tartod fontosnak, elalszol stb.), rád tud pillantani. Aztán ha megérkeztek, kikapcsolod a funkciót és kész.
2022. aug. 3. 16:06
 35/43 anonim ***** válasza:
63%
Jobb készülni rá azért.
2022. aug. 3. 17:50
 36/43 anonim válasza:
80%

Én 30 vagyok, párom 33. Most voltunk Horvátországban, igaz nekünk itthonról 800 km volt az út. Az én szüleim, és az övék is 3-4 óránként hivtak, hogy hol vagyunk, meddig jutottunk, minden okés e . Hatalmas dugó volt a pályán ok nélkül , sok órát csak álltunk vagy néha megindultunk 5-10km/h-val. 15 óra volt az utazás emiatt. Hazafelé jobban megúsztuk, csak 12 óra. Minket nem zavar, természetes hogy aggódnak,ez mindig is így lesz, pedig nem számítunk már gyereknek. Hétvégente sokszor együtt iszunk velük, megbeszéljük az élet nagy dolgait, mintha barátok lennénk. Az ember a barátait is keresi ha elutaznak, a testvérét is, és ott is természetes dolog ez.

Jobban a kérdésre válaszolva, amikor tényleg megy a forgalom, tud veszélyes lenni, a türelmetlen 180-220-al hajtó sofőrök miatt, mi minden évben megyünk külföldre autóval és ezt tapasztaljuk. Figyelni kell rájuk a belső sávban, amint lehet vissza sorolni jobbra, mert letolnak, ha már ott vagy, akkor is figyelni, mert sokszor hirtelen betolakodnak azok eléd, akiket szintén le akar tolni valaki és bepànikolnak. Balesetmentes utat nektek, és jó szórakozàst!

2022. aug. 3. 18:08
 37/43 A kérdező kommentje:

Hát ja, a szülők akkor sem fogják abbahagyni az aggódást, ha 50 évesek lesztek.

Igen, tudom, érdemes készülni, csak gondoltam megemlítem, hogy képben vagyok fejben ezen a téren. Én inkább a Zágráb melletti forgalomtól, sok kocsitól tartok.

2022. aug. 3. 18:41
 38/43 anonim ***** válasza:
79%

4 az nem is volt.

18 év alatt volt ilyen, h nem vezethetett kinn.

2022. aug. 3. 20:03
 39/43 anonim ***** válasza:
64%
Én múlt héten 1 hónapos motorjogsival mentem le haverokkal Horvátokba. 🙈
2022. aug. 3. 20:07
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

OFF:

Vannak olyan ismerőseim akiket mindig hívnak a szüleik, 30+ évesen is, mindig aggódnak, mindig tanácsokkal látják el őket, egyszerűen ilyenek.

Teszik ezt úgy, hogy mind együtt, mind külön rengeteget utaznak, igazi világot járt szüleik vannak és ők is rendszeresen utaznak mindenhova is.

2022. aug. 3. 23:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!