Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy az anyám...

Normális, hogy az anyám ennyire félt egy horvátországi úttól? Ti féltenétek a gyereketeket hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok és a barátnőmmel utazunk Horvátországba. 400km-es út. Nos, nem attól félt, hogy egyedül megyek, hiszen önellátó felnőtt vagyok, hanem magától az úttól. Én friss jogsis vagyok és csak akkor vezetnék ha a barátnőm lesérülne/lebetegedne (de ne legyen ilyen), a barátnőmnek pedig másfél éve van jogsija.

Anyám szerint életveszély lenne, ha levezetne és tuti meghalnánk, balesetet okoznánk, nem tudnánk kezelni a forgalmat. A barátnőm már vezetett 300-400km-ket, minden nap vezet.

Az anyám könyörög, hogy ne menjek, nagyon aggódik, mindent bevet, hogy itthon tartson.

Szerintetek?

Elfogunk menni, mert már nem lehet lemondani, azért meg nem fogok fizetni, hogy nem is nyaraltam. Nyilván tudom, hogy elmehetek, mert nagykorú vagyok és én fedezem a részem, de az mennyire normális, hogy az anyám ennyire aggódik? Beleszólása max annyi van, hogy velük élek még.

Ti féltenétek a felnőtt gyereketeket egy azonos korú fiatallal egy idegen helyen levezetett 400km-es úttól?

21/Lány

2022. aug. 3. 10:27
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%

Ezt találtam. Akkor nem jól tudtam. 4-es voltam.

"A tévhitekkel ellentétben akár egynapos jogosítvánnyal is vezethettek külföldön. Korhatár viszont van: ha még nem töltöttétek be a 18. életéveteket, csak belföldön vezethettek."

2022. aug. 3. 11:51
 22/43 anonim ***** válasza:
56%
ez azért nem egy olyan nagy út, hogy ennyire aggódni kéne
2022. aug. 3. 12:00
 23/43 anonim ***** válasza:
69%
Ez nem olyan nagy távolság. Én a 800 km ert is megteszem egyszerre. Ha a barátnődnek 1,5 éve van jogsija, amit napi szinten használ,akkor neki már van rutinja. Viszont friss jogsival, ha lehet, te ne vezess.
2022. aug. 3. 12:07
 24/43 anonim ***** válasza:
97%
Autópálya pont jobb, mint egy városi forgalom sok sávval. Felhajtás szerintem nehezebb, mint a lehajtás. Anyád azért aggódik, mert anya, aggódna akkor is, ha a Balatonhoz mennél.
2022. aug. 3. 12:21
 25/43 anonim ***** válasza:
51%

Tökre attól függ mennyire eldugott utakkn mentek, vagy a sztrádán.

Az autópálya nekem stresszes, mert sok az állat, és sok olyan más sofőr aki kialvatlan, nem figyel.

Falusi utakon meg GPSel is nagyon el lehet tévedni, pláne ha nem érted mi van kitáblázva.

Én ennyi idősen ilyen messze költöztem, szóval maga a táv nem sok, de friss jogsikkal vezetni picit igen.

Amennyiben tudtok úgy kalkulálni, hogy reggel indultok, és az út közben többször megálltok kávézni, nyújtózni, és még napközben leértek, akkor megoldható.

Csak vegyétek ráérősre.

2022. aug. 3. 12:44
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne gyerekem, én is félteném, mert voltam friss jogsis, és emlékszem, hogy mennyire rutintalan voltam. Biztos halálra idegesíteném azzal, hogy mondogatnám neki, hogy óvatosan, külső sávban, akár lassabban, álljatok meg gyakran, hivjatok. Anyukád csak pánikol, szóval a te helyzetedben pont ezt csinálnám, csak forditva. Megígéred, hogy gyakran megálltok pihenni, kv-zni, felhívod vagy messengered tartod vele a kapcsolatot, tempomattal fogtok haladni nyugisan, ilyesmi.
2022. aug. 3. 12:46
 27/43 anonim ***** válasza:
91%

Nemtudom miért van az emberek fejében az autópálya a pokolba vezető út, oda csak az igazi túlélők mehetnek fel...

Nekem is ez volt és egyszer az egyik reggel bejelentette a főnököm, hogy lemegyek vidékre és én fogok vezetni. Annyira bennem volt a para, hogy most jaj mi lesz, erre rá kellett jönnöm a stressz nem az autópályán van, hanem a városokban.

A balesetekkel meg a lerobbanások többségével együtt.

Felesleges belerakni szerencsétlen lányba is a stresszt mert akkor nem az útra fog koncentrálni. Tudasd anyukáddal is ezeket.

2022. aug. 3. 13:12
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
27 egyetértek. én szeretek autópályán menni. a város sokkal rosszabb
2022. aug. 3. 13:16
 29/43 anonim ***** válasza:
91%

Egyetértek én is a 27-essel, jobban szeretek autópályán menni, mint vàrosban. Kereszteződéseket ki nem állhatom pl.

Normális hogy aggódik, na de nem ennyire.

2022. aug. 3. 13:18
 30/43 anonim ***** válasza:
91%
Még egy szavazat az autópályának. Sokkal jobb mint a városi vezetés.
2022. aug. 3. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!