Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj a szüleimnek, hogy...

Miért baj a szüleimnek, hogy nem főzök? Miért nem tudnak ezen túllépni?

Figyelt kérdés
A párommal élek, anyagilag független vagyok a szüleimtől. Valahányszor vendégségbe jönnek megjegyzéseket tesznek, hogy miért a barátom főz, amikor én vagyok a nő, nekem KÉNE, mekkora szégyen, hogy nem tudok. Ami azt illeti tudok főzni, csak nem szeretek, ha rajtam múlik több napi adagot megfőzök és napokig ugyanaz a kaja. A párom viszont szakács, szabadidejében is imád főzni, új recepteket kipróbálni, stb. Szóval nekünk jobb ha ő főz. Nem kell napokig ugyanazt enni, változatos, nekem nem kell azt csinálnom, amit nem szeretek, a párom csinálhatja, amit szeret. Win-win helyzet. A szüleimnek viszont elfogadhatatlan, már telefonon is szóba kerül mindig, hogy ki főzött éppen. De volt olyan, hogy ünnepekkor a szüleim és a barátom szülei is nálunk voltak, anyám meg elnézést kért a barátom szüleitől amiatt, hogy én nem főzök, meg mentegetőzött, hogy ő nem ilyennek nevelt...
2022. júl. 30. 16:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szállnának le a témáról, én a második ilyen beszólástól fogva csak kávéval, más itallal és valami egyszerűbb sütivel kínálnám meg őket.

Ebédre, vacsorára nem hívnám meg őket, ha nekik probléma, hogy az főz nálunk, aki jobban szeret, plusz profi benne.

Nem lenne harag a részemről, (valószínűleg azt látnám benne, hogy anyuban, vagy a szüleimben van egy megfelelési kényszer a külvilág felé azzal kapcsolatban, hogy milyennek kell egy nőt felnevelni, és milyen elvárásoknak kell megfelelnie), de lenne bennem annyi egészséges határtartás, hogy beszólogathatnak, kritizálhatnak - de nem tehetik meg következmények nélkül.

Úgy fognám fel, hogy az ő saját döntésük, hogy étkezésekre nem hivatalosak nálunk a továbbiakban.

2022. júl. 31. 11:34
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ők abba nőttek bele, hogy "a nő főz", és ez valószínűleg nagyon rugalmatlan személyiséggel párosul náluk, nem bírják elfogadni, hogy már más világ van, egyenlőbb a két nem.

Nyilván ha nagyon sok konfliktus forrása, akkor le kellene ülni velük beszélni, ha a szép szó nem használ, akkor valami ilyesmit bevetni, hogy megmondod nekik, h ha ennyire nem tetszik, meg beszólogatnak miatta, akkor majd nem lesznek meghívva.

2022. júl. 31. 16:10
 13/13 anonim ***** válasza:
72%

Úristen de ciki...

Ha ilyen szüleim lennének, soha a büdös életbe nem mutatkoznék velük. Remélem elnézést kértél a párod szüleitől a fogyatékos szüleid miatt.

Rém gáz az egész helyzet. Leszakadna a pofámról a bőr ha ilyen ostobának mutatnák magukat a szerelmem szülei előtt.... basszus de szégyen..

Őszintén sajnállak.

2022. aug. 5. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!