Korrekt, ha a nagykorú, de még eltartott egyetemista gyerek költekezését havi szinten ellenőrizni akarja a szülő?
Gimis volt szobatársamról (barátok vagyunk) van szó, szóval nem nekem esni, mintha igazából e/3-ban beszélnék magamról. :D (Bár úgyis lesz ilyen is.)
Ő is hozzám hasonlóan kezdni az évet, az első félévben, amíg bele nem rázódik, addig nem dolgozik suli mellett, ergo a szülők tartják el. Ők utalják át neki a pénzt (kötelező dolgok+minimális zsebpénz) Az anyja közölte vele, hogy minden hónapban szeretné látni az összes kiadását a netbankon keresztül.
Nekem ez nagyon weird. Gimi alatt a készpénzről sosem kérték számon(akkor ő úgy kapott zsebpénzt+a kötelező befizetnivalókra, mert hát maradi szülők), most meg hirtelen 19-20 éves korában akarják ezt elkezdeni. Azt még megérteném, ha csak első hónap után akarnák megnézni, hogy mennyi a reális összeg neki, meg olyan esetekben, ha több kell neki, mint amennyit adtak. Egyébként meg minek? Eddig se szórta el a havi menza árát például.
Ráadásul nyaranta melózott, tehát a félretett pénze is ott van egyébként.
21!
A tény pedig az, hogy ez nem így volt. De miután mindenki mindent jobban tud, totál felesleges is bármit is írnom, úgyhogy innentől részemről tényleg le van zárva a téma.
Mert az az ő félre tett pénzük :D
Csak buta vagy, hogy megértsed.
Nekik sincs pénzgyáruk.
Valamennyit kapsz szeptemberre, és már most júliusban úgy érzed, hogy ez örök életedig szól, amíg bele nem halnak a munkába.
Nem fogod fel, hogy bármi történhet, háború, csőd, baleset, betegség.
#29 Hallod, amúgy nem az én szüleimről van szó, az megvan? :D Ilyen szövegértés mellett nem butáznám le a másikat....
Meg miért lenne a a szülő pénze, amit a gyereke keresett nyárimunkán és közös megegyezésre semmit nem kértek belőle? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!