Itt lehet tenni azzal a szülővel, akinek az egyetlen terve a közelgő időszakra az, hogy majd megfagy?
Segítsetek kérlek, teljesen kétségbe vagyok.
Anyám egyedül él egy központi fűtéses, korszerűtlen, nagy családi házban. 25-30 000 Ft közötti gáz általányt fizet. Mondanom sem kell, hogy ősztől mit fog fizetni….
Nagyon kevés a nyugdíja, eddig is gyakran előfordult, hogy hónap végén 5-10 000 Ft-ot kölcsön kellett neki adni. Amit persze sose ad meg, de nem is várjuk.
Nagyon sokszor kértük már testvéremmel, hogy adja el azt a házat, és az árából vegyen egy kisebb lakást, de erről hallani se akar.
Most azt tudtuk neki felajánlani, hogy zárja le ősztől a lakást, kapcsolatossa ki az órákat, és költözzön tesómékhoz, náluk van több szoba, szintén központi fűtéssel, mindegy hogy hányan laknak. Erről se akar hallani.
Ha arról kérdezzük, hogy mi a terve a következő időszakra, akkor mindig csak azt hajtja hogy majd éhen hal meg megfagy, de egyebekben nem lehet vele a témáról beszélni. Egyébként meg minket okol, hogy nem segítünk neki, annyi ötlete volt, hogy vegyünk neki egy gáztüzelésű kazánt, meg bele fát. Mint hogyha az ilyen egyszerűen menne.
Van más is ilyen helyzetben? Testvéremmel a mostanitól jobban egyszerűen már nem tudjuk segíteni.
Nem kell kifűteni a házat.
A használatlan helyiségekben megy egy őrláng és kész.
Pfűűű, ne is mondd.
Apósom ugyanez, techniailag egy szigeteletlen félkész házban él, amit ő épített, csak éppen már gusztusa nem volt befejezni (nem pénze, az akkor még volt).
Mióta épült a ház, nem volt kifestve, (meg kellett várni míg elesett és kórházba került, hogy kommandóban rendbetegyük, kitakarítsunk) lelakja, gyűjtöget, nem fürdik, meg vannak ennél cifrább dolgok is.
Az ebédet amit hordat, a kutyával eteti meg, mert annak kell ennie, ő meg tápszeren él, ahelyett, hogy rendesen enne.
Többször mondtuk, hogy segítünk, rakjuk rendbe, szigeteljük le a házat, vagy segítünk neki akkor is, ha szeretne keresni más megoldást, de úgy van vele, hogy úgyis kifizetünk mindent, mit erőlködjön. Így is nem ritka a 80.000-es gázszámla, a 130.000-es nyugdíja mellé, gondolhatjátok mi lesz télen...
És iszonyú dühös vagyok (ahogy a párom is), mert épp babát várunk, de apósom tojik mindenre és úgy csinál ki idegileg minket hogy csak na.
És az a durva, hogy sokszor úgy csinál, mintha értené amit mondunk, majd másnap előröl. Igen kicsit demens, de kaptam már rajta, hogy igazából tudja ő mit csinál, csak arra tornázik, hogy odaköltözzünk.
Úgyhogy kedves kérdező, van az a szint ahol el kell egy kicsi engedni a kezét a szülőknek, hogy aztán visszataláljanak (pont mint a gyerekeknél). Szerintem nálunk is most jön ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!