Tiltsam el az apjától?
Volt egy 5 évig tartó kapcsolatom. Sajnos elrontottam, sose kellett volna vele szóba állnom, de csak lassan derültek ki róla, hogy megbízhatatlan, hazug, sunyi. Volt jó oldala is nyilván, de a rosszak vezettek ahhoz, hogy ne lehessen vele párkapcsolatban élni. Van 2 gyereke, akik ma már 25, 30 évesek. Van tőle egy lányom. Viszont már a terhesség alatt sem volt annyira felhőtlen a kapcsolatunk. Vagyis én hiába próbáltam, de sokszor magamra maradtam, egyedülálló hagyott anyagilag, lelkileg, testileg, mindenhogyan. A gyerekeivel jó volt a kapcsolata, mikor nálunk voltak 2 hetente. Bár nagyon nem foglalkoztak az apjukkal, de a kamaszkornak tudtam be.
A közös lányunk most 9 éves, de nagyon apás. Nincs szabály. Akkor mehet hozzá amikor akar. Annyi ideig lehet ott ameddig akar. A gyereket néztem mindig. Sokáig rá se nézet, mert mindig más dolga volt. Sírva kértem tőle, hogy foglalkozon, vigye a gyereket (akkor 2-3 éves volt), lemondok a gyerektartásról is. Végül 3 évig csak 3-4 hetente vitte el, akkor is egyedül hagyta reggel vagy ott hagyta másnál. Szóval nagyon nehezen, de megszenvedtem a gyerekkel együtt a sok évet. De még így is akart menni apjához, engedtem. Lett egy élettársa, reméltem mostmár rendben lesz minden. Már rendszeresen 2 hetente vitte, mentek ide-oda. A gyerek nagyon jól érezte magát. Nekem ennél több nem kellett.
A gytartást fizeti, bár 18.000 ft-on kívül semmi mást nem. Sem az iskoláztatást, se ruhát, semmit. De már ez a része nem érdekel.
Nos mikor mi szét mentunk,a gyerekeivel sem tartottam a kapcsolatot. Nagyon bántó dolgokat hallottam aztán az apjuktól, hogy a gyerekei miket mondtak. Így én nem is kerestem őket, pedig a lányomnak a testvérei, ezért sajnáltam a dolgot. Bár az exem mindig mondta, hogy ők rendszeresen járnak a gyerekekhez, így örültem, hogy legalább így tudják tartani a kapcsolatot. A lányomat sosem fagattam. Ha haza jött, kérdeztem milyen volt, elmondta két mondatban, de elég volt rá nézni, hogy nagyon jól érezte magát.
Egy hete felkereset a nagyobbik lánya, aki most 25 éves. Azt mondta szeretné látni a kishugát. Meghívtam hozzánk, azt hittem az apja keze van benne, mert most két hónapja nem engededem hozzá. Volt egy huzata, amiért nem tartom tovább a hátam és mondtam, amíg nem "intézi", addig a gyerek se mehet hozzá. Bár annyira nincs meghatva, mert írogat a gyereknek, hogy mikor megy stb hozzá. Hiába mondtam az exnek, hogy felhívhatja, ő is jöhet ide, de a gyereket addig nem engedem.
Szóval kiderült, hogy a nagylány és az en lányom 3 éve nem találkoztak. Az apjuk folyamatosan hazudott. És hogy ő meg a másik tesó sem tartja az apjukkal a kapcsolatot, mert állandóan át veri őket, hazudik és a 3 év alatt is 2x hívta fel a lányt. Annyira sajnáltam, mert annyira rossz volt, hogy arról az emberről beszélt, aki az én gyerekemnek is az apukája. És most itt sírt előttem egy 25 éves felnőtt nő, akit nagy ívben leszart az apja és nem tette túl magát rajta. Kimerült, hogy azért nem mert velem kapcsolatba lépni, mert rólam is rosszat mondott nekik. Pedig annyira boldogan öleltem magamhoz, mikor találkoztunk. Megbeszéltük, nem engedjük el mostmár egymás kezét, mert a kicsi lány ami egy családá tesz minket.
Szóval most iszonyatosan fel vagyok zaklatva. Hagyjam a lányom ennek a férfinak a közelébe, aki már 2 gyereket tönkre tett? Viszont a lányom nagyon szereti, ragaszkodik hozzá. De már most át szokta vágni, ígérget, hazudik neki.
Volt egy olyan, hogy ígérte neki az állatkertet a tesókkal együtt. Ez még akkor volt, mikor beszélt a két nagy az apjukkal. Erre ő elvitte őket, de utána elment csavarogni, amíg a gyerekek az állatkertben voltak. A lanyomiszonyatosan csalódott volt. Sírt itthon, mert apával akart menni.
Nem tudom mit tegyek.
Úgy érzem már mindent megtettem ő felé, de semmi nem segített. Nekem a lányom nyugalma a legfontosabb. Én is apa nélkül nőttem fel. Vagyis ha találkoztunk, ki használt. És tudom milyen fájdalmas. El akarom kerülni ettől a fájdalomtól.
Kérlek ne bántsatok emiatt, minden kérdésre válaszolok, de higgyétek el, hogy tanácstalan vagyok és minden kedves és jóindulatú választ megfontolok

Engedd.
9 éves. Meg kell neki mondani kerek perec. Kincsem, nagy lány vagy már, nem minden ember teljesen jó, apukád nem mond mindig igazat, nem kell neki mindent elhinni.
Ezzel nem uszítod ellene, de tisztában lesz vele, hogy hogy áll a helyzet. Egy 9 éves gyerek megérti, hidd el. Most inkább, semmint hogy 10 évig még hazugságban éljen.
Nyugodtan ellehet neki mondani, hogy a testvérei is szeretnének vele találkozni, de az apjuk nekik sem mondott sokszor igazat, ezért nem beszélnek egymással, de vele szeretnének.

Hála Istennek jogod sincs eltiltani.
A sztorid meg elég kusza, kb. a feléig bírtam olvasni.

Nem eltiltani érdemes, hanem szépen lassan leszoktatni. Nem tudom, nálatok milyen a dinamika, de annak keretein belül egy-két év alatt simán le lehet építeni egy szülőt. Így még csak a vád sem érhet, hogy eltiltottad.
És többet beszélgetnék a gyerekemmel, mert abszurd, hogy még a gyerekedtől sem tudtál arról, hogy 3 éve nem találkozott a tesójával. 9 éves a gyereked, nem kamasz, ilyenkor még mindent meg kellene beszélnetek!

Nem tudod eltiltani, és nem is szabad!
9 éves a gyereked, nyilván nem önállóan kommunikál az apjával. Annyit tudsz tenni, hogy elbeszélgetsz vele, hogy ne tegyen könnyelmű ígéreteket a gyereknek, illetve a gyereknek is elmondani, hogy attól, hogy apa megígért bármit, az nem biztos, hogy össze is fog jönni. Ezt te rontottad el, neki ilyen az apja, pár év múlva kristálytisztán fogja látni, nem fog bedőlni neki.

Tiltsd el azonnal! Véglegesen.
A gyerekpszichológus majd igazol. De az ilyen emberrel kifelé a szemétbe!
Mindenkit tönkretesz. Tiltsd csak el.
A sztori meg nem kusza., akinek nem.megy a szövegértés hatodikos szinten, az húzza le magát!

Szerintem, ha te fixen ott állsz mellette, támogatod, ha kell és egy nyugodt otthont teremtesz neki, nem fog a lányod tönkremenni benne, hogy az apja sokszor csak ígérget. Ha verné, abuzálná vagy valahogy veszélybe sodorná az más lenne. Ha valahogy eltiltod, akkor is apa nélkül fog felnőni, csak akkor talán rád lesz mérges, ha kitudódik.
Nem kell isteníteni, de azért ellene se hangold és gyorsan levágja majd a kiscsaj, hogy mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!