Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megszüntessem apámmal a...

Megszüntessem apámmal a kapcsolatot teljesen?

Figyelt kérdés

Alapból nem nagyon nevelt, fejlesztett, foglalkozott velem. Anyagilag a lehetőségekhez képest segített gyerekkorunkban.

Külön élünk, én anyával élek még. Mikor még nem dolgoztam egyáltalán ott hagyott minket a sz*rban és összejött egy másik nővel. Ez 5 éve volt.

Most megint jóban vannak anyával meg velünk is tartja a kapcsolatot, de mindig van valami vita, mert nem normális. Arra gondoltam, hogy ha jön látogatni anyát meg a testvéremet akkor én le is lépek itthonról.

Eddig elhesegettem a sértéseket, de olvastam pszichológiai könyveket amiben volt olyan, hogy ha sok negatívat hallassz magadról akkor elhiszed. És lehet velem ez lett.

- Sport: Azt mondja, hogy ne járjak mert időpocsékolás. Inkább sakkozzak mert nekem az lenne való.

- Vezetés: Neki az egyik szakmája sofőr, én feladtam a jogsit mert nincs érzékem hozzá. Azt mondja Jogsi márpedig kell, mert anélkül nem ember az ember. Ez még durvábban átmegy vitába mikor mondom, hogy "drágul a benzin rossz világ jön az oktatókra" Ő szerinte meg én hülye vagyok hogy nem tudok megtanulni vezetni és megy az adok-kapok.

- Környezetvédelem: nála ilyen nem létezik, ez egy nem létező probléma.

Mondtam, hogy jó ötlet 18 fokra csökkenteni a hőmérsékletet minek legyünk 25 fokban. Meg, hogy nem létezett légkondi az időszámításunktól egészen majdnem hogy napjainking mégis civilizációk épültek fel nélküle...

- Politika. Ami az M1-en megy az igaz, én is 3x oda tettem az X-et, negyedjére nem. Nem köteleződök el egyik mellett sem, de ha jó gondolat van akkor állást foglalok mellette.

- Munka. Legyen jó munkám, de mikor váltani akarok "Te ezt úgysem tudnád csinálni, nem neked való" A saját szakmámban akarja, hogy elhelyezkedek ami műszaki pálya, de én az ügyfelezős munkákat szeretem. És azt mondja hogy a végén egy gyárban fogok kikötni szalag mellett.

- Táplálkozás. Amikor azt mondom, hogy a cukor méreg akkor felmegy benne a pumpa, hogy ez csak ilyen új irányzat előtte nem volt ilyen, ezzel hülyítik most a fiatalokat. Hiába mondom, hogy egészséges embernél sem jó ha felmegy a vércukorszint, le vagyok ordítva.

- Állandó beszólogatások, hogy én hülye vagyok. Idegesen és bunkó stílusban beszél.

Anya mindig engem csitít le, mondja hogy igazam van, de apának rossz a szíve és nem szabadna hogy itt haljon meg, mert olyan ideges. Eljutottam oda, hogy a betegség nem mentség erre.

2022. júl. 9. 17:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Látod, hogy nem tudtok higgadtan beszélni, beszélgetni egymással. Keress erre a célra olyan barátokat, ismerősöket, akikkel nincs köztetek feszültség.
2022. júl. 9. 18:44
 12/16 anonim ***** válasza:
89%
Eleget próbálta megjavítani, nem megy. És nem is kell. Egy jó kapcsolat nem kompromisszumokból áll, hanem mindkét fél tökéletesen jól érzi magát benne.
2022. júl. 9. 18:45
 13/16 anonim ***** válasza:
88%
Hát, ha ilyen apám lenne én biztosan ritkítanám vele a kapcsolattartást. Egy arrogáns, kötekedő f-sznak tűnik.
2022. júl. 9. 18:53
 14/16 anonim ***** válasza:
77%
Szüntesd
2022. júl. 9. 18:58
 15/16 anonim ***** válasza:
76%
Én megszüntetném vele a bájcsevelyt is
2022. júl. 10. 07:14
 16/16 anonim ***** válasza:
62%

Az a könnyebb megoldás, ha megszakítod vele a kapcsolatot, kerülöd, de itt összességében csak egy tipikus esetet írtál le, és nem próbálkoztál más megoldással.

Nem kérdezted meg, hogy amikor leordít, hogy miért beszél veled úgy, mint akit nem szeret, stb. lehet, hogy egy kicsit megdöbbenne. Vagy valami más.

Mert itt nem a környezetvédelemről, a cukorról a jogsiról az anyámtyúkjáról van szó, hanem valami másról, és neki is jó lenne talán, ha ezzel a problémájával szembenézne. Nem mondom, hogy ez a tuti megoldás, lehet, hogy nincs más megoldás, csak azt mondom, hogy a leírtak alapján nem kísérleteztél.

Ez így feladás szerintem, és nagyon könnyebbik út.

Lehet, hogy kell egy kis szünet, hogy eltávolodj, egy ideig jobb ha kerülöd, hogy megnövekedjen kicsit az önbizalmad, stb. és ellent tudj akár mondani neki, fel tudd ismerni egyből a játszmáit, hogy ne legyenek annyira rád hatással, aztán érdemes lenne egy-két fajta kísérletet tenni.

Persze ha semmi sem segít, az más.

És az is más, ha egy totál mérgező, elnyomó bántalmazó párkapcsolatban lennél, ahol együttélés van, és nincs nagy esély arra, hogy kísérletezgess, mert esetleg le leszel csapva, ott egyből le kell lépni.

2022. júl. 14. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!