Megszüntessem a gyermekelhelyezési pert, vagy ne?
Mai határidővel fellebezhetek, szóval ma kell eldöntenem.
A gyerek apja külföldi állampolgár(ismeretlen ill változó lakcímmel de Eu Németo.,mert mindig más albérletbe jelentkezik, stb) ezért a bíróság mivel külföld nem kutatja fel, hanem arról akar határozatot hozni hogy gyt-t nem lehet megállapítani.és kizárólag ezzel a végzéssel lennék hivatalosan gyermekét egyedülállóan nevelő szülő, amit pl önkormányzatnál kell igazolnom jelenleg a rendszeres gyermekvédelmi támogatás miatt, ahogy majd később is kellene óvodához iskolához.addig a gyermek családi jogállása rendezetlen
Ha ma fellebbezek, kérhetem, hogy a az apát kutassák fel a német hatóságok(ezt nem tudom miért nem közölték korábban, gondolom nem akarják folytatni a pert mert a költségeket ők állják), ami évekig is eltarthat és addig segítséget sem kapnék mert hivatalosan(bármilyen érdekesen hangzik mivel az apa már terhesen lelépett) nem minősülök egyedülállonak.
Mi az, hogy nem minősülsz egyedülállónak?Bocs, reggel van, korán van, lehet én nem olvastam jól el.
Amúgy ha ugrál ide-oda az apuka, ráadásul külföldön, művészet lesz a gyerektartást bevasalni rajta.
Itt tudod mikor lesz mázlid, ha egyszer hazajön.Ugyanis akkor tudsz érdemben lépni, mert a magyar hatóságok komolyan (?) veszik a gyt.-t.Ha nincs miből levonni, az állam fizeti neked, apuka meg mehet leülni.
Legalábbis pár éve így volt.
#7-es vagyok.(mondom reggel van...)
Értem.Tehát ha belemész a bírósági döntésbe, akkor leszel egyedülálló?Ez baromság.Ha nem a férjed, nincs bejegyzett élettársi kapcsolat, akkor egyedülállónak számítasz.
Azt javaslom, beszélj egy ügyvéddel (lehet ingyen is a bíróságon) mert ez így nem jó.
Én nem hagynám magam.
Ilyen nincs, hát jogilag is egyedülállónak számítasz, ez független a gyt.-tól.
A gyerek az apa nevén van.
Igen, tiszta vicc, hogy végzés nélkül sem a gyámügy, így az önkormányzat sem fogadja el hogy egyedül nevelem a gyereket. Az eddigi rendszeres gyermekvédelmi megállapításához kérték hogy bírósági papírral igazoljam hogy a kereset be van adva gyermekelhelyezési ügyben.
Az a válaszoló aki meg engem kér számon, ugyanúgy az apát is kérhetné.gyereket akar tőlem, aztán ezt csinálja velünk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!