Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megszüntessem apámmal a...

Megszüntessem apámmal a kapcsolatot teljesen?

Figyelt kérdés

Alapból nem nagyon nevelt, fejlesztett, foglalkozott velem. Anyagilag a lehetőségekhez képest segített gyerekkorunkban.

Külön élünk, én anyával élek még. Mikor még nem dolgoztam egyáltalán ott hagyott minket a sz*rban és összejött egy másik nővel. Ez 5 éve volt.

Most megint jóban vannak anyával meg velünk is tartja a kapcsolatot, de mindig van valami vita, mert nem normális. Arra gondoltam, hogy ha jön látogatni anyát meg a testvéremet akkor én le is lépek itthonról.

Eddig elhesegettem a sértéseket, de olvastam pszichológiai könyveket amiben volt olyan, hogy ha sok negatívat hallassz magadról akkor elhiszed. És lehet velem ez lett.

- Sport: Azt mondja, hogy ne járjak mert időpocsékolás. Inkább sakkozzak mert nekem az lenne való.

- Vezetés: Neki az egyik szakmája sofőr, én feladtam a jogsit mert nincs érzékem hozzá. Azt mondja Jogsi márpedig kell, mert anélkül nem ember az ember. Ez még durvábban átmegy vitába mikor mondom, hogy "drágul a benzin rossz világ jön az oktatókra" Ő szerinte meg én hülye vagyok hogy nem tudok megtanulni vezetni és megy az adok-kapok.

- Környezetvédelem: nála ilyen nem létezik, ez egy nem létező probléma.

Mondtam, hogy jó ötlet 18 fokra csökkenteni a hőmérsékletet minek legyünk 25 fokban. Meg, hogy nem létezett légkondi az időszámításunktól egészen majdnem hogy napjainking mégis civilizációk épültek fel nélküle...

- Politika. Ami az M1-en megy az igaz, én is 3x oda tettem az X-et, negyedjére nem. Nem köteleződök el egyik mellett sem, de ha jó gondolat van akkor állást foglalok mellette.

- Munka. Legyen jó munkám, de mikor váltani akarok "Te ezt úgysem tudnád csinálni, nem neked való" A saját szakmámban akarja, hogy elhelyezkedek ami műszaki pálya, de én az ügyfelezős munkákat szeretem. És azt mondja hogy a végén egy gyárban fogok kikötni szalag mellett.

- Táplálkozás. Amikor azt mondom, hogy a cukor méreg akkor felmegy benne a pumpa, hogy ez csak ilyen új irányzat előtte nem volt ilyen, ezzel hülyítik most a fiatalokat. Hiába mondom, hogy egészséges embernél sem jó ha felmegy a vércukorszint, le vagyok ordítva.

- Állandó beszólogatások, hogy én hülye vagyok. Idegesen és bunkó stílusban beszél.

Anya mindig engem csitít le, mondja hogy igazam van, de apának rossz a szíve és nem szabadna hogy itt haljon meg, mert olyan ideges. Eljutottam oda, hogy a betegség nem mentség erre.

2022. júl. 9. 17:08
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
27 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Elég baj, hogy anyád annyira fél egyedül, hogy visszaengedte. De neked nem kell egy mérgező emberrel károsítanod a saját lelki egészségedet. Semmit nem nyersz vele, csak vesztesz.
2022. júl. 9. 17:13
 2/16 anonim ***** válasza:
62%

Komolyan, mint egy kamaszhiszti.

Te is fafej vagy, ő is. De semmi olyan, amiért meg kellene szakítanod a kapcsolatot.

2022. júl. 9. 17:17
 3/16 anonim ***** válasza:
39%
Apád lánya vagy.
2022. júl. 9. 17:20
 4/16 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok nem lány. Miből gondoltad, hogy lány?
2022. júl. 9. 17:24
 5/16 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
73%

Azért én kíváncsi lennék arra is, hogy a saját álláspontodat egy-egy témáról hogyan is fejted ki neki.

Alapvetően ezek olyan nézeteltérések, amik miatt emberek nem szoktak hosszabb ideig nem beszélni egymással. Eltérő a politikáról, a munkáról, a környezetvédelemről az álláspontotok? Hűha! De meglepődtem!

Ja, nem. Fel kell ismerned, hogy az idősebb korosztálynak egy-egy modern, trendi témáról egészen más a nézőpontjuk, mert az ő fiatalkorukban egészen más volt a természetes, mint ami ma.

2022. júl. 9. 17:24
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
#5 jól mondja, én se azért nem beszélek a sógorommal, mert eltér a véleményünk a politikáról, hanem mert fennhéjázó, arrogáns módon viselkedik, ha nézetkülönbség gyanúja merül fel.
2022. júl. 9. 17:26
 7/16 A kérdező kommentje:

Nem az eltérő álláspont a lényeg, hanem a stílus. Én normálisan beszélek mindig. Például mondok egy olyat normális hangnemben, hogy na milyen jó dolog ez a kétkulcsos adórendszer, be kéne vezetni.

Erre ő már ordít, hogy te hülye vagy! Azt akarod ami volt Gyurcsány idejében?? És ömlik belőle a hülyeség.

2022. júl. 9. 17:27
 8/16 A kérdező kommentje:
Mesélték, hogy volt egy faszi (valakinek a valakije akivel egy társaságba voltak most ez nem lényeg) Majdnem megverte, úgy kellett leállítani apukámat. Az meg megijedt.
2022. júl. 9. 17:29
 9/16 A kérdező kommentje:
Szóval itt egyáltalán nem az a lényeg, hogy kinek mi az álláspontja. Lényegében azt felesleges is volt leírnom, csak így jobban tudom érzékeltetni a szituációt.
2022. júl. 9. 17:30
 10/16 anonim ***** válasza:
32%

Mondd meg neki, hogy neked nem tetszik, amilyen stílusban beszél, és komolyan elngondolkodtál ezen. Szeretnéd, hogy változzon ezzel kapcsolatban.

Kaocsolatokat nem megszűntetünk egyik pillanatról a másikra, hanem először próbáljuk megjavítani, ha nem jön létre semmilyen kompromisszum, esetleg utána lehet felhagyni kapcsolatokkal . Pláne ha szülőről van szó.

2022. júl. 9. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!