Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednétek a gyermeketeknek...

Megengednétek a gyermeketeknek, hogy odaköltöztesse hozzátok a párját lakásra spórolni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, van dolgozó huszonéves gyereketek, aki komoly párkapcsolatban él a szintén dolgozó párjával, és szeretnének már összeköltözni.

A mai lakásárakat látva megengednétek, hogy ott lakjanak nálatok 2-4 évet önerőre gyűjteni? Ha nem, miért nem?

(Mielőtt jön a teremtsd meg magadnak-jellegű kioktatás, nem én szerepelek a szituációban).

2022. júl. 8. 15:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%
Természetesen, ez nem is kérdés.
2022. júl. 8. 15:45
 12/22 anonim ***** válasza:
93%
Ha házam vagy nagyobb lakásom lenne, igen, de kétszobás, rossz beosztású lakásban lakunk, így nem, ötvenes nőként nincs kedvem egy alsógatyás fószert kerülgetni a saját lakásomban, akkor sem, ha szimpatikus, ráadásul az én szobám a nappali is egyben. Viszont gyűjtök neki önerőre inflációkövető állampapírban. Most 15 éves, remélem, van még idő.
2022. júl. 8. 16:02
 13/22 anonim ***** válasza:
95%
Ha van elég hely, persze.
2022. júl. 8. 17:10
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
Én nem szeretek másokhoz alkalmazkodni, ezért nem örülnék. Persze függne a konkrét helyzettől.
2022. júl. 8. 18:54
 15/22 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagyok még szülő, de maximum úgy engedném, ha tudnának külön szinten lakni, aminek van külön bejárata és nem kellene rajtunk keresztül botorkálni. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor biztos nem, amilyen családi minta van előttem.
2022. júl. 8. 19:42
 16/22 anonim ***** válasza:
86%

Ez azért függ a háztól is. Ha több szintje van a háznak és olyan a ház struktúrája, hogy a fitalok el tudjanak úgy különülni, hogy senkit se zavarjanak ezzel, akkor igen beleegyeznék én is a szülők helyében. Meg nem mindegy, hogy melyik fél költözik, mert valljuk be, egy menyjelölt már egy fokkal bonyolultabb eset, mert a fiú anyjának egy idegen nőt elviselni a territóriumában már nem olyan egyszerű. Olyan esetben az csak akkor működhet, ha a meny a elfogadja az anyóst "domináns nősténynek" illetve, ha párjának van lánytestvére, akkor őt követi a rangsorban.

Viszont fennálhat a veszélye annak, hogy a fiatalok nemcsak a szülők nyakán élnének, hanem a véletlenül becsúszott gyereket is odaszülik. Szóval meg tudom érteni azt a szülőt, aki ezt nem akarja bevállalni.

2022. júl. 8. 21:27
 17/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem.
2022. júl. 8. 21:56
 18/22 anonim ***** válasza:
92%

Én egy 4-5 évet kibírnék, akkor is ha egy 1,5 szobás lyukban kell osztozkodnunk. De csak akkor ha egyedül élnék (feleség, pár nélkül). Persze ha lenne párom, feleségem is közben, akkor már neccesebb.

Már csak azért is engedném, mert nekem magamnak kellett megteremteni a lakásra valót, 14 évet laktam kollégiumokban, albérletekben, szobákat bérelve, másokkal osztozva. Rengeteg kompromisszum, kidobott milliók.

2022. júl. 8. 22:39
 19/22 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk nálam függne attól is, ki hogy él, mennyit keres. Ha relatív jól keresnek, akkor azért 2 fővel egy kisebb albérlet is vállalható. Vagy ha én keresek jól akkor bele fizetnék az albérletbe.

Meg mondjuk én még fiatal 30-as vagyok, pár éve még a szoba bérléssel is elvoltam, most már megölném a lakótársam ha lenne. Valószínűleg 40-50 évesen még inkább nem szeretném a plusz társaságot.

2022. júl. 8. 22:42
 20/22 anonim ***** válasza:
78%
Mi külön szinten laktunk olyan 3-4 évig anyósoméknál. Nagyon jóba lettem velük, hihetetlen rendesek voltak. Kicsit zavart, hogy az após folyton lejárt részegen, hogy beszélgessünk. De azért ki lehetett bírni. Szerettem velük élni. Szívesen visszamennék bármikor ha úgy alakulna, de nincs ra szükségünk már. Most fogunk venni sajátot.
2022. júl. 9. 07:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!