Anyám haragszik rám a lakótársaim miatt, valahányszor beszélni akarok vele, veszekedik velem. Hogyan normalizáljam a helyzetet anyámal?20L
Nemrég költöztem szülői támogatás nélkül albérletbe egy barátommal, akit a gimi alatt ismertem meg és az ő párjával. Semmi baj nincs, konfliktusmentes az együttélés.
Anyámmal nagyon konfliktusos volt a kapcsolatom, amíg otthon laktam. Ennek több oka is volt, nem mennék bele a jelentéktelen részletekbe. Az egyik problémája körülbelül a gimis évek közepéig tartott ezzel a barátommal kapcsolatban, mert a srác felvállaltan meleg, folyton azzal cseszegetett anyu, hogy miért barátkozok vele, majd "utánozni fogom", meg tiltani is próbált. Aztán belenyugodott idővel, abból se volt ordítozás, hogy vele és a párjával költöztem össze. Végülis egyébként a költözés javított a kapcsolaton anyuval, távolról könnyebb egymást szeretni, kevesebb volt a konfliktus, legalábbis két héttel ezelőttig.
Szóval az történt, hogy anyu meglátogatott, minden rendben volt, éppen ment volna el, amikor az történt, hogy a barátom éppen főzött, a párja pedig ment dolgozni és adtak egymásnak egy arcra puszit. Amikor a barátom párja elment anyu elkezdett velem ordibálni a legjobb barátom/lakótársam előtt, hogy hogy tudok ilyen gusztustalan emberekkel együtt élni, ezek betegek, biztos én is ilyen undorító vagyok és csak ezzel akarjuk őt szoktatni a tényhez, hogy hozhattam ilyen szr döntést, miért nem vagyok képes gondolkodni, miért kell nekem ezeket utánozni, meg hogy nem akarta mondani, de neki úgy tűnt a szobám, mintha egy másik csajjal élnéék benne, és most már biztos benne, hogy én is "bzi" vagyok (Az ő szavaival élve.), meg egyéb ilyenek. Aztán dühösen távozott. Azóta vagy nem ír vissza/nem veszi fel a telefont, vagy ha még is akkor ilyeneket mond, meg, hogy majd beszélhetünk, ha észhez tértem és nem velük lakok.
Most nyilván anyu baromsága miatt nem fogok költözni, másrészt egyedül nem tudok albérletet fenntartani, párom nincs, random lakótársat meg minek keressek, ha a meglévőekkel semmi gond, évek óta barátok vagyunk.
Jó régi a kérdés, kíváncsi vagyok, mi lett (válaszokat még nem olvastam el), de szerintem jobban is jársz ezzel, hogy nem kommunikál veled. Tudom, hogy akkor nagyon szar lehetett, de egy teherrel kevesebb van az életedben.
Nekem szintén elég gázosak a szüleim (ők mondjuk pont nem homofóbok, de legalább bántottak, és rengeteg határt sértettek meg), mikor összevesztünk (azon, hogy apám megkereste a szobámban, és elolvasta a naplóm, amiben leírtam, hogy megerőszakoltak, és a haverjának adott igazat, aki megerőszakolt, és lekurvázott még pluszban, úgy, hogy akkor még friss volt a történet), kidobtak, én meg elköltöztem, és akkor még valamiért rendesen veszteségnek éltem meg, hogy most a szüleim nem beszélnek velem. Aztán rájöttem, mennyivel boldogabb és felszabadultabb az életem nélkülük. Eleinte még rosszul éreztem magam emiatt, mármint amiatt is, hogy nem beszélnek velem, meg amiatt is, hogy én ettől felszabadult lettem, aztán később már nem, addigra rádöbbentem, hogy ez, amit csináltak, mennyire nem oké, és csak élveztem a fiatal éveimet. Közben szereztem barátokat, én úgy vagyok vele, hogy ők az én családom, ők tényleg feltétel nélkül szeretnek, ha bármi van, számíthatunk egymásra.
Most kezdtünk el újra beszélgetni nemrég a szüleimmel, úgy, hogy eltelt hat év, hááát... nem könnyű. Igen, távolabbról könnyebb őket szeretni. Én még nem jutottam el arra a pontra - pedig sokat változtak az évek alatt, kb. 180°-os fordulatot vettek - hogy egyáltalán elmondjam nekik, hogy hol lakom. Múltkor voltak abban a városban, ahol élek, és az utcán találkoztunk - pár utcával odébb, mint ahol lakom -, és inkább elvittem őket egy étterembe, de nem mertem még meghívni őket magamhoz, nem akarom, hogy tudják, hol lakom, pedig már teljesen más emberek. Csak én még a rossz emlékek miatt félek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!