Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám haragszik rám a lakótárs...

Anyám haragszik rám a lakótársaim miatt, valahányszor beszélni akarok vele, veszekedik velem. Hogyan normalizáljam a helyzetet anyámal?20L

Figyelt kérdés

Nemrég költöztem szülői támogatás nélkül albérletbe egy barátommal, akit a gimi alatt ismertem meg és az ő párjával. Semmi baj nincs, konfliktusmentes az együttélés.

Anyámmal nagyon konfliktusos volt a kapcsolatom, amíg otthon laktam. Ennek több oka is volt, nem mennék bele a jelentéktelen részletekbe. Az egyik problémája körülbelül a gimis évek közepéig tartott ezzel a barátommal kapcsolatban, mert a srác felvállaltan meleg, folyton azzal cseszegetett anyu, hogy miért barátkozok vele, majd "utánozni fogom", meg tiltani is próbált. Aztán belenyugodott idővel, abból se volt ordítozás, hogy vele és a párjával költöztem össze. Végülis egyébként a költözés javított a kapcsolaton anyuval, távolról könnyebb egymást szeretni, kevesebb volt a konfliktus, legalábbis két héttel ezelőttig.

Szóval az történt, hogy anyu meglátogatott, minden rendben volt, éppen ment volna el, amikor az történt, hogy a barátom éppen főzött, a párja pedig ment dolgozni és adtak egymásnak egy arcra puszit. Amikor a barátom párja elment anyu elkezdett velem ordibálni a legjobb barátom/lakótársam előtt, hogy hogy tudok ilyen gusztustalan emberekkel együtt élni, ezek betegek, biztos én is ilyen undorító vagyok és csak ezzel akarjuk őt szoktatni a tényhez, hogy hozhattam ilyen szr döntést, miért nem vagyok képes gondolkodni, miért kell nekem ezeket utánozni, meg hogy nem akarta mondani, de neki úgy tűnt a szobám, mintha egy másik csajjal élnéék benne, és most már biztos benne, hogy én is "bzi" vagyok (Az ő szavaival élve.), meg egyéb ilyenek. Aztán dühösen távozott. Azóta vagy nem ír vissza/nem veszi fel a telefont, vagy ha még is akkor ilyeneket mond, meg, hogy majd beszélhetünk, ha észhez tértem és nem velük lakok.

Most nyilván anyu baromsága miatt nem fogok költözni, másrészt egyedül nem tudok albérletet fenntartani, párom nincs, random lakótársat meg minek keressek, ha a meglévőekkel semmi gond, évek óta barátok vagyunk.

2022. júl. 5. 10:53
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
8%
Amikor nincs komoly kapcsolat ott nem is szokták egymás relációjában említgetni az embereket
2022. júl. 12. 16:53
 32/42 A kérdező kommentje:
Dehogynem, pl iróniából, vagy amikor ezzel heccelnek valakit. Meg nem feltétlen nevezné mindenki komoly kapcsolatnak azt, ami mondjuk 1 hónapja/hete tart. De ne a nyelvi részleteken vesszünk össze szerintem. :D
2022. júl. 12. 17:27
 33/42 anonim ***** válasza:
92%

Szerencsére az én anyukám nem ilyen, de ha nekem lenne egy ilyen vitám írnék neki egy hosszabb üzenetet, hogy mégis mit képzel magáról, hogy így viselkedik és beszél. (Természetesen tisztelettudóan.) Hogy felnőtt vagy, saját döntésekkel, saját lábon állsz, és semmiképpen sem függsz tőle. Nem vagy meleg, a barátaid igen, de ha az lennél sem lenne beleszólása abba, hogy kivel vagy együtt, vagy úgy unblock hogy kikkel barátkozol. Felnőttél, a saját életedet éled, anyukádnak nem kell, hogy tetszenek a döntéseid, ahogy neked sem tetszik ahogyan viselkedik. Valaminnt hozzátenném, hogy ne keressen addig, amíg nem kér bocsánatot az említett szobatárstól.

(És ezek után nem keresném többet, egy idő után ő valószínűleg fog, mert ne már hoy elveszítse a pici lányát valaki miatt... aztán eldöntheted, hogy akarsz-e vele kapcsolatot tartani, vagy sem.)

2022. júl. 12. 18:10
 34/42 anonim ***** válasza:
81%
Tehát még ezek után is te hívogatod és írsz neki? Miért? Úgy látszik hogy ő máshogy képzeli el a kapcsolatotokat mint te. Ő úgy hogy úgy lesz ahogy ő akarja. Ha nem keresed talán egy idő után rájön hogy elbesutegette ezt az időt a gyűlolködésével. Vagy nem jön rá. De akkor se te keresd. Beszélj vele ha ő keres és bocsánatot kér.
2022. júl. 12. 18:54
 35/42 anonim ***** válasza:
93%

Örülj, hogy a lakótársaid egy ilyen hiszti után nem raktak ki :D. Mármint, nyilván nem a te hibád, hogy ilyen idióta az anyukád, de mivel te hívtad fel magatokhoz, tudván tudva, hogy homofób és kifejezetten ellene van ennek az egésznek, hogy azokkal lakj, akikkel, előtte is voltak összetűzéseitek, veszekedéseitek ezzel az egésszel kapcsolatban.

Remélem a lakótársaidtól bocsánatot kértél.

2022. júl. 13. 12:55
 36/42 anonim ***** válasza:
93%

"Azóta vagy nem ír vissza/nem veszi fel a telefont, vagy ha még is akkor ilyeneket mond, meg, hogy majd beszélhetünk, ha észhez tértem és nem velük lakok."

Én azt csinálnám, amit minden más felnőtt emberrel teszek: amit kimondott, azt komolyan veszem és tartom magam hozzá mindaddig, amíg ő mást nem mond.

Nem sok esélyt látok a leírtak alapján arra, hogy anyukád önkritikát gyakorol, belátja, hogy elvérzett érzelmi intelligenciából és ezek után bocsánatot kér a barátodtól, akinek beletaposott az érzéseibe, aztán pedig bocsánatot kér tőled.

Én ezek után nem keresném, és nem venném fel neki jó ideig a telefont sem.

Ő saját maga jelentette ki, hogy "majd beszélhetünk, ha észhez tértem és nem velük lakok".

Szóval én megtisztelném azzal, hogy felnőttnek tekintem, és komolyan veszem azt amit mond.

Ha játszmának szánta, amivel engem igyekszik manipulálni, vagy úgy él hogy - bocsánat a vulgáris kifejezésért - segget csinál a szájából, és ezzel hiteltelenné válik, akkor így járt.

Szerintem a felnőtt élet velejárója, és valahol egyik valódi ismérve is egyben, hogy tartjuk magunkat a saját elveinkhez, a saját értékrendünkhöz, képesek vagyunk megfelelési kényszer helyett konfliktusokat felvállalni, ha alapvető dolgokban nem értünk egyet bárkivel, és képesek vagyunk meghúzni a saját határainkat.

Szóval én egy ilyen helyzetben tartanám magam ahhoz, amit anyám kijelentett, mindaddig, amíg mást nem mond.

2022. júl. 13. 13:44
 37/42 anonim ***** válasza:
92%

30

Van kedved őszintén leírni, hogy miért ekkora nyomógomb számodra, hogy ha azonos neműek, illetve azonos neműekkel kapcsolatban is ugyanúgy használják a "párom", "párja" megnevezést, mint heteroszexuális párkapcsolatokban?

2022. júl. 13. 13:47
 38/42 A kérdező kommentje:

#36 Pont ezaz, hogy eddig nem tudtam, hogy zavarja őt, hogy velük lakok. Úgy tűnt addigra, hogy megbarátkozott a ténnyel, hogy ők vannak, és a barátaim. Három éve volt balhé utoljára velük kapcsolatban. Tudta kikkel költözök, és nem volt veszekedés, az meg nem rá vall, hogy csendben van, ha nem tetszik neki valami.

Nyilván bocsánatot kértem anyu miatt, meg alapból nem is úgy hívtam át, hogy random. Mindig szólunk egymásnak mielőtt bárki is vendéget hív. És nyilván nem dobnak ki azért, mert anyám nem tud normálisan viselkedni. :D Max nem hívom át többet. Plusz a kidobás azért nem csak ennyi, nyilván ott a főbérlő is meg ilyenek... :D Meg azért na, öt, lassan hat éve barátok vagyunk. Nem gondolom, hogy bármelyikőnk felrúgná az anyám miatt. :D

Egyébként a kérdés kiírása óta én nem kerestem anyut. Ha hív felveszem, de mindig csak okoskodik, hogy nem vagyok normális, stb, olyankor leteszem, ha ilyet ír, akkor nem írok vissza.

2022. júl. 13. 15:12
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam a páromat a csajomnak nevezni. De ha illedelmesen akarom bemutatói vagy olyanok előtt beszélek vagy mutatkozunk be, akkor nyílván nem úgy mutatom be, hogy "Szia tesó! Ő itt a csajom xy." Haverok előtt meg közeli családtagok előtt azt is szoktuk használni.

2022. júl. 13. 17:00
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező remélem jobb a helyzet!!! Jaj, én sem polkorrektségből használom a "párja" kifejezést, szimplán csak gáznak tartom a "barátja", "barátnője" szavakat amiket nagyon is félre lehet érteni a mi nyelvünkben, ahogy a kérdező is mondja. Meg aztán egy ötvenes éveiben járó hölgy ne mondja már, hogy van "barátja", amikor élettársak és együtt laknak évek óta, mert az már eleve egy más szint. Az én szememben azok a kifejezések, hogy csaja, pasija meg egyenesen arra utalnak, hogy nem tűnik komolynak a dolog, magukat se veszik komolyan és eléggé pejoratív. Arról ne is beszeljünk,hogy van "kanija" mert ettől a szótól kifutok a világból is. Ahogy attól is, hogy "asszonya" meg "nője". Hiába tájnyelvi közegtől is függ, távol áll tőlem. Ahogy az olyan kérdések is, hogy "járkálsz valakivel?" XD 26/N
2022. szept. 16. 01:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!