Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányomék mindig magukkal...

A lányomék mindig magukkal hozzák a háziállatként tartott gyíkjukat ha eljönnek, ami kellemetlen nekem mert írtózom tőle és higiénikusnak sem tartom. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Messze laknak, ezért általában 2-4 napra jönnek, itt alvással, ezért mindig hozzák magukkal a gyíkot is. A ketrecével együtt hozzák, de náluk ahhoz van szokva, hogy szabadon van, úgyhogy a szobájukban mindig kiengedi a vőjelölt, de nagyon fürge az állat és nyílik az ajtó rögtön kilövi magát és beszaladgálja a lakást. Egyik reggel mentem be hozzájuk és az ágynemű tetején aludt, amit szintén nem szeretek. A vőjelölt mellé bárhová felmászik, a kanapéra a nappaliban, a kerti hintaágyra , megy utána a konyhába is. Neki nagyon fontos az állat, ezért természetesen nem akarom megbántani, de én irtózom attól, hogy egy hüllő mászkál a lakásban.

2022. júl. 3. 11:07
1 2 3 4 5
 31/42 anonim válasza:
17%
Egy sast engedj szabadon a lakásban, és megoldodik a probléma.
2022. júl. 3. 15:58
 32/42 anonim ***** válasza:
32%

A pasika egyáltalán mire fel mer rendezkedni a TE házadban? Még csak nem is lakott ott soha.

Ha vinnék bármilyen állatot vendégségbe, alap lenne, hogy először is egyeztetek, nem probléma-e a jelenléte. Ha azt mondják, hozhatom, akkor pedig nem pofátlanul kiengedem keresztbe-kasul mindenhova (mert a gyík az nem kutya, hogy ne lehessen egy szobába zárni), hanem megkérdezem, mik a szabályok. Iszonyat tiszteletlen a pali, semmilyen szinten nem vesz figyelembe téged a SAJÁT házadban, ahol Ő van vendégségben.

Lehet bunkónak meg drasztikusnak tartani, de én nem engedném többet, hogy magukkal hozzák. Mert esélyesen úgyis ki fogja engedni ezek után, minimum a szobában. Márpedig a te lakhelyeden nem te vagy köteles ilyen kérdésekben kompromisszumokat kötni, ilyen hozzáállás után. Igen, fenntartom, hogy alap lett volna megkérdeznie, hogy téged nem zavar-e, ha kiengedik (meg egyáltalán elhozzák).

2022. júl. 3. 16:30
 33/42 anonim ***** válasza:
88%
A hüllők tiszták, és csendesek, szeretnek napozni, aludni, nekem teknősök vannak. Itthon én is elengedem őket, viszont nem szoktam őket utaztatni - hacsak nem muszáj. Jellemzően pedig még akkor is berakom őket a terraiumba, ha hozzánk jönnek vendégek. A hüllők szeretnek egyedül lenni, ha csak nem kell naponta enniük, pár napra otthon lehet őket hagyni. Ilyenkor én kameraval figyelem őket, nagyon jól elvannak. De ha esetleg valami gond lenne (pl hanyattesnek és nem tudnak felkelni), akkor van kit riadóztatni, de 10 év alatt egyszer sem volt szükség erre. Gondolom egy agámánál is be lehet vetni hasonló óvintézkedéseket :) (és nem, nem csak a teknősök az életem kizárólagos értelmei, mielőtt még valaki nekemtámad :D)
2022. júl. 3. 17:07
 34/42 anonim ***** válasza:
84%

1. A kommunikáció csodás dolog, próbáld ki.

2. Tanulj meg kopogni, az sem normális, hogy csak úgy benyitsz hozzájuk, akkor sem, ha a te házad és ők ott vendégek, akár szex közben is rájuk nyithatnál véletlenül.

2022. júl. 3. 17:33
 35/42 anonim ***** válasza:
84%
"Kislányom, ha mindenképp szükséges magatokkal hoznotok a gyíkotokat, akkor amíg nálam vagytok tartsátok terráriumban. Ha szabadon engeditek a házamba, akkor nem jöhet veletek."
2022. júl. 3. 18:52
 36/42 anonim ***** válasza:
16%
van egy koztes megoldas. kicsit "feher hazugsag de segithet. egy alkalom utan mondd azt hogy valami kiutes jelentkezett a karodon (barhol) es az orvosod kerdezte van e valami haziallatod. elmondtad neki a gyikot az orvos azt tanacsolja "keruld a gyikkal a testi erintkezest" ezert megkered oket hogy amikor te bemessz hozzajuk tegyek be a terrariumba mert allergias vagy az allatra. egyebkent meg ha ezt nem akarod egyszeruen ragaszkodj hozza hogy csak az o szobajukban engedjek ki sehol masutt, mert felsz hogy veletlenul ralepsz vagy elesel azert hogy ra ne lepj egyikotoknek se biztonsagos. de tenyleg ne bantsd meg oket. en macskas vagyok 6 bentlako cicam van (egy nagy hazban elunk ketten a ferjemmel ) a cicaknak kulon szobajuk is van, de hozzank nem johet senki aki nem szereti az allatot kulonosen a macskakat. van ket baratnom aki viszont allergias a szorre es az egyik cica hosszu szoru ezert amikor vendegek vannak a cicak a szobajukban tartozkodnak es ez mar 20 eve bevalt gyakorlat nalunk. senki se sertodott meg es mindenki jol erzi magat nalunk;-))) Ja es ne nyiss a szobajukba kopogas nelkul.marmint ahol a gyik van;-))
2022. júl. 10. 17:37
 37/42 anonim ***** válasza:
82%

"csak az o szobajukban engedjek ki sehol masutt, mert felsz hogy veletlenul ralepsz vagy elesel azert hogy ra ne lepj"

Ha csak a saját szobájukban engedik ki, akkor is átmehet másik szobába, amikor kinyitják az ajtót... Pont erre találták ki a terráriumot.

2022. júl. 10. 17:41
 38/42 anonim ***** válasza:
65%
37. Vagy ha kinyitják az ajtót előtte megfogják, ha kimennek a szobából addig beteszik a terráriumba. Aki kintről menne ő pedig kopog és nem szalad ki a hüllő :D
2022. júl. 10. 22:03
 39/42 anonim ***** válasza:
75%
Hüllőre nem lehet allergiás valaki :D A szőr más :D
2022. júl. 11. 00:14
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

"A szőr nélküli állatok (például halak, hüllők) ritkábban okoznak allergiát."

Ritkábban, de azért okozhatnak.

[link]

2022. júl. 11. 09:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!