Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányomék mindig magukkal...

A lányomék mindig magukkal hozzák a háziállatként tartott gyíkjukat ha eljönnek, ami kellemetlen nekem mert írtózom tőle és higiénikusnak sem tartom. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Messze laknak, ezért általában 2-4 napra jönnek, itt alvással, ezért mindig hozzák magukkal a gyíkot is. A ketrecével együtt hozzák, de náluk ahhoz van szokva, hogy szabadon van, úgyhogy a szobájukban mindig kiengedi a vőjelölt, de nagyon fürge az állat és nyílik az ajtó rögtön kilövi magát és beszaladgálja a lakást. Egyik reggel mentem be hozzájuk és az ágynemű tetején aludt, amit szintén nem szeretek. A vőjelölt mellé bárhová felmászik, a kanapéra a nappaliban, a kerti hintaágyra , megy utána a konyhába is. Neki nagyon fontos az állat, ezért természetesen nem akarom megbántani, de én irtózom attól, hogy egy hüllő mászkál a lakásban.

2022. júl. 3. 11:07
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
55%
Beteg dolog gyíkot tartani háziállatként, de miért nem mondod meg nekik őszintén, hogy téged ez zavar? Én biztos nem enedném, hogy hozzák, ráadásul egy gyík tök jól elvan egyedül is, akár hetekig is kaja nélkül, szóval nyugodtan otthon is hagyhatják. Szóval nyisd ki a szádat és mondd meg nekik, ennyire egyszerű.
2022. júl. 3. 13:14
 22/42 anonim ***** válasza:
88%

A kérdező nem akarja megbántani a fiatalokat. Fél, hogy akkor megsértődnének és hosszú hónapokig nem jönnének.

Pedig, muszáj velük - inkább a lányoddal - közölnöd ezt a kellemetlen problémát!

2022. júl. 3. 13:30
 23/42 anonim ***** válasza:
30%
Hopp, nyitva maradt az ajtó! Bocsesz.
2022. júl. 3. 13:35
 24/42 anonim ***** válasza:
85%

Ezt egy könnyed beszélgetéssel le lehetne rendezni. Nekem ugyan nincs semmilyen háziállatom, de van ismerősöm, aki két gyíkot is tart, teljesen tiszta állatok, ebből nem volt még problémája soha. Valahol megértem, hogy magukkal viszik, hiszem könnyen szállítható állat, és ha napokra mennek valahova, akkor jobb mint otthon hagyni és remélni hogy semmi nem történik ameddig egyedül van. Viszont figyelembe kellene venniük, hogy neked viszont nem tetszenek annyira ezek az állatok. Egy gyík nem olyan nagy mozgó állat mint egy kutya, túl fogja élni (sőt szerintem észre sem venné) ha addig a ketrecben van ameddig nálad vannak a lányodék.

"Egyik reggel mentem be hozzájuk"

Ideje lesz rászokni a kopogásra. Részben a gyík miatt, hogy ha a szobában ki is engedik, ha kopogsz, visszateszik a ketrecbe mielőtt nyílik az ajtó, másrészt nehogy akció közben nyiss rá a lányodékra :D

Legközelebb, ha jönnek, csak beszéld meg velük, hogy ha nagyon akarják, hozzák a gyíkot, viszont nem engedhetik ki.

2022. júl. 3. 13:38
 25/42 anonim ***** válasza:
86%
Azt akartam írni, mint a 12-es. Ők is megérthetik, hogy te nem szereted, hogy ott mászkál mindenfelé. Vigyék magukkal és maradjon kizárólag a szobájukban ne az egész lakásban legyen szabadon. Az ágyneműt meg úgyis kimosod amikor haza mentek.
2022. júl. 3. 14:02
 26/42 anonim ***** válasza:
40%

Igaz, de akik ennyire imádják az állataikat, gyakran nem értik meg, mi a probléma... Nem ritka eset, hogy ilyen esetekben úgy megsértődnek, hogy hónapokig nem hallani felőlük!

Az is lehet, hogy a vőjelölt sértődne meg és azért lenne hiszti...

Gondolom, a lányod értelmes és lehet vele erről tapintatosan beszélni.

2022. júl. 3. 14:34
 27/42 anonim ***** válasza:
36%
Nem olvastam el a kommenteket... De ennél nagyobb bajod az életben sose legyen 😀
2022. júl. 3. 15:01
 28/42 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem mindegy már, hogy első alkalommal nem lett jelezve. Ki tudja miért nem lett. Most viszont az aktuális érzelem az, hogy nem tetszést vált ki a kis állat jelenléte. Őszintén jelezni kell szerintem a határokat, hogy nem szeretnéd.

"Neki nagyon fontos az állat, ezért természetesen nem akarom megbántani, de én irtózom attól, hogy egy hüllő mászkál a lakásban." Ha kifejezed az érzéseid ezzel kapcsolatban nem őket utasítod el, nem az ő személyük ellen irányul, hanem egész egyszerűen megosztod az ezzel kapcsolatos viszolygásod. Szerintem így tiszta. Valakinek belefér, hogy pl kis állattal alszik, valakinek nem fér bele. Itt nem azt kell nézni, hogyha másnak belefér, nekem miért nem fér bele? Mindenkinek meg vannak a határai, nem vagyunk egyformák.

2022. júl. 3. 15:52
 29/42 anonim ***** válasza:
14%
Szerezz be egy macskát, vagy egy rendes kutyát, aztán az majd rendrevágja a vejed gyíkját.
2022. júl. 3. 15:54
 30/42 anonim ***** válasza:
79%
Írd ki a facebookon a kérdést, hogy "A vejem gyíkja szabadon van ha jönnek, de én nem akarom látni, mit tehetnék?" Szerintem hatásos lehet.
2022. júl. 3. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!