Hogyan fogadjam el, hogy nem érdeklem a családomat?
Furcsa a kapcsolatom a családommal, néha olyan mintha nem is lenne családom. Úgy érzem érzelmileg sosem kaptam meg tőlük amire szükségem lett volna, nálunk sosem volt meg az a bizalmas, bensőséges, szeretetteljes családi közeg. Például szinte egyáltalán nem is beszélünk egymással, maximum ilyen általánosabb témák kerülnek elő (mint mondjuk az időjárás vagy politikai, közéleti dolgok), de semmi személyes, magánéleti kérdés. Vagy például nálunk nincsenek közös családi programok sem, ez alatt pedig nem csak nyaralásra vagy ilyen nagyobb kaliberű dolgokra gondolok hanem egy egyszerű közös vacsora, filmezés vagy hasonló sem fordul elő. Vagy legalábbis én ezekből a családi összejövetelekből (ha néha voltak), mindig ki voltam hagyva. Mindig ez jellemezte a családunkat, tehát így nőttem fel, fiatalabb koromban sem érdekelte őket, hogy mi van velem, hogy vagyok stb., és sok mindenben egyáltalán nem számíthattam rájuk.
Gyerekként és tiniként nagyon nehéz volt, mert azt éreztem magamra vagyok hagyva, nem számíthatok senkire, nem foglalkozik velem senki, senki nem szeret stb., de ez igazából még ma is bennem van csak már másképp gondolok rá. Ugyanakkor még mindig zavar, hogy egy csomó dolgot senkivel sem tudok megbeszélni, nem kérhetem ki a családom véleményét bizonyos kérdésekben vagy egyáltalán csak a tudat, hogy nem vagyok számukra fontos, nem érdeklem őket. Különösen rosszul érzem magam mikor látom, hogy más családok mennyire másképpen élnek. Például a barátaim is nagyon sok időt töltenek a családjukkal, beszélgetnek, nyaralnak, kirándulnak, társasoznak, filmeznek, sütögetnek stb., vagy rendszeresen beszélnek telefonon. Ők például nem is értik az én helyzetemet, én pedig már inkább szégyellem mások előtt mert kaptam már negatív megjegyzéseket (ugye sokaknak az jön le, hogy ez milyen unalmas stb. vagy biztos velem van valami baj, ami miatt nem kíváncsiak rám). Azt is kellemetlennek éreztem mindig mikor például a barátaim áthívnak magukhoz, mert én ezt nem tudom viszonozni, hiszen a családom rám sem kíváncsi nemhogy a barátaimra.
23/L
Jaj szegenykem :( az én családom is elég hasonló, és nekem is nagyon szívszoríto látni, mennyire másképp működnek más családok.
Hát ez van sajnos :( remélem lesz egy olyan saját családod, ami ezt a hianyt betölti majd <3
Ez valóban nehéz dolog, sőt. Nagyon sajnálom, hogy ilyenek a rokonaid. Esetleg ezt próbáltad már jelezni nekik? Nem tudom segítene e, de talánrávilágítana bizonyos - talán számodra eddig észrevétlen - nézőpontra.
Viszont! A barátos részre reagálva, ha a barátaid előtt ezt kínosnak érzed és még csak meg sem értenek, segítenek vagy vígasztalnak, én azon is elgondolkznék, vajon igazi barátok e. Hiszen látod, vad idegenek is képesek pár megértő szól szólni.
Örülj neki, engem rendszeresen fejbevertek a sörösüveggel és már akkor elkezdték az ordítást amikor még be se léptem a lakásba.
Támaszkodj a barátaidra mert összetartóbbak tudnak lenni mint a rokoni kapcsolatok.
9. A családhoz nem kell gyerek. Nekünk sem lesz. A párom és a legjobb barátom viszont teljes mértékben kitölti a család helyét az életemben, legalábbis az emberi részét, mert pár cica még hiányzik :)
Amikor ott van körülötted egy olyan ember, akiben maximálisan bízhatsz és tuti nem hagy ott a szarban, na akkor van családod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!