Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik így velem?...

Miért viselkedik így velem? Velem van a probléma? Lentebb kifejtem.

Figyelt kérdés

Úgy érzem mintha velem lenne a probléma.. Anyukamrol lenne szó.

Minden kapcsolatom alatt keresi a rossz dolgokat, amikor kapcsolatban is vagyok akkoris azt mondja hogy "Xy jó lenne vőnek". (Nem ismeri, csak kijelenti.)

Neki elvárás az iskolázottság, nekem mégsem sikerült egyetemre bejutnom. Szerintem azt sem bánná ha a párom pénzes lenne és gazdag, de nekem ez nem számít.

Szerinte nekem mindig fontosabb a kapcsolatom mint ő.

Igazából nagyon sok minden zavarja. Az is hogy játszom, pedig általában napi 2-3 óra a maximum, mivel dolgozom és sportolok. Azt mondja számítógép függő vagyok, pedig nem. Nem remegek ha nem jatszhatok, van hogy napokig kihagyom ha a pihenés kárára menne. Az is zavarja ha sorozatot nézek párommal, mert a gépet nyomom (mivel azzal kompatibilis a gamer fejhallgató, laptoppal nem) és akkor sem vele vagy a háztartással foglalkozom.

Szóval igazából mindenben tud találni hibát, amit csinálok. A sportot is simán megszólja, ha nem vagyok otthon és egy óránál többet vagyok el sportolni.

Ha elmegyek itthonról a páromhoz (messze lakik) akkor azt sérelmezi hogy én sosem vagyok otthon, stb. "Dugni tudtok".

Most is választás elé állított hogy vagy a család vagy a párom. Miért kell választás elé állítania ha a párom lesz a leendő családom?

Mit tudok tenni szerintetek? Mi lenne a megoldás? Hogy tudnám ezt pszichológiai szinten orvosolni?

Neki nincs párja és a családdal sem vagyunk jóban. Többen azt mondták hogy a mentalitása miatt.

Ha nem családról van szó, mással kedves és intelligens. Nagyon is okos, szakmájában nagyon jó és a toppon van. Mit tegyek?

- egy huszonéves lány

2022. jún. 30. 11:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Költözz el minél hamarabb. Erre nincs más megoldás.
2022. jún. 30. 11:29
 2/18 A kérdező kommentje:
1. Pénz kérdése, de sajnos még tanulok :/
2022. jún. 30. 11:32
 3/18 anonim ***** válasza:
69%
Ha egyetemista vagy akkor esetleg koli, amíg nem tudsz elköltözni?
2022. jún. 30. 11:33
 4/18 A kérdező kommentje:

3. Nem egyetemen tanulok, hanem OKJ. :(

Még annyit hozzáfűznék a kérdésekhez, hogy nem mindennap ilyen és nem 100%-ban, inkább 50-50 arányban vagy 60-40, a 40 az este és reggel, amikor otthon vagyunk. De nem mindennap.

2022. jún. 30. 11:35
 5/18 anonim ***** válasza:
18%

"Minden kapcsolatom alatt keresi a rossz dolgokat, amikor kapcsolatban is vagyok akkoris azt mondja hogy "Xy jó lenne vőnek". (Nem ismeri, csak kijelenti.)"

Én itt elakadtam. Miért a rossz keresése az, ha azt mondja a párodra, hogy jó lenne vőnek. Az pont a jó keresése.

2022. jún. 30. 11:55
 6/18 anonim ***** válasza:
74%

5

Nem a párjára mondja...

2022. jún. 30. 12:30
 7/18 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ha tényleg zavar a viselkedésé akkor ülj le vele (egy JOBB PILLANATÁBAN) és a saját szavaiddal mond el neki azt amit nekünk, azaz, hogy zavar az amikor igazságtalanul bánik veled és kéretlen tanácsokat ad.

Elmondhatod még neki azt is, hogy amikor az ember nem kéri ki mások tanácsát, hogy mit hogyan csináljon, milyen fiút válasszon, szóval ha beleszólnak az életébe akkor az egy VERBÁLIS ERÖSZAKOSKODÁS.

Mond el még neki ha ezek után sem látod az értelmet az arcán, tekintetén, hogy ANYÁM elrontod a napomat amikor a saját sikertelenségedet rám vetíted.

Mondd el neki, hogy jenleg amit csinálsz akivel vagy stb stb az neked jó és azt szeretnéd.

Mond még el azt is neki, hogy a saját utadat akarod járni, s nem akarod, hogy mások félelmeivel élni az életedet és ha nem bánja akkor inkább a saját hibáidból tanulnál azt nem feltétlen kell mondani, hogy a te életvezetési tanácsaid ide vezettek akkor valamit csak nem tudsz jól.

Az a lényeg, hogy kommunikál vele és nem kell egy alkalommal mindet elmondani neki, de érdemes lehet szépen mindent tisztázni vele.

SOK ember azt hiszi, hogy azzal, hogy kéretlen tanácsokat oszt hű de jó fejek közben meg azon kívül, hogy megmondja, hogy "szerinte" mi a jó az csak nézőpontkérdése.

Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szüksége a szeretetre.

("Dan Millman")

2022. jún. 30. 12:42
 8/18 A kérdező kommentje:

5. Nem a páromra mondja, hanem másra, aki NEKI megfelelő. Nem értem, a páromnak miért neki megfelelőnek kellene lennie?

Mostani párommal több hónapja együtt vagyunk. Egyetemen tanul, okos és vicces. De sokszor szól neki hogy jaj hát ezt meg ezt azért ne mondja. Oké, amikor nálunk vagyunk, az övé a ház, de már ezt is mondogatja, kellemetlen.

Plusz mindig a nyakunkban lóg, ha ott vagyunk. Bár ha én vagyok csak otthon, akkoris. Mindig ad valami feladatot és ha nincs meg, akkor én nem segítek neki semmiben.

2022. jún. 30. 12:55
 9/18 anonim ***** válasza:
95%

Hja és szerintem ne hallgass az első válaszolóra, hogy menekülj el anyudtól.

Szerintem próbáld meg vele tisztázni a helyzetedet, érzéseidet, ... aztán ha azok után sem megy akkor kérd meg, hogy ha nem muszáj akkor ne szóljon hozzád és a csend majd TALÁN jobb beletásra láttatja vele, hogy megtanuljon rendesen viselkedni a lányával.

Ne menekülj el semmilyen kényes helyzetből, konfliktusból az életed során csak akkor ha életveszélyben vagy és menteni kell az életedet. Mindenbe apró és nagy helyzetbe állj bele 100% -ig, de ne úgy, hogy közben nyomkodod a telefonod az egyik kezeddel vagy filmet nézel közben hanem fokuszálj HIGGADTAN A problémára és próbáld meg megoldani megérteni a másikat!

Milyen szánalmas az az életfilozófia, hogy bármi gondja van akkor menekül, az ilyen emberek a legrosszabb fajták akik még hátba sem mernek szúrni hanem álandóan mennek és az egész életük ebből áll, hogy minden elől menekülnek.

A megpróbáltatások tesznek emberré, minél keményebb helyzeteken mentél keresztül annál keményebb leszel.

Ez, hogy az anyáddal van egy ilyen apró afférotok simán orvosolható kommunikációval, nem kell elszökni.

Tisztázzad vele, hogy mit szeretnél és ha nem tetszik neki akkor mondd el neki azt, hogy jól van, de azért szépen fogadja el, hogy ezt a fiút választod, ezt a sulit végzed, ezt eszed s iszod. Nem kell szeretnie de normálisan viselkedjen.

2022. jún. 30. 12:56
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

Sok szülő a gyereke életét azzal vágja taccsra(ha tudja), hogy amit ő nem ért el azt a gyerekére erőlteti. Pld. anyád elvált nincs jó keresete, jobb helyen szeretne élni ebből az következik, hogy anyád rád erőszakolhatja azt, hogy legyen diplomás(RANDES pasid)miért?,

azért hogy ne kerülj abba a helyzetbe amibe ő.

(ezt hanem rosszból teszi hanem ösztönből)

Ha neki pld. nem sikerült bejutni a az egyetemre akkor rád fog telepedni, hogy juss be az egyetemre, miért? Azért mert akkor jobb munka lehetőségeid/ bérezésed lesz és feltételezése szerint nem oda lyukad ki az életed ahova az ővé.

(ezt hanem rosszból teszi hanem ösztönből) Mindenki csak a saját fejéből lát ki, nagyon kevés az az ember aki más fejével tud gondolkozni ezért van ennyi probléma még családon belül is.

Jegyezd meg, hogy ha valakivel jóban akarsz lenni akkor értened kell őt.

Ezért is NAGYON FONTOS, hogy milyen embereket választasz magad mellé mert ahogyan ők gondolkodnak az hatással lesz rád, s csak idő kérdése, hogy milyen gyorsan fogsz úgy viselkedni, gondolkozni ahogyan ők.

(de hát ez egy olyan szint ahova emberek többsége az életük végéig sem jut el azt hiszi, hogy egyetlen igazság van ami az ő fejében született meg és igazából igaza is van mert az ő élete, ismeretei, tapasztalatai szerint az a legjobb, igazság de nem a te fejed szerint, hanem az övé szerint.)

2022. jún. 30. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!