Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám valami trauma miatt...

Apám valami trauma miatt viselkedik így?

Figyelt kérdés

Felteszek neki egy egyszerű kérdést, hogy pl meg tudunk e csinalni valamit ami kb 5 perc lenne?

Erre ő ahelyett, hogy azt mondaná, hogy "Nem", nyugodt hangvétellel

Felhúzza magát és érezteti velem, hogy mégis, hogyan merek bármit is kérdezni, hogyan nem tudom, hogy ő neki mennyi dolga van egész nap..

A válasz ez volt "[A nevem], nekem ezt és ezt meg kell még ma csinálnom, nem jó nem érek rá.. nem kérdezz tőlem ilyet ...stb.."

Ezt így emelkedő hangvételen úgy, hogy a 3. szótok kezdve már kiabál

Ilyenkor elmegy a kedvem, hogy hozzászóljak egy pár napra, ez kb heti rendszerességgel történik meg, ma 2 ilyen eset volt, mind a 2x egy ártatlan kérdés volt amiben szerintem teljesen irreális azt feltételezni, hogy ismernem kéne az ő oldalát, de ő elvárja

2022. jún. 23. 21:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem volt régebben ilyen, akkor magas a vércukra, azért hisztizik.
2022. jún. 24. 10:20
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
"Apa, visszatérő élményem, hogy ideges leszel ha hozzád szólok. Tudnék valamit máshogy csinálni, hogy ez megváltozzon? Tudok segíteni a munkádban? Vagy csak simán ne szóljak hozzád?"
2022. jún. 24. 10:43
 23/25 A kérdező kommentje:
22es igen de akkor meg jon ez hogy elszegyelli magat, kicsit elgondolkodik majd elrohogi es azt mondja hogy "hat nem vagyok tokeletes".. Es ha ezt en tenyleg kiakarom targyalni akkor meg jon az hogy tulerzekeny vagyok
2022. jún. 24. 13:28
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

#23 De azért itt már elindultatok az ok felé.

"Es ha ezt en tenyleg kiakarom targyalni akkor meg jon az hogy tulerzekeny vagyok" - ne a te szempontodból vidd tovább a beszélgetést itt, hanem az övéből. Mondd azt, hogy senki nem várja tőle, hogy tökéletes legyen, te sem, csak szeretnéd megérteni, hogy miért reagál ilyenkor így.

2022. jún. 24. 21:59
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen! Meg kell probalni! Mukodhet! Velem az anyam csinalt hasonlot! Ha sirtam, kinevetett, megalazott gyakran tarsasagban. Mindent megprobaltam. Hiaba. Ezek a koborlo lelkek. En mar lezartam. 40 evembe kerult. Nem tudsz rokont bevonni, akit szeret?
2022. aug. 3. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!