Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Esküvőre kölcsönadni a gyerekü...

Esküvőre kölcsönadni a gyereküknek?

Figyelt kérdés

Vőlegényemmel idén ősszel fogunk házasodni. Nem akarunk nagy esküvőt, csak szűk körűt, de a mai költségek mellett ez is bele fog egy millióba kerülni.

Mindkettőnknek még csak néhány év munka áll a háta mögött, annyit nem tudtunk félretenni, amiből ez zsebből fizethető lenne.

Amin én fennakadtam, azok a saját szüleim: az ő filozófiájuk, hogy mindenki keresse meg a saját szükségletére valót, én is, erre neveltek. Az esküvőben bőven tudnának minket támogatni, mégis úgy gondolják, hogy vagy

1. legyen csak kb 4 ember jelen vagy csak polgári szertartás*

(* mi templomit is szeretnénk, ami sem 0 ft, így első opció kizárva)

2. vegyünk fel banki kölcsönt

3. ők adnak, de az kölcsön lesz, szerződést írunk és (nyilván banknál kedvezőbb kamatokkal, de) visszafizetjük nekik.

Nem akartam tőlük soha ezt követelni, meg semmi más, nagyon szeretem őket, de mikor beszélek ismerősökkel, olvasgatok itt, és azt hallom, hogy a család segített nekik ebben, elgondolkodom, az én szüleim ennyire fukarak? Nem arról van szó, hogy nem telik rá, az teljesen érthető lenne, de ha nekem telne rá és az egy szem gyermekem menne férjhez, én nem kölcsönt adnék neki... rosszul esett, na, mintha nem szeretnének, hanem nekik egy “befektetés lennék”, vagy nem is tudom mi.

És ezzel szemben a párom szülei meg szó nélkül segítenek majd, állják nekünk és nem kölcsönbe a költségek felét, pedig az én családomnák szerényebben élnek.

Mit gondoltok fura a szüleim hozzáállása vagy én látom rosszul?

Ha gyerek vagy, neked segítettek a szüleid?

Ha felnőtt, segítettél/ fogsz a gyerekednek?

2022. jún. 23. 16:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/157 anonim ***** válasza:
90%
Elég fukarnak tünnek, de ha egesz eletukben még egy gombóc fagyin is spóroltak nem meglepő a viselkedés. Nem kötelesek segíteni, én mondjuk segitenék a gyereknek de nem vagyunk egyformák. Ha anyósék tenyleg szívből segítenek fogadjátok el. A szüleid meg hagyd, nem ér annyit. Hidd el sokkal jobban fog esni amit magatoknak fizettek ( vagy szeretettel kaptok) , nem éri meg a penzen ruzgózni. A kölcsön sem kellene tőlük, inkább mennék bankba.
2022. jún. 23. 18:25
 62/157 anonim ***** válasza:
77%

"Évente több nyaralás, több síút, ezek mind hitel nélkül."

Ezek után igencsak hihetetlen az olcsó fagyos történet.

De továbbra is, ha házasodni akarsz, akkor teremtsd meg az anyagi feltételeket hozzá.

2022. jún. 23. 18:26
 63/157 anonim ***** válasza:
77%

Ha megtehetném, én részemről segítenék a gyerekemnek anyagilag is, sőt, remélem együtt terveznénk és megosztaná az örömét velem.

Viszont saját magam részéről sose várnám el a saját szüleimtől, hogy beleadjanak az én esküvőmbe (más kérdés, hogy olyan típusúak, hogy onnantól kezdve mindennek pontosan úgy kéne ott zajlania, ahogyan ők jónak látják és mivel eddig mindig mindenbe belekötöttek és még a kákán a csomót is típusúak, a végére már olyan idegállapotban lennék, hogy abból bizony nem lenne esküvő... szóval kifejezetten nem akarnám, hogy egy fillérük is legyen benne). Én pont azért, mert ez egy egyszeri esemény, nem sietném el: kivárnám a megfelelő pillanatot. Amikor anyagilag is telik olyanra, amilyet szeretnék, és érzelmileg is ott tartok a párommal. Nekem az sem volna ellenemre, hogy évekig jegyben járjunk emiatt.

2022. jún. 23. 18:30
 64/157 anonim ***** válasza:
78%

Nekem pár éve adtak a szüleim ajándékba 12 millió forintot lakásvásárlásra. De ilyen baromságra, mint esküvői pénzszórás biztos nem adnának és ne is adjanak. Nem az esküvő baromság, hanem hogy ez pont olyan fajta szórakozás, amire mindenki keresse csak meg magának a pénzt. Minthogy nyaralásra sem adnak pénzt.

Jó buta vagy egyébként már csak azért is, mert sokan szokták így csinálni, hogy kicsiben megesküsznek a városházán, aztán később (akár évekkel) megújítják a fogadalmukat templomban, amikor már arra is van pénzük.

2022. jún. 23. 18:31
 65/157 anonim ***** válasza:
87%
Tartsátok meg a hivatalos verziót a szülők (és ha vannak akkor testvérek társaságában), a lagzit meg halasszátok el, ameddig nem lesz rá pénzetek. Valahol értem a problémádat, viszont már felnőtt ember vagy, nem támaszkodhatsz arra, hogy a szüleid besegítenek az anyagiakba. Ha nem akarnak, akkor sajna ez van. Ahogy valaki már írta: addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Ne más pénztárcájából akarj gazdálkodni, mert más pénzével te nem rendelkezel, ahogy most is látszik abból, hogy ők nem szeretnének csak úgy pénzt adni.
2022. jún. 23. 18:33
 66/157 anonim ***** válasza:
16%
Mond meg nekik hogy a saját kajájukat azért fizessék, vagy ha nem akkor nem kell jönni. Ha meg véletlen mégis jönnének, ülhetnek a többi vendéggel, míg az anyósék a főasztalnál ülnek veletek.
2022. jún. 23. 18:34
 67/157 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon furcsa a hozzáállásotok.

Az én ismerőseim körében főleg ahol jobb módú a szülő, örülnek az esküvőnek a szülők és akarnak is bele adni. Biztos hogy segítenék fizetni a gyerekem esküvőjèt, úgy meg még jobb ha a másik család is segít. Nem luxusesküvőt, de biztos hogy ez lenne az a dolog amire örömmel és szívesen adnék pénzt.

És az én szememben egy esküvő nem bulikázás, mint ahogy írtàk itt. A tinédzserek bulikàznak. Az esküvő azért komolyabb dolog.

Kérdező te meg ne kérj pénzt ha ilyenek. De azért elmesélném a szüleimnek hogy a másik család mennyivel járul hozzá. Szerintem ez a te szüleidre nèzve szégyen az én szememben. Ha kenyérre sem telne az más, de így gáz.

A kölcsönük sem kellene, dugják fel maguknak inkább a bank.

Az én apám is sóher de az esküvőmnél normális keretek között kitett magáért.

2022. jún. 23. 18:36
 68/157 anonim ***** válasza:
42%

*átlag gyikes hazitroll*

** Örülj hogy nem fizettetik ki veled mikor gyerekkent elvittek a vidamparkba! És egyszer 3 grammal több vajat tettek a piritosodra is! Itt az idő hogy megtanuld a pénz értékét!! ***🏦🏦🏦

2022. jún. 23. 18:39
 69/157 anonim ***** válasza:
59%
Nahát, mindenkit lepontoznak, aki támogatni meri a gyerekét, vagy felveti, hogy ez is egy opció. Tipikus gyk.
2022. jún. 23. 18:43
 70/157 anonim ***** válasza:
14%
71-es! És aki annyira vehemensen támogatná a kérdezőt, az a legfukarabb a saját gyerekével... általában.
2022. jún. 23. 18:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!