Mi a véleményetek arról hogy bizonyos szülők nem engednek a gyereküknek semilyen házi állatot?
Sajnos több helyen olvasom hogy a gyerek szeretne és tényleg nem kisgyerekről van szó kB 12 évesek vagy akár idősebbek.
Van aki a zseb pénzéből venné diák munkákból és mindent állna de a makacs szülő nem engedi. Se kutya se macska még csak egy kishalat se mer. Vagy hörcsög vagy valami.
Kérdem én az ilyen szülőnek minek gyerek...
Egyébként nekem volt és van is minden saját pénzből. Csirkéim és két kacsa. És ez az állomány csak nőni fog. Jövőhéten hozzák a kecskét. De kisebb koromban is voltak nyulaink meg minden.
És aki azzal jön hogy költözzön el és lehet neki akkor kérdem én mikor költözzön el 18 éves korig nem tud. Aztán meg a sulik stb.
Aztán meg max csak albérletbe mehet ott megint rizikós az állat tartás sajnos. Tehát ott van hogy X éves és nem volt boldog gyermekkora.
Szerintem fontos egy gyerek egészséges fejlődésében ha kaphat állatot ha szeretne.
Meg egyébként is örülni kéne neki hogy nem okos telefont kér.
Szerintem igazad van. A felelősségre tanítás a nevelés része.
Nem akarják takarítani és gondozni az állatot. Megvan a véleményem az ilyen szülőkről. Én is anya vagyok, és a gyereknek lesz állata, amint elég nagy lesz hozzá, hogy tudja értékelni.
"Kérdem én az ilyen szülőnek minek gyerek..."
Röviden válaszolva komplett idióta vagy, ha szerinted nem való valakinek gyerek, mert nem akar neki háziállatot venni.
1, Nem mindenki szereti az allatokat.
2, Aki szereti az állatokat se feltétlenül akar a lakásába egyet.
3, A 12 éves nem feltétlenül látja át, hogy a cukimuki kiskutyából egy nagy kutya lesz és naponta minimum háromszor le kell vinnie sétálni es a kutyaxart osszeszedni.
4, Egy állat tartása nem olcsó. Felszerelések, élemiszer, oltások, allatorvos. Ezt nehézen fedezi diákmunkabol, Pláne hogy 16 éves kora előtt nem dolgozhat.
5, Majd én, a felnőtt, eldöntöm, hogy a saját lakásomban akarok e állatot tartani.
3!
Így van. Az én gyerekem is kikönyörögte anno a macskát meg a kutyát. A macskával csak játszik neha, enni sose adott neki, takarítani sosem takarított utána. A kutya szinten, itt napi egy 2 perces seta az, amire hajlandó, aztán le van xarva.
Ja, mert minden okos anyuci jövőbe látó, hogy a gyerek nem foglalkozik vele biztos.
Mi sose hanyagoltuk el az állatokat!
A vicc az egészben, hogy ezeknek a nőknek van több gyereke, és imádják a nagyobbra lőcsölni. Persze arra muszáj vigyázni,de állatot nem bíznak rájuk.
Szánalmas.
A szülő dolga nevelni a gyereket és állattartás előtt lefektetni a szabályokat. "Ha te szeretnéd kisfiam, neked kell gondozni is. Úgy, ahogy mindennap fogat mosol, mindennap te fogsz neki enni adni stb." Így azt nem igazán értem, hogy nem csinálja a gyerek. Nyilván nem lesz kedve hozzá de fogat mosni, felöltözni, beágyazni, lefeküdni sincs kedvük sokszor és mégis megteszik, mert muszáj.
Mindazonáltal szerintem is hasznos a fejlődés szempontjából egy állat, de érthető, ha valaki nem akar. Ettől nem lesz rossz szülő. Még ha a gyerek teszi is a dolgát, biztos, hogy újra és újra figyelmeztetni kell ra eleinte, ami plusz energia, konfliktusforras. Orvoshoz vinni csak a szülő tudja, és anyagilag is pluszt jelent. Ha meg meghal (hörcsög pl nem el túl sokáig), vigasztalni gyereket, szinten próbatétel.
Szóval van egy csomó plusz érv mellette, de van annyi mínusz is, így ez minden család saját döntése, senki nem lesz ettől jobb, vagy rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!