Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy bizonyos szülők nem engednek a gyereküknek semilyen házi állatot?

Figyelt kérdés

Sajnos több helyen olvasom hogy a gyerek szeretne és tényleg nem kisgyerekről van szó kB 12 évesek vagy akár idősebbek.

Van aki a zseb pénzéből venné diák munkákból és mindent állna de a makacs szülő nem engedi. Se kutya se macska még csak egy kishalat se mer. Vagy hörcsög vagy valami.

Kérdem én az ilyen szülőnek minek gyerek...

Egyébként nekem volt és van is minden saját pénzből. Csirkéim és két kacsa. És ez az állomány csak nőni fog. Jövőhéten hozzák a kecskét. De kisebb koromban is voltak nyulaink meg minden.

És aki azzal jön hogy költözzön el és lehet neki akkor kérdem én mikor költözzön el 18 éves korig nem tud. Aztán meg a sulik stb.

Aztán meg max csak albérletbe mehet ott megint rizikós az állat tartás sajnos. Tehát ott van hogy X éves és nem volt boldog gyermekkora.

Szerintem fontos egy gyerek egészséges fejlődésében ha kaphat állatot ha szeretne.

Meg egyébként is örülni kéne neki hogy nem okos telefont kér.

2020. jún. 9. 05:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
99%

Egy kisállatnak vannak igényei, hogy megfelelő legyen a tartása, amit nem mindenki tud megengedni magának.

Ha JÓL akarja tartani, akkor pl. egy kutya luxus, ami a költségeket illeti, nem mindenkinek fér bele anyagilag.

Persze lehet maradékkal is etetni, meg az élősködő védelmet letojni, de az tényleg jó egy állatnak? Nyilván nem.

Az állattartás ennél összetettebb.

2020. jún. 9. 06:54
 12/76 anonim ***** válasza:
97%

6!

Nem, sajnos nem latok a jövőbe, különben nem lenne most egy ma csak meg egy kutya a házban. Nem kellene a macskaxart lapátolnom minden reggel és a kutyaxart szedegetnem naponta háromszor. Nem kellene kb egy vagyont kiadnom a macska kajára, mert a finnyás kis dög csak az adott márkát eszi meg, nem kellene évente oltatni hordani a kutyát és nem kellene utána adót fizetnem sem. De sajnos nem láttam már akkro sem a jövőbe

2020. jún. 9. 06:57
 13/76 anonim ***** válasza:
95%

10!

"Így azt nem igazán értem, hogy nem csinálja a gyerek. "

Nos, az enyém csinálta. Egy darabig. A macska wcbol kiszedett egy darab kakit, a többit "nem látta". Enni adni "elfelejtettem", "azt hittem te már adtál neki" és "nem volt szerintem éhes" volt a válasz. Nos, miután meguntam hogy a macska a virágaimat használja wcnek és egész éjjel nyivákol, kénytelen voltam én etetni és takarítani a wcjet.

A kutya: "későn ébredtem fel, nincs időm már kivinni", "nagyon rosszul erzem magam kivinnéd", "elfelejtettem kivinni" és "azt hittem kivitted" volt a válasz. A kutya természetesen a szőnyegre végezte a dolgát. Nyilván ezt is nekem kellett megoldani.

2020. jún. 9. 07:04
 14/76 anonim ***** válasza:
10%

Ezek aztán tényleg érvek.

Marha jól nevelhettétek a gyerekeket, ha egy állatot nem képesek gondozni.

Én mindig elláttam a saját állataimat! Erre neveltek, hogy az az állat nekem van kiszolgáltatva, bánjak vele rendesen.

Akinek a gyereke lesz*&rja, az a saját nevelési kudarca.

2020. jún. 9. 07:04
 15/76 anonim ***** válasza:
12%

Az a véleményem hogy a legtöbb esetben a szülő vagy önző vagy szimplán fél mindentől ami számára új.

A költözzön el egy elég szánalmas érv és hülyeség is.

Mondjuk az hogy elvárom a még tanköteles gyerekemtől hogy a zsebpénzéből gondozza az állatot szintén hülyeség.

2020. jún. 9. 07:10
 16/76 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk soha nem volt semmilyen állat még is felnőtt mind a négy gyerek. Lakásba amúgy is állatkínzás kutyát tartani.
2020. jún. 9. 07:15
 17/76 anonim ***** válasza:
97%

15!

De a tanköteles gyeremeknsiman elvárhatja, hogy én majd plusz munkát vállalok vagy lemondók valamiről csak azért, hogy neki legyen egy állatkája. Jaja.

2020. jún. 9. 07:16
 18/76 anonim ***** válasza:
90%

14!

Semmi osszefugges nincs a között, hogy jól van e nevelve a gyerekem és aközött, hogy képes e és akar e egy állatról gondoskodni.

2020. jún. 9. 07:18
 19/76 anonim ***** válasza:
99%

És ha az állat olyan beteg lesz, hogy súlyos 10 ezreket kell költeni rá, a gyerek a zsebpénzéből 16 alatt hogy fizeti ha még nem is dolgozhat? :) A kutyánk májelégtelen volt, volt olyan hónap mikor az orvosi kezelése 50-60 ezer forint volt...

De vegyünk csak egy kis hörcsögöt. Egy barátom hörcsögét műteni kellett, 30 ezer forint...

Az állatot nem elég megvenni, gondozni kell, és ezekre az aprócska-picike plusz kiadásokra is gondolni.

Szerintem jellemzőbb hogy a gyerek kikönyörgi a cicust/kutyust aztán egy héten egyszer foglalkozik vele...

Ha valakinek nem vesznek a szülei állatot, annak oka van. :)

2020. jún. 9. 07:18
 20/76 anonim ***** válasza:
14%

De, van összefüggés.

Aki úgy nevelte a gyerekét, hogy az képtelen felelősen gondoskodni egy állatról, az vessen magára.

Megnézheti milyen felnőtt lesz belőle, és a saját gyerekeiről hogy fog gondkoskodni.

Aki meg ebből azt szűrte le, hogy panelba, amiben a család is csak nyomorog, berakni egy kutyát, az megint nem tudom hol szocializálódott.

A szegények egy más téma. Akkor azt kell megérteni a gyereknek, hogy az a felelős döntés, ha akkor lesz állata, amikor teljes anyagi biztonságot tud neki nyújtani.

Viszont ezek szélsőségek. Akinek a kutyakaja gond, az ne vállaljon kutyát. Macskát se. Előbb tegye rendbe az életét, a gyerekre is költeni kell, szar érzés lesz mindig azt mondani, hogy nem.

2020. jún. 9. 07:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!