Hogyan tudnám ezt a lehető legkevesebb vitával elintézni?
Figyelt kérdés
Kezdeném azzal hogy 24 éves vagyok, barátnőm Ausztriában dolgozik, én menni akarok vele... viszont anyám annál jobban ellenzi a dolgot.Megpróbál közénk állni.Mindig azzal érvel hogy "ha baj van nincs kire számítson" holott apám dolgozik reggeltől estig...
Részben emiatt is akarnék külföldön munkát vállalni, hogy őket is tudjam segíteni anyagilag, de anyám rám van nőve...nem fogja fel hogy felnőttem, vannak saját döntéseim, amikor a tudtukra adtam a dolgot, apám mellettem állt, támogatott de anyám nagyon ellene volt.
Hogyan tudnám ezt értelmesen, normális körülmények között megdumálni vele?
2022. jún. 21. 11:05
1/12 anonim 

válasza:

Sehogy. Szokja meg. Ezt nem tudod nála észérvekkel elmagyarázni, ha tényleg annyira rád van nőve. Meg kell szoknia, bele kell törődnie.
2/12 anonim 

válasza:

Szerintem csináld ahogy jónak látod és majd kénytelen lesz elfogadni. Ausztria nincs messze. Magyarország melyik részén laktok? Ha a határ közelében, akkor igazán nem probléma néha meglátogatni őket de ha Budapesten laksz, még akkor is sima ügy.
3/12 anonim 

válasza:

Felnőtt vagy, majd elfogadja. Te sem éled az ő életét, ő se élje a tiédet.
4/12 anonim 

válasza:

Egyedüli gyerek vagy?
Nem akar / nem tud leválni rólad.
Menj! Itt az ideje, hogy felfogja, hogy nem a picifia vagy már...
5/12 A kérdező kommentje:
Igen, nincs testvérem, köszi a válaszokat!
2022. jún. 21. 11:17
6/12 anonim 

válasza:

Ha nem érti meg, akkor sajnos sok mindent nem tudsz tenni, kénytelen lesz megszoknia, hogy felnőttél és kimentél külföldre.
8/12 anonim 

válasza:

Anyád nem dolgozik, csak háztartásbeli?
9/12 anonim 

válasza:

Nem kell megdumálni. Összepakolsz és közlöd velük, hogy indulsz.
10/12 anonim 

válasza:

"ha baj van nincs kire számítson" - nem is azért van a gyereke, hogy élete végéig otthon/közelben lakjon, és ugorjon, hogy megoldja anyuka problémáit! Nem engedélyt kértél, felnőtt ember vagy, ha Ausztriába akrsz költözni, hogy ott élj és dolgozz, akkor menjél. Nem kell vele összeveszni, csak meg kell húzni a határokat. Jó, hogy ne már azért maradj otthon felnőtt létedre, hogy őt szórakoztasd, ahelyett, hogy a pároddal élnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!