Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 vagyok. Szüleim nagyon...

16 vagyok. Szüleim nagyon piszkálnak a nyári szünidő alatt, hogy egész nap matekoznom kell. Más is tapasztalt már ilyet?

Figyelt kérdés
(Szó szerinti értelemben értem az egész napot, reggel 8-kor reggelizek utána mivel 9-kor nekiállok a mateknak, és délután fél 7-ig kell matekoznom. 1 órakor van egy fél órám amikor ebédelek, és 7-kor már vacsora, és alvás. Fél nyolckor már legkésőbb ágyban kell lennem.Eljöttünk "pihenni" a Balatonhoz, és ma kell hazamenni, és még nem is mehettem le a strandra. Egész nap, (szó szerint) egész nap matekoznom kell. A táskámba, amit hoztam a nyaralásra szinte csak tanuláshoz szükséges cuccok vannak, például számológép, vonalzó, körző, feladatgyűjtemények. Apa indulás előtt leellenőrizte őket, nehogy véletlenül itthon maradjanak a matekkönyvek. Otthon is csak matek létezik egész nap. Nem értem a problémát, miért kell ennyit matekozni, amikor 4 vagyok matekból. Középiskola után úgyis dolgozni kell szerintem..
2022. jún. 21. 07:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Már megint a nyáron tanulós kérdező, új köntösbe bújtatott kérdéssel :D
2022. jún. 21. 10:08
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
én is már a Riemann integrált vettem át reggel 5 óta, most jönnek majd a mátrixok meg a valszám később. Ilyen ez a nyári szünet. Utána még főznöm is kell meg takarítani, ilyen a gyakorisok élete.
2022. jún. 21. 10:13
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Azt esetleg nem várják el a szüleid, hogy elalvás előtt erősen a matekra gondolj, hogy utána arról álmodj, és ellenőríznek éjszaka, hogy álmodban matekpéldákról beszélsz-e?
2022. jún. 21. 10:15
 24/29 anonim ***** válasza:
17%
Ha ez igaz, az szomorú, de felmerül bennem a kérdés - szerintem teljesen jogosan - hogy vajon mit is vár az itteni - teljesen önkéntes alapú - válaszadóktól a kérdező. Helyette senki nem tud tanulni. Mindenkinek magának kell megtanulnia mindent, amire neki a saját, adott helyzetében szüksége van. Ahogy helyettem se fordítja le sem az 5, sem a 200 oldalnyi fordítandómat senki se.
2022. jún. 21. 10:21
 25/29 anonim ***** válasza:
78%
24: legfeljebb azt várhatja, hogy tippeket kapjon ahhoz, hogyan kell úgy kamukérdést kiírni, hogy ne bukjon le vele rögtön az első kommentben... :-D
2022. jún. 21. 10:37
 26/29 anonim ***** válasza:
92%
Most nem te kaptad ajándékba a nyaralást a jó bizonyítvány miatt? Lehetnél kicsit eredetibb is.
2022. jún. 21. 11:01
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha igaz lenne se szólalnál fel a szüleid ellen. Én fos matekos voltam. De azért ennyit még nekem se szabott ki a reál náci apám.
2022. jún. 21. 11:06
 28/29 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk abberrált, diktatórikus szülők csakugyan léteznek, ez tény. Hallottam már olyanokról, akik azért is megbüntették a gyereküket, ha ötös alát vitt haza.
2022. jún. 21. 11:55
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

A nyár lényege 3 hónap kemény munka, vagy kemény tanulás, hogy megmutasd a tanároknak, barátaidnak mennyit fejlődtél az idő alatt.

Nálunk ez volt a szokás, sokan már 1-2 évvel előbbi anyagokat tudták mert megtanulták a nyáron. Mi így toltuk, mert a sulis időben (ami sokkal több idő) sokkal több időnk volt pihenni :D

2022. júl. 5. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!