Hogyha rájönnétek hogy a 17 éves gyereketek dohányzik, mit csinálnátok?
Ha megtudnám fiam/lányom dohányzik nem tiltanám neg és nem is kutatnék holmija között. Tapasztalatból mondom ez a legrosszabb megoldás. Engem is tiltottak mindentől a szüleim. Meg izgalmasabb volt csinálni. Úgy szólván milyen nagy menő legény vagyok aki nem engedi szülei beleszóljanak életébe. És bizalom is csorbult. Jobban eset volna megbeszélik velem. Szerencsére hamar megundorodtam a cigitől így sok rossztól megóvtam magam.
Viszont amit megtennék leülnék vele megbeszélni menyiszer gyújtott rá miért stb. Továbbá szemléltetésekket használva igyekeznék ráébreszteni milyen rossz dolgot tesz. Ha pedig dohányoznék hogy a családomnak példát mutasak leszoknék.
Vi
Ha 12 éves lenne, akkor tuti átturnám, de már 17, nemsoká 18, szóval ez a módszer már nem ér semmit, és igazából a "nevelés" se (azt korábban kellett volna), tudom, legjobb családban is megesik ez esetben én kérek elnézést :D
Cigit, pénzt ne adj neki, meg közhelyes beszélgetés mehet (ha eddig nem volt) amúgy kb semmit nem tehetsz.
(korábbi kommenteket nem olvastam)
Én 10 szálat a szájába tömnék és elszivatnám vele 1x...2x.
Ha meg erre telik neki, akkor 18 évesen mehet útjára, hiszen vehet lakást, ha ilyen bátor-gazdag;)
Mi lenne, ha leülnél vele megbeszélni, hogy megpróbáljátok együtt letenni teljesen?
Mondd neki hogy te is már bánod, mert rohadtul nem egészséges, de ő még fiatal, és nincs elkésve. Ha ketten próbálnátok meg a leszokást, akkor egymásnak tudnátok motivációt adni.
A 7:20-as vagyok.
Miért nem hevítitek?
A hevítéssel gyakorlatilag a káros anyagok legnagyobb része nem ég el, tehát továbbra is áll a kérdés: miért nem hevítitek?
Miért kell égetni a cigit?
Rosszabb az íze, elég a kátrány meg az összes rákkeltő anyag.
A hevítés nem teszi tönkre a szervezetet.
Az evali “járvány” pánikkeltés volt, összemosta a cdc (amerikai közegészségügy) a tanulmányában egy bizonyos illegális gyártó egy bizonyos e-acetát adaléka kiváltotta popcorn tüdős eseteket a vaporizálással, és a big business hatása alatt álló nagy médiumok, mint a New York Times is rájátszott ezen tény elhallgatásával a pánikkeltésre.
Ebben itthon a 24.hu volt az élen, ahogy minden más nagy hazugság elhintésében is ők szoktak lenni.
Ezzel gyakorlatilag a közvélemény szemében a hevítést összemosták, sőt, egyenesen még bizonytalanabbnak, esetleg veszélyesebbnek kiáltották ki stilisztikai eszközökkel, csúsztatásokkal, mint a hagyományos dohányzás.
Nyilván ki jár ezzel jól…
Tehát továbbra is kérdezem, hogy miért nem vesztek hevítőt a cigihez?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!