Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyha rájönnétek hogy a 17...

Hogyha rájönnétek hogy a 17 éves gyereketek dohányzik, mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
Az a gond, hogy én is napi átlagban 8 szálat elszívok, és apai szigor ide vagy oda, nem lenne hitele a szavamnak. Ti áttúrnátok a lányotok táskáját? (Mármint hogy mit szív, meg stb?)

2022. jún. 19. 23:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
94%

Ha megtudnám fiam/lányom dohányzik nem tiltanám neg és nem is kutatnék holmija között. Tapasztalatból mondom ez a legrosszabb megoldás. Engem is tiltottak mindentől a szüleim. Meg izgalmasabb volt csinálni. Úgy szólván milyen nagy menő legény vagyok aki nem engedi szülei beleszóljanak életébe. És bizalom is csorbult. Jobban eset volna megbeszélik velem. Szerencsére hamar megundorodtam a cigitől így sok rossztól megóvtam magam.

Viszont amit megtennék leülnék vele megbeszélni menyiszer gyújtott rá miért stb. Továbbá szemléltetésekket használva igyekeznék ráébreszteni milyen rossz dolgot tesz. Ha pedig dohányoznék hogy a családomnak példát mutasak leszoknék.

Vi

2022. jún. 20. 08:31
 22/31 anonim ***** válasza:
97%

Ha 12 éves lenne, akkor tuti átturnám, de már 17, nemsoká 18, szóval ez a módszer már nem ér semmit, és igazából a "nevelés" se (azt korábban kellett volna), tudom, legjobb családban is megesik ez esetben én kérek elnézést :D

Cigit, pénzt ne adj neki, meg közhelyes beszélgetés mehet (ha eddig nem volt) amúgy kb semmit nem tehetsz.

(korábbi kommenteket nem olvastam)

2022. jún. 20. 08:59
 23/31 anonim ***** válasza:
40%

Én 10 szálat a szájába tömnék és elszivatnám vele 1x...2x.

Ha meg erre telik neki, akkor 18 évesen mehet útjára, hiszen vehet lakást, ha ilyen bátor-gazdag;)

2022. jún. 20. 09:02
 24/31 anonim ***** válasza:
71%
Semmit, miért kellene bármit is csinálnom? Az ő döntése...
2022. jún. 20. 09:15
 25/31 anonim ***** válasza:
74%

Mi lenne, ha leülnél vele megbeszélni, hogy megpróbáljátok együtt letenni teljesen?

Mondd neki hogy te is már bánod, mert rohadtul nem egészséges, de ő még fiatal, és nincs elkésve. Ha ketten próbálnátok meg a leszokást, akkor egymásnak tudnátok motivációt adni.

2022. jún. 20. 09:27
 26/31 anonim ***** válasza:
63%

A 7:20-as vagyok.

Miért nem hevítitek?

2022. jún. 20. 09:27
 27/31 anonim ***** válasza:
77%
Vehet ha megkeresi a rávalót, mert zsebpénzt nem kapna cigire.
2022. jún. 20. 10:37
 28/31 anonim ***** válasza:
16%
Ahogy eddig 2 ember írta, zsebpénznek vége lenne.
2022. jún. 20. 10:46
 29/31 anonim ***** válasza:
26%

A hevítéssel gyakorlatilag a káros anyagok legnagyobb része nem ég el, tehát továbbra is áll a kérdés: miért nem hevítitek?

Miért kell égetni a cigit?

Rosszabb az íze, elég a kátrány meg az összes rákkeltő anyag.

A hevítés nem teszi tönkre a szervezetet.

Az evali “járvány” pánikkeltés volt, összemosta a cdc (amerikai közegészségügy) a tanulmányában egy bizonyos illegális gyártó egy bizonyos e-acetát adaléka kiváltotta popcorn tüdős eseteket a vaporizálással, és a big business hatása alatt álló nagy médiumok, mint a New York Times is rájátszott ezen tény elhallgatásával a pánikkeltésre.

Ebben itthon a 24.hu volt az élen, ahogy minden más nagy hazugság elhintésében is ők szoktak lenni.

Ezzel gyakorlatilag a közvélemény szemében a hevítést összemosták, sőt, egyenesen még bizonytalanabbnak, esetleg veszélyesebbnek kiáltották ki stilisztikai eszközökkel, csúsztatásokkal, mint a hagyományos dohányzás.

Nyilván ki jár ezzel jól…

Tehát továbbra is kérdezem, hogy miért nem vesztek hevítőt a cigihez?!

2022. jún. 20. 13:58
 30/31 anonim ***** válasza:
66%
Cigizzen nyugodtan, csak penzt nem adnék neki innentől egy forintot sem. Ha olyan nagylány, menjen es dolgozzon a cigijéért.
2022. jún. 20. 14:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!