Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne bántsam...

Mit tegyek, hogy ne bántsam meg édesanyámat?

Figyelt kérdés

A történet az, hogy decemberben felmondtam a munkahelyemen, fél év után, azóta viszont nem sikerült újat találni. 23 éves vagyok, van egy diplomám. Szüleim segítenek anyagilag, az albérleti díjamat fizetik, amíg nem találok munkát. Én ezért hálás vagyok nekik, viszont édesanyám beleszól a munkakeresésembe. Van egy ismerőse a pénzügyi szektorban, hetek óta erőszakoskodik, hogy jelentkezzek oda ügyfélszolgálatosnak. Más irányú végzettségem van, és egyáltalán semmi érdeklődésem nincs a pénzügy iránt, nem véletlenül nem ilyen diplomám van.

Tudom, hogy édesanyám segíteni akar, de már félek vele beszélni, mert állandóan ez a téma, holott keresek és jelentkezek álláshirdetésekre, csak sajnos eddig nem jött össze.

Ti mit tennétek, jelentkeznétek az édesanyám által erőltetett munkára?

2022. jún. 19. 07:10
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
95%

Es te kepes vagy ezen gondolkodni.

Semmi szegyenerzet nincs benned? Meg csak haza se kellett koltoznod, a szuleid allnak mindent, de te filozol igy fel ev utan is, hogy jajj most akkor mi legyen.

Az legyen, hogy keress munkat. Vagy ezt vagy mast, teljesen mindegy, de csinalj mar valamit!

2022. jún. 19. 12:33
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Menj el bárhova, ez nem az a helyzet amikor lehet válogatni. Majd jön időközben egy jó hely, de lehet csak 1-2 év múlva. Addig mit csinálsz? Albi fizetése nem kevés lehet anyudnak.
2022. jún. 19. 14:17
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Az albit gondolom jó helyen bérled, ahol több a munka lehetőség. Ezért is lett megtartva, feltételezem. Viszont nincs (elég) munka tapasztalatod. Pályakezdőnek számítasz a munkáltatók szemében. Talán nem hiszed, de olyan munka is előre visz a célodhoz, ami távolabb áll a pályádtól. Eltanulhatsz készségeket bárhol, amik jól jönnek a saját területeden is. (Nem mellesleg CV-ben is szépen mutatnak.) Ilyen aduász a jó alkalmazkodó képesség: Nem találtál munkát szakmán belül, elmentél más irányba, helyt álltál, mit árul el ez rólad? Talpraesett vagy. És ha ülsz otthon az mit árul el rólad? Nem vagy motivált, nem lehet terhelni. Amit anyád ajánl az egy ugródeszka a jövődhöz. Így tekints rá.
2022. jún. 19. 15:28
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Szóval jelenleg ingyen élősködsz rajtuk, ami már teher nekik. És észre sem veszed. Vállald el azt a munkát ahová felvesznek, közben meg keresel másikat. Mi az a szuper diploma amivel derogál dolgoznod?
2022. jún. 19. 16:02
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Magyarul anyádék fizessék az összes kiadásodat, mert neked büdös a munka, és még neked áll feljebb.

Na, én elzárnám a pénzcsapot, és innentől kezdve oldd meg magad - főleg, hogy munkát is tudnék ajánlani.

2022. jún. 20. 07:23
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon tetszenek a kérdezőnek a valaszok, azt hiszem 🤣
2022. jún. 20. 08:25
 27/27 anonim ***** válasza:
79%

Woodoozd meg az anyádat, hogy örüljön annak, hogy eltarthat téged, míg te ingyenélősködsz.

De annyi erővel magadat is megwoodoozhatod, hogy elfogadj egy olyan állást, amit ajánlanak, még ha egy kicsit büdös is.

Aztán gondolkodj el azon, hogy lehet, hogy egyszer csak találkozol egy álommelóval álomfizetéssel, és nézik az önéletrajzod, aztán látják, hogy annyi tartalom van benne mint a vákuumban. Biztos te leszel a kiválasztott, nem az, akinek van valami tapasztalata abban, hogy mi az, hogy "munka", "fegyelem", "precizitás"...

Csak mert ha én meglátnám a tiédet, azt hiszem, azt dobnám ki a leggyorsabban.

2022. jún. 20. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!