Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne bántsam...

Mit tegyek, hogy ne bántsam meg édesanyámat?

Figyelt kérdés

A történet az, hogy decemberben felmondtam a munkahelyemen, fél év után, azóta viszont nem sikerült újat találni. 23 éves vagyok, van egy diplomám. Szüleim segítenek anyagilag, az albérleti díjamat fizetik, amíg nem találok munkát. Én ezért hálás vagyok nekik, viszont édesanyám beleszól a munkakeresésembe. Van egy ismerőse a pénzügyi szektorban, hetek óta erőszakoskodik, hogy jelentkezzek oda ügyfélszolgálatosnak. Más irányú végzettségem van, és egyáltalán semmi érdeklődésem nincs a pénzügy iránt, nem véletlenül nem ilyen diplomám van.

Tudom, hogy édesanyám segíteni akar, de már félek vele beszélni, mert állandóan ez a téma, holott keresek és jelentkezek álláshirdetésekre, csak sajnos eddig nem jött össze.

Ti mit tennétek, jelentkeznétek az édesanyám által erőltetett munkára?

2022. jún. 19. 07:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Nos, keress és találj is munkát magadnak és fizesd a saját költségeidet. Ha van diplomad, ennyi józan eszednek is kellene lennie
2022. jún. 19. 08:20
 12/27 anonim ***** válasza:
96%

Én is úgy gondolom, hogy van alapja annak, amit mond.

Álommunkában és álomfizetéssel elhelyezkedni a mai világban nem könnyű, főleg protekció nélkül.

Most anyukád fizeti az albidat (pedig nem lenne köteles, de megteszi). Annyi az elvárása, hogy dolgozz. Nem ragaszkodik gondolom az általa ajánlott helyhez, de azt mondja, hogy ott akár rögtön fogadnának. Ha te holnap elhelyezkednél másutt, akkor nyilván nem sértődne meg, de van erre esély? A héten hány helyre adtad be az önéletrajzodat? Hány állásinterjúra kaptál időpontot?

És mit szólnál, ha anyukád holnap elzárná a pénzcsapot, és azt mondaná, hogy édes fiam, csinálj amit akarsz, hiszen a te életed?

2022. jún. 19. 08:23
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Megbantani??? Bakker fizeti a bérleti díjadat!!! Én is nyomnam, a lfsznak is van vége bakker. Ha nincs más, akkor tessék szépen elmenni, közben keress munkát. Eszem megáll. Tudod hányan dolgoznak olyan munkakörben, ami nem fekszik nekik? Te meg anyáddal fizetteted a lakbért. Aztakrva...
2022. jún. 19. 08:52
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Mutasd meg, hogy tudsz önálló lenni, vagyis nem szorulsz az anyagi segítségére. Egyből megnyugszik.

Ja, hogy ez nem megy?!

2022. jún. 19. 08:59
 15/27 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező: lehet hogy ebben az időszakban érdemesebb lett volna visszaköltözni, hogy az albérleti díjjal is kevesebbet kelljen rád fordítani, manapság az albérlet árak követik az ingatlanárakat, el tudom képzelni hogy nem kevés.

Minden nap reggeltől estig próbálkozz olyan területen, ahol szeretnél dolgozni. Önéletrajzok küldözgetése, folyamatos álláskeresés.

2022. jún. 19. 09:07
 16/27 anonim ***** válasza:
89%

Sosem fogom megérteni a hozzád hasonló birkákat.

Nincs munkád, mert esztelen buta mód úgy mondtál fel, hogy nem volt másik munkahely kilátásban.. Te naív, azt hitted majd kapkodnak utánad?

Diploma.. Kitörölheted vele. Mint a legtöbb diplomával.

Szüleid tartanak el, de Te válogatsz.. Nem érzed milyen gáz?

Úgy érzed beleszólnak? Nos jogosan..

Ne csak a szád legyen nagy, hogy felnőtt vagy.. Viselkedj is úgy és old meg az anyagi gondjaidat..

2022. jún. 19. 09:47
 17/27 anonim ***** válasza:
96%

A helyedben azt csinálnám, amit én is csináltam.

Nem lennék anyámék pénzügyi terhe úgy, hogy egy egész albit, rezsit a helyemben fizetnek, hanem elmegyek olyan munkára, amihez még lehet érettségi sem kell, aztán közben folyamatosan keresném az álláslehetőségeket. Én gyárban, raktárban és ügyfélszolgálatosként is melóztam egyetem után. 3 év után kaptam lehetőséget szakmában elhelyezkedni. Elvárnád, hogy anyádék 2-3 évig eltartsanak? Ha igen, mond fel inkább az albit, költözz haza.

Ne legyen büdös a munka. Mint láthatod, k*rva nehéz az álláskeresés szakmával. Úgyis van 3 hónap próbaidő, bármikor felmondhatsz, akár 2 nap után is.

Vállald el. A munka nem szégyen az önéletrajzban, egy év semmittevés igen.

2022. jún. 19. 09:51
 18/27 anonim ***** válasza:
95%

Anyukád azért szól bele, mert te nem találsz azóta se megfelelő munkát, az albérlet meg - gondolom nagyvárosban laksz - brutális kiadás havonta, rezsivel együtt. Azt szeretné gondolom, ha anyagilag stabil lennél és így tud segíteni.

Mivel egyedül nem találtál munkát azóta sem, nem csoda hogy kétségbe van esve és próbál segíteni ahogy tud.

Egyébként ilyen esetben ha ekkora kiadásokról van szó, ideiglenesen hazaköltözhetnél, hogy legalább az albi terheinek kiadásától mentesüljön anyukád.

2022. jún. 19. 10:06
 19/27 anonim ***** válasza:
95%

Te jo eg! Tehat fizesse a te kis kulon eleted mindaddig, mig az oledbe nem csoppen az alom melo???

Az elet nem kivansagmusor!!!

Ket fontos szabaly, folwg ha mqr kulon elsz:

- nem monfunk fel, mig nem talaltunk masik munkat.

- elfogadunk mast, mig nem lesz jobb lehetoseg.

- nem eloskodunk mas nyakan.

En automatikusan megvonnek toled minden tamogatast! Nem vagy te kicsit pofatlan????

2022. jún. 19. 10:11
 20/27 anonim ***** válasza:
94%
Mit tegyél, hogy ne bántsd meg? Menj el dolgozni. Gyárba, árufeltöltőnek, bárhová, aki normális, és el tudod tartani magad, közben keress melót!
2022. jún. 19. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!